>>به گزارش ایرنا، مهدی جمالینژاد روز چهارشنبه در همایش ملی صنعت سنگ در دانشگاه آزاد اسلامی خمینیشهر افزود: از ۲ هزار و ۸۴۵ واحد سنگبری در کشور، ۴۸ درصد از آنها در اصفهان مستقرند.
وی ادامه داد: ۶ هزار واحد سنگبری در کشور داریم که سه هزار و ۵۰ معدن فعال آن در سطح استان ما استقرار دارند و حدود ۷۰۰ معدندار اصفهانی در سطح کشور فعالند.
جمالینژاد بیان کرد: بیشترین تمرکز واحدهای سنگبری استان در شهرک صنعتی محمودآباد با ۸۹۲ واحد، دولتآباد با ۱۳۰ واحد، نجفآباد با ۲۵۰ واحد و سپس در شهرستان های خمینیشهر، کاشان، مورچه خورت و شهرضاست.
وی اضافه کرد: از نظر ماشینآلات صنعت سنگبری، تولید ۹۰ درصد از آنها در داخل کشور و با کیفیت اروپایی صورت میگیرد.
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه ایران با داشتن حدود هشت میلیارد تُن ذخیره سنگ، نزدیک به یک چهارم از ذخایر جهانی این ماده معدنی را در اختیار دارد، اظهار کرد: کشورمان از نظر تنوع رنگ سنگهای تزئینی نیز رتبه نخست جهان را داراست و سنگهایی مانند «تراورتن قرمز» و «زرد آذرشهر» ما، در جهان بینظیر محسوب میشود.
وی افزود: تعداد معادن فعال استان یک هزار و ۲۰۰ واحد است و برای ۲ هزار و ۵۰۰ واحد دیگر نیز پروانه بهرهبرداری صادر شده است.
جمالینژاد بیان کرد: یکی از چالشهای اساسی این صنعت، فرسودگی ماشینآلات معدنی با عمر بیش از ۳۰ سال و راندمان پایین آنهاست.
وی اضافه کرد: صادرات ۷۰ درصدی سنگ کشور بصورت خام با قیمت متوسط تُنی ۱۱ دلار در مقابل قیمت جهانی ۳۹ دلار است و دولت باید توجه بیشتری به زیرساختهای معدنی و تخصیص درآمدهای صادراتی در این زمینه داشته باشد.
استاندار اصفهان گفت: وجود بازار یک میلیارد نفری در کشورهای همسایه فاقد صنعت سنگ یک پتانسیل برای کشورمان است و امکان تبدیل ایران به «هاب منطقهای سنگ» با توجه به وجود مراکز علمی و صنعتی در اصفهان، امکانپذیر است.
وی اضافه کرد: با برنامهریزی چهار ساله و استفاده از فناوریهای نوین میتوان از فرصتهای بینظیر این صنعت بهره بُرد.
جمالینژاد گفت: در حال حاضر کشورهای همسایه مانند عربستان، قطر، امارات، عراق، عمان، سوریه، اُزبکستان، روسیه و ترکمنستان با بیش از یک میلیارد نفر جمعیت از واردکنندگان سنگ در دنیا هستند.
وی ادامه داد: هیچکدام از کشورهای فوق دارای صنعت سنگ و منابع سنگی نیستند و این بهترین فرصت برای استفاده ما از این موضوع در یک برنامه چهار ساله است که میتواند ایران را به یک ظرفیت بیبدیل منطقهای تبدیل کند.
وی در ادامه بر ضرورت سرمایهگذاری در فرآوری سنگ، بهرهگیری از فناوریهای نوین و توسعه پایدار این صنعت تأکید کرد.
استاندار اصفهان با اشاره به شعار سال مبتنی بر «سرمایهگذاری برای تولید» افزود: صنعت سنگ بهعنوان یکی از ارکان مهم اقتصاد معدنی ایران معرفی شده است و اصفهان با داشتن منابع غنی و سابقه طولانی در این صنعت، نقش کلیدی در توسعه اقتصادی کشور ایفاء میکند.
استاندار اصفهان تصریح کرد: یکی از محورهای اصلی این همایش، لزوم کاهش صادرات سنگ خام و افزایش سرمایهگذاری در صنایع فرآوری پیشرفته است.
وی خاطرنشان کرد: با توسعه این بخش، ارزش افزوده بیشتری ایجاد میشود و سهم ایران در بازارهای جهانی افزایش خواهد یافت.
جمالینژاد گفت: همچنین استفاده از فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی و رباتیک برای افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها مورد تأکید قرار گرفته است و این فناوریها میتواند کیفیت محصولات را بهبود بخشد و رقابتپذیری ایران را در بازارهای بینالمللی ارتقاء دهد.
وی با اشاره به ضرورت توجه به ملاحظات حفظ محیط زیست و مسوولیت اجتماعی بر ضرورت بهکارگیری روشهای سبز و پایدار در استخراج و فرآوری سنگ تأکید کرد تا منابع طبیعی برای نسلهای آینده حفظ شود.
وی از همکاریهای ملی و بینالمللی، و همچنین آموزش نیروی انسانی متخصص بهعنوان عوامل کلیدی در رشد صنعت سنگ ایران یاد کرد و گفت: امید میرود با اجرای این راهبردها، ایران به یکی از بازیگران اصلی بازار جهانی سنگ تبدیل شود.
به گزارش >>ایرنا، اصفهان با بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت، بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر و حدود ۸۴۰ معدن در حال بهرهبرداری با سرمایهگذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال دارد.
این استان با حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی، صنعتیترین استان کشور به شمار میرود.
شهرستان خمینی شهر در ۱۵ کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.