پنج‌شنبه، 11 اردیبهشت، 1404

استاندار مازندران: آزادسازی خرمشهر بیانگر ایثار ملت در دفاع از حاکمیت کشور بود

به گزارش خبرنگار >>ایرنا، مهدی یونسی رستمی روز چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت مازندران افزود: سوم خردادماه سال ۱۳۶۱ که منجر به آزادسازی خرمشهر شد، حماسه درخشان ملت ایران در تاریخ پرفروغ نظام اسلامی بود که تمام معادلات جنگ را به نفع ایران اسلامی تغییر داد.

وی بر لزوم ترویج و نهادینه شدن فرهنگ شهید و شهادت در جامعه تاکید کرد و با بیان اینکه رمز بقا و ثبات ایران اسلامی در گرو تحقق این مهم است، اظهار داشت:‌ دستاوردهای هشت سال جنگ تحمیلی باید با اتخاذ راهکار درست و اصولی در بین اقشار مختلف مردم و به ویژه جوانان جامعه تبیین و بازگو شود.

مقام عالی دولت در مازندران با بیان اینکه رزمندگان اسلامی در هشت سال جنگ تحمیلی با ایثار و از خودگذشتگی فراوان در دفاع از حاکمیت ایران اسلامی از هیچ تلاش و کوششی دریغ نکرند، خاطرنشان کرد: سوم خرداد سالروز حماسه فتح خرمشهر نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس بود که اقتدار ایران اسلامی را به رخ جهانیان کشید.

مقام عالی دولت در مازندران، بر لزوم برگزاری باشکوه آیین های ویژه گرامیداشت سالروز فتح خرمشهر در سطح استان تاکید کرد و گفت: مدیران دستگاه‌های اجرایی و متولیان امر باید با استفاده از امکانات و بهرگیری مطلوب از ظرفیت ها، نسبت به تحقق این مهم اهتمام بیشتری داشته باشند.

یونسی رستمی با بیان اینکه ویژه برنامه‌های مربوط به سالروز فتح خرمشهر باید با شکوهتر از گذشته در شهرهای مختلف مازندران برگزار شود، خاطرنشان کرد: رشادت‌های جوانان مازندران در فتح خرمشهر ستودنی است و تقدیم ۲۷۰ شهید سرافراز این استان در عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس، موید این مطلب مهم و اساسی است.

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت مازندران نیز در سخنانی با عنوان اینکه دفاع مقدس و جنگ تحمیلی هشت ساله، جهاد مقدس ملت ایران بود، اظهار کرد: اقشار مختلف مردم با روحیه مجاهدانه در صحنه‌های دفاع مقدس حضور پیدا کردند و با توکل الهی و امید به یاری خداوند با دشمن متجاوز می‌جنگیدند.

سرهنگ پاسدار حسین سلامی با اشاره به اینکه سوم خرداد و فتح خرمشهر در تاریخ انقلاب اسلامی تنها یک مناسبت و یک پیروزی بزرگ نیست، تصریح کرد: حماسه فتح خرمشهر از ایام الله بزرگداشت انقلاب و ارزش‌های انقلابی است.

وی، عملیات بیت المقدس و حماسه فتح خرمشهر را نقطه عطف تاریخ دفاع مقدس عنوان کرد و گفت:‌ دشمن بعثی که تمام دنیا پشت سر او قرار داشتند قبل از فتح خرمشهر حالت تهاجمی داشت و احساس می‌کرد هر زمانی اراده کند می‌تواند بخشی از خاک جمهوری اسلامی را به تصرف خود درآورد و پس از عملیات بیت المقدس و آن حماسه بی‌نظیر تاریخی ملت ایران، دشمن حالت تدافعی به خود گرفت و پیروزی‌های رزمندگان اسلام یکی پس از دیگری به دست آمد.

این مقام مسئول ادامه داد: همچنین برگزاری بیش از هفت هزار محفل روایتگری خاطره‌گویی دفاع مقدس با محوریت مدارس، دانشگاه‌ها و مساجد از دیگر برنامه‌ها در سال گذشته بود ضمن اینکه برگزاری دومین کنگره ملی شهدای مازندران که چندین ماه فضای استان را معطر به شهیدان کرده بود، از دیگر برنامه‌های حوزه دفاع مقدس در سال گذشته به شمار می‌آید.

