پنج‌شنبه، 11 اردیبهشت، 1404

ردیابی ملخ مراکشی در ۷۴ هزار هکتار مراتع گلستان

به گزارش روز پنجشنبه >>ایرنا، ملخ مراکشی، یکی از مخرب‌ترین آفات کشاورزی ایران، نزدیک به یک قرن است که مراتع شمال استان گلستان، در محدوده مرز ایران و ترکمنستان، را تهدید می‌کند.

این آفت در منطقه‌ای به طول ۱۲۰ کیلومتر و عرض ۳۰ کیلومتر، از آق‌قلا تا مراتع مرزی مراوه‌تپه، زیستگاه خود را گسترش داده و به مراتع، مزارع غلات و صیفی‌جات خسارات جدی وارد می‌کند.

کارشناس حفظ نباتات جهادکشاورزی مراوه‌تپه، اعلام کرد: از مجموع ۲۲۰ هزار هکتار مراتع این شهرستان، ۵۰ هزار هکتار کانون اصلی آفت ملخ مراکشی است.

محمد دایان ایمرعلی اظهار کرد: تاکنون در ۳۸ هزار و ۵۰۰ هکتار عملیات ردیابی در مناطقی مانند بالکور، یکه‌چنار، چایلی‌دره، سلمه‌دره، گینگ‌جای، چناران، شورجه، خوجه‌گلدی، قربان‌پیکار، آق‌دفه و نارلی‌آجی‌سو انجام شده و این عملیات همچنان ادامه دارد.

وی بیان کرد: مبارزه شیمیایی با استفاده از سموم «مالاتیون» و «دلتامترین ULV» در هزار و ۳۲۲ هکتار از مراتع مراوه‌تپه اجرا شده و این عملیات در مناطق کلیدی مانند بالکور، چایلی‌دره، چناران و نارلی‌آجی‌سو با موفقیت انجام شد و آفت تحت کنترل قرار گرفته است.

کارشناس حفظ نباتات جهادکشاورزی مراوه‌تپه افزود: در کنار مبارزه شیمیایی، حضور دسته‌های بزرگ پرنده «سار گلوسرخ»، دشمن طبیعی ملخ مراکشی، به کاهش جمعیت این آفت کمک کرده و این پرنده با تغذیه از ملخ‌ها، نقش مهمی در کنترل بیولوژیک این حشره ایفا می‌کند.

عبدالمک آرخی مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس، از ردیابی آفت در ۳۶ هزار هکتار از مراتع شمالی این شهرستان خبر داد و گفت: با تخریب به‌موقع کانون‌های پوره این آفت و اجرای مبارزه شیمیایی در ۴۶۰ هکتار، خطر این آفت در گنبدکاووس به حداقل رسیده است.

مبارزه شیمیایی با آفت ملخ مراکشی در مراوه‌تپه استان گلستان

دو شهرستان گنبدکاووس و مراوه‌تپه با جمعیتی حدود ۵۰۰ هزار نفر، دارای ۴۶۰ هزار هکتار مرتع و ۲۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی هستند و حفاظت از این منابع طبیعی و کشاورزی، نقشی حیاتی در امنیت غذایی و اقتصاد منطقه ایفا می‌کند.

با ادامه عملیات ردیابی، مبارزه شیمیایی و بهره‌گیری از روش‌های بیولوژیک مانند سار گلوسرخ، جهادکشاورزی گلستان در مسیر کنترل این آفت مهاجم گام‌های موثری برداشته است.

6 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها