به گزارش >>>>ایرنا، هفتمین نمایشگاه «ایران اکسپو ۲۰۲۵» که از هشتم اردیبهشت جاری آغاز بهکار کرد بزرگترین رویداد تجاری ایران است که فرصتهای بینظیری برای ارتباط با بازارهای جهانی و جذب سرمایهگذاران خارجی فراهم میکند بهطوریکه به گفته کارشناسان اهمیت این رویداد در شرایط اقتصادی و سیاسی این روزها نسبت به ۶ دوره پیشین بیشتر به چشم میآید.
بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت ایران، بیش از ۲ هزار شرکت و نمایندگان آنها از ۱۱۰ کشور از جمله ۴۱ کشور آسیایی، ۲۱ کشور اروپایی، ۳۹ کشور آفریقایی، هشت کشور از قاره آمریکا و یک کشور از اقیانوسیه در این نمایشگاه حضور دارند؛ در این رویداد، مدیران مجامع بینالمللی مانند دی هشت (D۸)، اِکو، آیورا ( کشورهای حاشیه اقیانوس هند) و شانگهای بهعنوان مهمانان ویژه شرکت میکنند تا ضمن بازدید از نمایشگاه درباره نحوه سرمایه گذاری و مبادلات تجاری با بزرگان تولید و تجارت ایران مذاکره کنند.
به گفته کارشناسان، این مشارکت گسترده نشان دهنده این است که تولیدات و برندهای تجاری ایران روز به روز در جهان جایگاه خود را بیشتر پیدا کرده و اعتماد به کالاهای ایرانی در سطح بینالمللی افزایش یافته است.
همچنین با توجه به نامگذاری سالهای اخیر از سوی رهبر معظم انقلاب با کلید واژههای «تولید، اقتصاد، مشارکت مردم و سرمایهگذاری»، تولیدکنندگان و سربازان اقتصادی در سال جاری که به «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده است میتوانند نقش پررنگتری در عرصه تولید و مبادلات تجاری ایفا کنند که حضور در نمایشگاه ایران اکسپو نیز به آن شتاب می بخشد.
از طرفی، این رویداد فرصتی مناسب برای معرفی توانمندیها و ظرفیتهای اقتصادی استان های مختلف ایران بهشمار میرود و میتواند به تقویت روابط تجاری و اقتصادی آنها در عرصه جهانی کمک شایانی کند.
>>سیستان و بلوچستان که امروزه مورد توجه سرمایهگذاران قرار گرفته است و در مسیر صنعتی شدن گام برمیدارد با قدرت در این نمایشگاه حضور دارد
سیستان و بلوچستان که امروزه مورد توجه سرمایهگذاران در بخشهای مختلف قرار گرفته است و در مسیر صنعتی شدن گام برمیدارد با قدرت در این نمایشگاه حضور دارد و تولیدکنندگان برتر آن در کنار بزرگان تولید و تجارت ضمن بهرهگیری از تجربههای آنها در زمینه تولید و ایجاد برندهای جهانی، خود را برای نقش آفرینی بیشتر در توسعه مبادلات تجاری و جذب سرمایهگذار آماده میکنند.
فعالان اقتصادی و صنعتی سیستان و بلوچستان با نگاهی به کشورهای همسایه که جزو اهداف صادراتی آنهاست در تلاشند تا مسیر توسعه مبادلات را از طریق مذاکرات با کشورهای فراتر از مرزها هموار و از فرصتهای موجود بهرهبرداری کنند.
>>حضور فعالان صنعتی سیستان و بلوچستان در ایران اکسپو ۲۰۲۵
به گفته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان، نمایشگاه بینالمللی ایران اکسپو ۲۰۲۵ فرصت خوبی برای معرفی ظرفیتهای استان است.
داود شهرکی در گفت و گو با خبرنگار >>ایرنا بیان کرد: غرفه سیستان و بلوچستان در بخشهای مختلف معدن و صنایع معدنی، تولیدات صنعتی، شیلات و زنجیره ارزش خرما در این نمایشگاه حضور دارد و امیدواریم تا بتواند ظرفیتهای موجود در استان را به خوبی به سرمایه گذاران معرفی کند.
وی ادامه داد: این نمایشگاه فرصتی مناسب برای تولیدکنندگان واحدهای صنعتی، معدنی و تجاری بهشمار میآید تا ضمن معرفی بازار و کسب و کار خود با ظرفیتهای دیگر کشورها برای تبادل کالاها و توسعه فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری آشنا شوند.
