>>به گزارش ایرنا، مسعود امامی یگانه روز پنجشنبه در نشست با رئیسان شوراهای اسلامی شهر و روستای استان اردبیل اظهار کرد: هدف از شکلگیری شوراها گرفتن مشورت لازم از مردم است تا در هر شهر، بخش و روستا یک پل ارتباطی بین مردم و مسئولان و در عین حال پاسخگویی به مشکلهای مردم شکل بگیرد.
مقام عالی دولت در استان اردبیل با اشاره به مسائل مرتبط با آب، کشاورزی، صنعت و زیرساختها در استان گفت: پیگیر جذب اعتبار، سرمایهگذاری و آوردن منابع مالی به استان هستیم و با این حال برطرف کردن مشکلهای موجود نیازمند اعتبار و زمان است و نگاه به مسائل باید واقعبینانه باشد.
وی با تاکید بر اینکه باید اعضای شوراها خواستهها و مطالبات مردمی را پیگیری کنند، افزود: در نظر گرفتن شوراها در چارچوب قانون اساسی نه برای پیگیری منافع افراد و خواستههای اشخاص، بلکه به منظور دخالت دادن نظر عموم مردم در تصمیمگیریها است.
استاندار اردبیل بیان کرد: رسالت اصلی شوراها پیگیری خواستههای مردم بر اساس اولویتبندی و منعکس کردن آنها به شهرداریها و سایر دستگاههای مربوطه است و در این راستا باید فرمانداران، مدیران کل دستگاهها و مدیران شهرستانی همکاری لازم را داشته باشند.
وی اضافه کرد: اگر حلقه اتصالی بین مدیران و اعضای شوراها نباشد، وجود شورا معنی نخواهد داشت و از همین رو این دغدغه باید برطرف شود و بر اساس آن هر سه ماه یکبار نشستهایی با شوراها برگزار خواهد شد.
امامی یگانه با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای مردم استان اردبیل مربوطه به حوزه راهها است، عنوان کرد: نخست اینکه حل کامل این مشکل به صورت یکباره وجود ندارد و مساله دیگر تامین منابع مالی مورد نیاز است که البته سال گذشته اعتبارهای این حوزه تخصیص ۱۲۰ درصدی داشت.
وی با تاکید بر اینکه پیگیری مسائل مبتلابه استان بر اساس برنامه پیش میرود، ادامه داد: باید در بین مردم امیدواری ایجاد کنیم که مسئولان امور را پیگیری میکنند و با نهایت تلاش و ظرفیت به دنبال برطرف کردن ضعفها هستند.
>>قانونمداری سرلوحه فعالیت شوراها باشد
استاندار اردبیل با تاکید بر اهمیت تدوین برنامه گفت: پیش بردن اصولی کارها و قانونمداری باید سرلوحه فعالیت شوراها باشد و بر این اساس نسبت به ظرفیتهای موجود در شهرها چشم اندازی تعریف کنند و بر اساس آن پیش بروند تا درگیر مسائل روزمره نشوند.
وی افزود: برای ورود از جنبه تخصصی به امور نباید از بحث آموزش دریغ شود و در عین حال شوراها باید نسبت به استفاده حداکثری از منابع و جلوگیری از ریخت و پاشها و هزینههای غیرضرور اهتمام داشته باشند.
امامی یگانه با اشاره به دغدغه و مسئولیت شوراها در زمینه مسائل اجتماعی بیان کرد: نباید از فضاسازی شهری و ارتقای نشاط اجتماعی با برگزاری برنامههای متنوع فرهنگی و اجتماعی غفلت شود.
>> مشکل پسماند را جدی نگیریم، با بحران مواجه میشویم
وی موضوع مدیریت پسماند را از دیگر مشکلات شهرها برشمرد و اظهار کرد: این مساله را همانند بحث آب نباید دستکم بگیریم وگرنه کشور و استان در پنج سال آینده در این زمینه با بحرانی جدی روبهرو میشود؛ بر همین اساس باید با استفاده از ظرفیت معاونت امور عمرانی، دفتر فنی و سازمان شهرداریها برای مدیریت و استفاده بهینه از طلای کثیف استفاده کنیم.
استاندار اردبیل با اشاره به اینکه شرایط ورودی شهرها زیبنده نیست، بیان کرد: گاهی در تنظیف شهری و به ویژه در ورودی شهرها غفلتهایی مشاهده میشود که به ویژه شهرداریهای مرکز هر شهرستان باید به این موضوع ورود کنند تا این مسئله در افق سه ساله برطرف گردد.
>>لزوم تدوین چشمانداز و هدفهای کلان
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل نیز در این نشست با اشاره به چالشهای پیش روی شوراها گفت: از یک سو فرهنگ مشارکتی که در گذشته داشتیم، کم کم کاهش یافته است و از سوی دیگر بخشینگری دستگاهها مشکلی دیگر است و شوراها در این میان ماندند.
فرهاد سبحانی فقدان تمایل به کاهش مسئولیت دستگاهها را ناشی از بروکراسی دانست و بیان کرد: از همین رو اعضای شوراهای اسلامی شهرها و روستاها در عمل به وظیفههای خود تحت فشار هستند.
وی اضافه کرد: شوراها باید به جای توجه و تمرکز بر مسائل جزیی، چشماندازها و هدفهای کلان مشخص کنند؛ چرا که شوراها حلقه رابط نخبگان هستند و انتظار میرود با فعال کردن کمیسیونها، دیدگاههای مختلف را جمعآوری کنند و از آنها استفاده نمایند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل عنوان کرد: قوانینی مانند درآمد پایدار شهرداریها و دهیاریها فرصت خوبی است که شوراها به موضوع ورود کنند و به ویژه در فصل بودجه به این موضوع و همچنین بر نحوه تحقق و هزینهکرد آن دقت و نظارت بیشتری داشته باشند.
>>شوراهای محلهها تشکیل شود
رئیس شورای استان اردبیل نیز در این نشست گفت: بیشتر اعضای شوراها با تفکرات دولت همسو هستند و موفقیت دولت را موفقیت خود میدانند و میخواهند تعامل و همکاری چنان باشد که چهار سال دیگر بتوانیم عملکرد خوبی به مردم ارایه کنیم.
کامران عباسی با اشاره جمهوریت و اسلامیت به عنوان رکنهای اصلی نظام افزود: حتی در قرآن کریم موضوع شور و مشورت در ردیف اطاعت از خدا و برپا داشتن نماز قرار گرفته است و با کنار رفتن استبداد، حاکم شدن مردمسالاری دینی، ما هم در حال تمرین دموکراسی هستیم.
وی با طرح پیشنهاد تشکیل شورای محلهها بیان کرد: شوراها در ۳۵ شهر و ۹۷۲ روستای استان اردبیل تشکیل شده است و بیش از سه هزار نفر عضو شوراهای اسلامی شهر و روستا هستند که باید از این ظرفیت در بحث مدیریتها هم استفاده کنیم.
رئیس شورای استان اردبیل همچنین خواستار برگزاری دورهای نشستهای مشترک شد و عنوان کرد: برای کار با دولت اعلام آمادگی میکنیم و انتظار داریم فرمانداران و مدیران دستگاهها نیز با شوراها تعامل و همکاری داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه دغدغه همه مدیران و اعضای شوراها خدمت به مردم است، بیان کرد: امیدواریم روزی نظام جمهوری اسلامی در دمکراسی و توسعه پایدار به نقطه آرمانی برسد.