به گزارش >>ایرنا، علیاکبر اوایل پاییز سال ۱۳۴۵ در روستای بق از توابع شهرستان دامغان به دنیا آمد.
قصه تولدش شنیدنی بود. مادر بارها و بارها دور کرسی برای بچهها تعریف میکرد: «ششم مهر بود. توی باغ مشغول کار بودم. هیچ کس نبود. من بودم و خدا که زیباترین گل باغ توی دامنم افتاد. »
مادر همیشه تاکید میکرد: «علیاکبر با همه شما فرق دارد. پسرکم حتی تولدش بدون زحمت و دردسر بود.»
پدر خانواده، آقایدالله مرد ساده و مومنی بود که خرج هفتهشتسر عائله را با کشاورزی و دامداری درمیآورد. آشپز حسینیه بود و دستپختش را همه اهل روستا میپسندیدند.
علیاکبر روزهای خوبی را کنار خانوادهاش در روستا گذراند. روزهایی پر از شیطنتهای کودکانه و بازیهای بچگانه، اما خیلی زود بزرگ شد و خیلی زود زیر بار مسوولیتها قرار گرفت.
هنوز دوره دبستان را میگذراند که همکار پدر در باغ شد و چند سال بعد دستیار برادر در کوره آجرپزی.
همیشه در حال کار بود و کار زیاد، وقتی برای درسخواندن نمیگذاشت. با این وجود علیاکبر تا سال پنجم ابتدایی را در روستا تحصیل کرد و پس از آن اول و دوم راهنمایی را در شهر گذراند. بالاخره درس را رها کرد تا در کوره آجرپزی در هُرم نفسگیر آتش، مس وجود را به طلای ناب تبدیل کند.
اهل روستا از ادب و مهربانیاش قصهها در سینه دارند.
علیاکبر ۲۰ آذر ۱۳۶۱ به عضویت بسیج سپاه پاسداران درآمد و برای مقابله با دشمن بعثی به جبهه جنوب اعزام شد. بعد از ۱۱۶ روز در پاسگاه زید، ۱۵ فروردین ۱۳۶۲ به درجه سرخ لیاقت، مقام شهادت، نایل شد.
مردم روستای بق در میان جمع کثیر کبوترهای سفیدبال که ناباورانه دور تا دور تابوتش میچرخیدند، پیکر علیاکبر را تشییع کردند و به خاک سبز روستای بق سپردند.
>>وصیتنامه شهید
«خداوند کسانی را که در راه خدا در یک صف مانند سدی محکم میجنگند دوست میدارد.
من علیاکبر هاتفی بر اساس فرمایش امام امت که جبههها را پر کنید و نگذارید کسانی که در آنجا هستند خسته شوند، برای حفظ دستاوردهای اسلامی و ادامه راه شهیدان گلگون کفن اسلام به جبهه آمدم تا دین خود را به اسلام ادا نمایم و از خدا میخواهیم که بر من منت گذارد و شهادت را نصیب من بگرداند چرا که شهید زنده ابدی است و میخواهم به وصال خدا برسم.
مادر مهربان و پدر عزیزم از اینکه مرا سالها در دامان پاکتان پرورش دادید و با اسلام آشنایم کرد از شما سپاسگزارم هرچند زحمات شما جبرانناپذیر است ولی اگر شهید شدم به خاطر خدا در عزایم صبر پیشه کنید.
همه را سفارش میکنم به ترویج اخلاقاسلامی. از تمام دوستان و آشنایان میخواهم که از گناهان من بگذرند و برای آمرزش شهیدان دعا کنند.»
>>نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات از سوی سپاه و بسیج، ۱۱ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
>>نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نایل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
>>برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در پاییز ۱۴۰۴
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در پاییز ۱۴۰۴ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.