>>به گزارش ایرنا ، مستند« این یک فیلم تبلیغاتی نیست!» به کارگردانی "سید محمدحسین تقیحسینی" و تهیهکنندگی حجتالاسلام "محمد صمدنیا" تولید شده و روایتگر آیینهای مذهبی مردم یزد در ماههای محرم و صفر، قیام امام حسین (ع) و حضور گردشگران خارجی در این مراسمهاست.
>>هنر، زبان رسای انتقال هویت دینی یزد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد در این مراسم در جمع خبرنگاران با بیان اهمیت هویت دینی مردم استان گفت: یکی از مهمترین مؤلفههای هویتی مردم یزد، تقید آنان به مناسک دینی و آیینهای شیعی است؛ آیینهایی که نهتنها میراث معنوی یزد بلکه سرمایه فرهنگی تمام ملت ایران به شمار میروند.
"احسان عابدی" ادامه داد:مستند «این یک فیلم تبلیغاتی نیست!» گامی مؤثر در مستندسازی و معرفی این فرهنگ است و توانسته با زبان هنر، آیین عزاداری یزدیها را بهشکلی هنرمندانه به تصویر بکشد، اثری که قابلیت اکران نهتنها در ایران بلکه در سایر کشورها را نیز دارد.
وی افزود: در مرحله اول، حمایت مالی اولیهای برای پیشبرد تولید این اثر صورت گرفت، اما ادامه مسیر نیازمند پشتیبانی گستردهتری از سوی نهادهای فرهنگی استان و حتی بخش خصوصی است.
وی ادامه داد: ما در قبال هویت دینی و ملی خود مسئولیم و نباید این وظیفه را صرفاً بر دوش یک دستگاه یا نهاد خاص بگذاریم، مجموعههایی مانند ادارهکل میراث فرهنگی، ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری یزد، سازمان تبلیغات اسلامی و سایر نهادهای مرتبط، باید به میدان بیایند و برای رساندن این مستند به سطحی شایسته و درخور، نقشآفرینی کنند.
وی بابیان اینکه امید است با همافزایی این تلاشها، شاهد انتشار عمومی و فراگیر این اثر ارزشمند باشیم ادامه داد: امسال در قالب نقشه مهندسی فرهنگی استان، ۲ برنامه مستندسازی عاشورایی پیشبینی شده که با برگزاری فراخوان، اجرایی خواهد شد.
>>فرهنگ عاشورایی؛ میراثی جهانی برای معرفی یزد
مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان یزد هم گفت: فرهنگ مردمان این استان ، بهعنوان یکی از پایههای ریشهدار تمدن ایرانی–اسلامی، سالهاست که نهادینه شده و ظرفیتهای بینظیری در زمینههای مختلف فرهنگی دارد،این ظرفیتها، علاوه بر ارزش ذاتیشان، توانمندی گستردهای برای معرفی فرهنگ دینی و آیینی بهویژه به گردشگران داخلی و خارجی دارند.
"سیدمحمد رستگاری" افزود: لازم است در کنار بهرهگیری از میراث غنی فرهنگی، با برنامهریزی دقیقتر و هدفمندتری عمل کنیم و از همکاری کسانی که در حوزههای گوناگون فرهنگی و اجتماعی فعالیت مؤثر دارند، بیش از پیش بهره ببریم.
وی تصریح کرد:تجربه سالهای گذشته نشان داده که حتی برنامههایی چون "تا صبح عاشورا" که ویژه گردشگران طراحی شدهاند، میتوانند تأثیر عمیقی بر درک و ارتباط آنان با فرهنگ عاشورا داشته باشند.
وی ادامه داد: فرهنگ عاشورایی یزد، بهویژه در روزهای تاسوعا و عاشورا، قابلیت معرفی به جهانیان را دارد ،این فضا، با زبان هنر بسیار اثرگذارتر از هر معرفی رسمی و بروشوری عمل میکند و میتواند ارتباط عاطفی و معرفتی عمیقی میان گردشگران و مردم یزد ایجاد کند.
رستگاری تصریح کرد: از این رو ضروری است مستندسازی دقیقتر این رویدادها در دستور کار قرار گیرد تا زمینهای برای پخش در سطح ملی و بینالمللی فراهم شود.
>>بازنمایی گردشگری مذهبی؛ پاسخی هنری به پروژه ایرانهراسی
تهیهکننده مستند« این یک فیلم تبلیغاتی نیست!» هم گفت: با وجود رعایت کامل استانداردهای فنی و محتوایی، این مستند در اکرانهای خصوصی مورد توجه نهادهای ملی و بینالمللی قرار گرفت، اما به دلیل نبود حمایت مالی، هنوز به نمایش عمومی نرسیده است.
"حجتالاسلام محمد صمدنیا،" با اشاره به اهمیت حضور گردشگران خارجی در این مستند افزود:تصاویر ثبتشده از حضور گردشگران در مراسم محرم و صفر یزد، از جذابیتهای خاص فیلم است و میتواند ذهنیت جهانی درباره آیینهای دینی ایران را تغییر دهد.
>>فیلمی برآمده از پنج دهه محرم
کارگردان مستند یاد شده درباره روند تولید گفت: این اثر در طول پنج سال با پوشش آیینهای محرم در پنج دهه اخیر فیلمبرداری شده و بیش از پنج ماه برای تدوین آن زمان صرف شده است.
"سید محمدحسین تقیحسینی" افزود: در این مستند تلاش شده با نمایش آیینهای عزاداری مردم استان و بازخورد گردشگران نسبت به آن، تصویری واقعی و هنری از فرهنگ عاشورا ارائه شود.
وی خاطرنشان کرد:نام فیلم برگرفته از سخن یکی از گردشگران مذهبی است هدف ما از ساخت این اثر، مقابله با تحریف تاریخ شکلگیری گردشگری مذهبی در ایران، ثبت دقیق آیینهای عاشورایی و معرفی سیره اهل بیت (ع) به مردم جهان بوده است.
تقیحسینی تصریح کرد:مدت زمان فیلم ۵۴ دقیقه است و در صورت تأمین حمایت مالی، میتواند در دهه محرم اکران عمومی شود.