>>نمایشگاه بینالمللی ایران اکسپو ۲۰۲۵، فرصت خوبی برای معرفی ظرفیتهای سیستان و بلوچستان است
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان تاکید کرد: این استان در سه بخش مختلف در این نمایشگاه حضور یافته بهطوریکه غرفه اختصاصی اتاق بازرگانی این استان، میزبان فعالان اقتصادی بوده و غرفههایی برای عرضه محصولات تولیدی استان برپا شده است.
شهرکی اضافه کرد: همچنین، شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان نیز در غرفهای به معرفی خوشههای صنعتی و ظرفیتهای زنجیره تولیدی در زمینههایی همچون شیلات، معدن، فرش، صنایع دستی، زنجیره خرما و میوههای گرمسیری پرداخته اند و در این راستا، ۱۰ زنجیره تولیدی در استان تعریف شده که ظرفیتهای بسیار خوبی را برای توسعه اقتصادی فراهم میآورد.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، بسیاری از واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان نظیر سیمان، فولاد و منطقه آزاد بهصورت مستقل در این نمایشگاه شرکت کردهاند که این خود فرصتی ارزشمند برای معرفی این دیار پهناور به سرمایهگذاران و بازدیدکنندگان خارجی است.
وی گفت: پیشبینی میشود در این دوره از نمایشگاه که نسبت به دوره قبل، با استقبال بهتری مواجه شده نتایج مثبتی حاصل شود، در سالهای گذشته نیز این قبیل نمایشگاهها به انعقاد تفاهمنامهها و قراردادهای سودمندی منجر شد.
>>انعقاد ۱۰ تفاهمنامه همکاری به ارزش ۴۰ میلیون دلار
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی سیستان نیز تاکید کرد که درخشش استعدادهای منطقه سیستان در نمایشگاه اکسپو تهران به امضای ۱۰ تفاهمنامه همکاری با شرکتهای سرمایهگذاری داخلی و خارجی با مبلغ کل بیش از ۴۰ میلیون دلار منجر شد.
حسین سنجرانی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، انعقاد این تفاهمنامهها را نویدبخش توسعه اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی جدید در این منطقه دانست و گفت: منطقه تجاری سیستان در هفتمین نمایشگاه بینالمللی اکسپو تهران حضور فعالی داشت.
وی بیان کرد: هدف از حضور در این نمایشگاه، معرفی استعدادها و ظرفیتهای منطقه سیستان برای جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی است.
>>معرفی استعدادهای منطقه سیستان در نمایشگاه اکسپو تهران به امضای ۱۰ تفاهمنامه سرمایهگذاری منجر شد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی سیستان ادامه د اد: این نمایشگاه با استقبال خوبی از سوی سرمایهگذاران داخلی و خارجی مواجه شد که فرصتی مناسبی برای معرفی استعدادهای منطقه سیستان به سرمایهگذاران و در نتیجه افزایش سرمایهگذاری، رونق کسبوکار و تجارت و توسعه اقتصادی در منطقه است.
سنجرانی اظهار امیدواری کرد که با معرفی منطقه آزاد سیستان در استان سیستان و بلوچستان و در سطح ملی گام های موثرتری در جهت تحقق سرمایه گذاری و شعار امسال و در نهایت توسعه و پیشرفت این منطقه برداشته شود.
وی گفت: منطقه تجاری سیستان در دومین سال حضور خود در نمایشگاه بینالمللی اکسپو تهران با ظرفیت و هماهنگی بیشتری نسبت به دوره گذشته شرکت کرد، افزایش مراجعه سرمایهگذاران نشان از موفقیت این حضور دارد و ما را برای برنامهریزی بهتر و معرفی بیشتر ظرفیتهای منطقه برای سرمایهگذاری ترغیب میکند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی سیستان خاطرنشان کرد: علاقه سرمایهگذاران گامی اولیه در جهت جذب سرمایهگذاری، ایجاد اشتغال، افزایش درآمد و رونق کسب و کار در منطقه سیستان است و میتواند به شتاب گرفتن روند اشتغالزایی بینجامد.
>>به گزارش ایرنا، هفتمین دوره نمایشگاه ایران اکسپو به عنوان بزرگترین و مهمترین رویداد صادراتی کشور از هشتم اردیبهشت امسال آغاز شد و تا دوازدهم اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برپاست.
منطقه آزاد سیستان در شمال استان سیستان و بلوچستان با موقعیت جغرافیایی راهبردی و امکانات منحصر بفرد خود بهعنوان یکی از پروژههای کلیدی توسعه اقتصادی در ایران بهشمار میآید، این منطقه که در مرزهای شرقی کشور واقع شده نهتنها به عنوان یک دروازه تجاری برای ورود و خروج کالا بهشمار میآید بلکه میتواند بهعنوان یک موتور محرک برای اشتغالزایی و رشد اقتصادی در سطح ملی و منطقهای عمل کند.