سرهنگ پاسدار سلامی، برگزاری اردوهای راهیان نور را از دیگر برنامه‌های پر اثر در حوزه دفاع مقدس دانست و افزود: این اردوها با محوریت جوانان دانش آموز، دانشجویان و اقشار مختلف مردم به همت سپاه کربلا برگزار شد که شاهد حضور ۲۱ هزار مازندرانی در مناطق عملیاتی دفاع مقدس بوده ایم.

وی به تشکیل کارگروه‌های ۲۲ گانه ستاد بزرگداشت دفاع مقدس و مقاومت در استان مازندران و همچنین ستادهای شهرستانی اشاره کرد و گفت: تاکنون ۷۰ درصد فعالیت‌های دفاع مقدس در سطح شهرستان‌ها انجام گرفت و ۳۰ درصد برنامه‌ها نیز استانی است.

موزه دفاع مقدس و مقاومت مازندران طرح اولویت‌دار مازندران

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت مازندران افزود: ظرفیت‌های مختلف استانی و ملی و توافقات و تعهداتی که در این زمینه وجود دارد با اولویت پیگیری وخواهد شد ضمن اینکه موزه دفاع مقدس و مقاومت مازندران باید طرح اولویت‌دار و مورد اهتمام جدی مسئولان استانی باشد.

سرهنگ پاسدار سلامی، بر لزوم ثبت برنامه‌ها و فعالیت‌های دفاع مقدس و مقاومت شهرستان‌ها، دستگاه‌های استانی و کارگروه‌ها در سامانه جامع دفاع مقدس تاکید کرد و گفت: مازندران در ثبت برنامه‌های دفاع مقدس و مقاومت در سامانه جامع دفاع مقدس کشور در سال گذشته موفق به کسب رتبه دوم شد که از مجموع ۳۵ دستگاه ثبت کننده استان، ۱۰ دستگاه و پنج شهرستان ساری، نوشهر، آمل، نور و بابلسر در این زمینه پیشتاز بودند.

وی ادامه داد: با تمهیدات صورت گرفته و برنامه‌های عملیاتی، تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار دانشجو، ۵۴ هزار دانش آموز، یکهزار و ۱۹۰ طلبه حوزه علمیه و بیش از ۱۶ هزار سرباز استان مازندران، معارف دفاع مقدس و مقاومت را آموزش دیدند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و مقاومت مازندران با بیان اینکه قریب به ۹۰ هزار دانش آموز نیز درس آمادگی دفاعی را در مدارس فرا گرفتند، از اضافه شدن آموزش معارف دفاع مقدس و مقاومت در بخش اصناف در سال جاری خبر داد.

سلامی با اشاره به تدوین دانشنامه استانی دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: نقش دستگاه‌ها و شهرستان‌ها در تدوین دانشانامه استانی دفاع مقدس باید مورد توجه و اهتمام بیشتر مسئولان دستگاه های اجرایی مربوط قرار گیرد.

>>به گزارش ایرنا، عملیات "الی بیت‌المقدس" در ساعت ۳۰ دقیقه بامداد ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ در محور اهواز، خرمشهر و دشت آزادگان با حضور ۱۳۰ هزار رزمنده اسلام آغاز شد و طی چهار مرحله، پس از سه هفته به آزادسازی خرمشهر انجامید. این عملیات یکی از بزرگترین عملیات‌های ایران در جنگ تحمیلی با عراق محسوب می‌شود.

آزادسازی خرمشهر از جمله مهم‌ترین اهداف عملیات بیت‌المقدس در سال ۱۳۶۱ بود. خرمشهر پس از ۵۷۸ روز اشغال با دلاوری رزمندگان اسلام در عملیات غرورانگیز بیت‌المقدس نه فقط از چنگ رژیم بعثی عراق به فرماندهی صدام حسین، بلکه از چنگال دشمنان ایران و اسلام که از سراسر جهان حامی رژیم بعث بودند بیرون کشیده شد

مازندران در هشت سال جنگ تحمیلی بیش از ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید، ۳۳ هزار و ۱۳۷ جانباز و بیش از ۲ هزار و ۳۶۰ آزاده را تقدیم نظام اسلامی کرده است. از مجموع شهدای این استان، سپاه ۲ هزار و ۱۶۹، بسیج مردمی چهار هزار و ۴۷۷، ارتش ۲ هزار و ۷۳۸، ناجا ۶۲۳، ۳۰ شهیده زن و ۳۶۳ شهید از سایر اقشار جان خود را در راه دفاع از میهن اسلامی تقدیم انقلاب کردند.

11 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها