پنج‌شنبه، 11 اردیبهشت، 1404

ایران ۱۸ کرسی در یونسکو دارد

>>به گزارش ایرنا، حسن فرطوسی روز چهارشنبه در آیین افتتاح دبیرخانه مشارکت‌های مردمی و مسئولیت‌های اجتماعی شهرهای آسیایی در فرهنگسرای شهر اراک، افزود: این مهم در گذشته ۲۲ کرسی بوده که نشان می‌دهد در طول سال‌ها عده‌ای برای اخذ مجوزهای آن زحمات زیادی کشیده‌اند اما در مسیر تداوم تلاش مورد نظر صورت نگرفته است.

وی بیان کرد: عضو یک شبکه و برنامه جهانی شدن بسیار انرژی بر و ارزشمند است اما مهمتر از آن حفظ ونگهداری آن شرایط است.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران ادامه داد: ایران ۲ شبکه یونسکو دارد که بسیار با اهمیت است، یکی مربوط به شهرهای خلاق یونسکو است که پنج شهر ایران شامل کرمانشاه، بندرعباس، رشت، اصفهان و سنندج به لحاظ خوارکی، موسیقی و صنایع دستی عضو هستند.

فرطوسی اظهار کرد: هشت شهر ایران نیز در یونسکو به عنوان شهرهای یادگیرنده عضو هستند، شهرهایی که بر اساس مدل‌های شهری هوشمند کار می‌کنند که این شهرها از اهمیت ویژه برخوردار است.

وی یادآور شد: جای تاسف دارد که اراک در گذشته به عنوان شهر یادگیرنده در یونسکو بوده اما به دلیل عدم توجه برخی از مسئولین در دوره‌ای از این شبکه حذف شده است.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران افزود: اراک موقعیت استراتژیک دارد و به عنوان مرکزیت کم نظیر خود از شرایط ویژه برخوردار است و ظرفیت تنوع در این منطقه زیاد است، مفهوم تنوع فرهنگی، جمعیتی، زبانی در ساختارها و بافت اجتماعی یک مزیت نسبی است.

فرطوسی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ایران نه در منطقه بلکه در دنیا هیچ معارضی به لحاظ قوت و غنای فرهنگی و تاریخی ندارد و هیچ بحثی و رقابتی در این راستا وجود ندارد، اما اینکه چقدر از این گنجینه‌ها در دنیا بهره‌گیری شده جای بحث دارد.

وی اظهار کرد: انتخاب اراک به عنوان دبیرخانه مشارکت‌های مردمی و مسئولیت‌های اجتماعی شهرهای آسیایی، سرآغازی نو برای گفت و گو، همکاری و هم‌افزایی میان شهرهای منطقه باشد.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران ادامه داد: افتتاحیه دبیرخانه مشارکت‌های مردمی و مسئولیت‌های اجتماعی شهرهای آسیایی نوید بخش ایجاد بنیانی محکم برای تقویت ارتباط میان شهروندان، نهادهای مدنی، هویت‌های شهری و شبکه‌های فرهنگی در منطقه است.

فرسوطی اظهار کرد: دبیرخانه‌ای که امروز فعالیت خود را آغاز می‌کند می‌تواند پلی ارتباطی میان تجربیات موفق شهرهای آسیایی، نهادهای مدنی، دانشگاه‌ها، شوراهای شهری، جوانان و زنان باشد، این ساختار مشارکتی اگر با دیدگاهی علمی، شبکه محور و مبتنی بر عدالت اجتماعی هدایت شود، قادر خواهد بود به الگویی موثر برای دیگر نقاط آسیا نیز فراهم سازد.

وی عنوان کرد: فرهنگ به عنوان مجموعه‌ای از آداب و رسوم، ارزش‌های اخلاقی و باورهای اجتماعی، مشارکت اجتماعی را در ایجاد بسترهای اجتماعی ضروری کرده است.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران افزود: مشارکت اجتماعی و فرهنگی و احساس تعلق مردمان این سرزمین نه تنها حق، بلکه تکلیفی برای بهسازی و پیشبرد اهداف عالیه در راستای احیای همبستگی اجتماعی و زیست بهتر محسوب می‌شود.

فرسوطی گفت: مشارکت‌های مردمی از جوامع محلی آغاز می‌شود اما می‌تواند تا سطح ملی، منطقه‌ای، قاره‌ای و بین المللی را در برگیرد.

وی اظهار کرد: تقویت مشارکت مردم آسیا در راستای دست یابی به زیست بهتر و توسعه فرهنگی عمیق تر باید مورد توجه قرار گیرد، ایران با برخورداری از میراث فرهنگی گسترده، تمدنی دیرپا، سرمایه انسانی توانمند، تجربه‌های متفاوت در مشارکت‌های اجتماعی و مدنی می‌تواند به عنوان یکی از بازیگران اصلی در شکل‌دهی این مشارکت‌های منطقه‌ای و آسیایی، ایفای نقش کند.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران اضافه کرد: یونسکو در اسناد راهبردی بین‌المللی خود بویژه اسناد مرتبط با توسعه پایدار و ضرورت مشارکت شهروندان در تصمیم‌گیری‌ها و تحقق عدالت اجتماعی تاکید دارد.

فرسوطی اظهار کرد: کمیسیون ملی یونسکو در ایران به عنوان عالی‌ترین مرجع دولتی دنبال کننده سیاست‌های یونسکو در سطح ملی، باور راسخ دارد که بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی، اساس حکمرانی خوب و زیربنای توسعه فرهنگی و اجتماعی است و بدون مشارکت مردمی هیچ توسعه‌ای پایدار نخواهد بود.

وی تصریح کرد: مسئولیت اجتماعی صرفا یک انتخاب اخلاقی نیست، بلکه ضرورتی راهبردی برای ساخت آینده‌ای بهتر، عادلانه‌تر و انسانی‌تر است.

فعالیت شهرهای آسایی ذیل ۶ کمیته است

دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی هم در این آیین گفت: انتخاب اراک به عنوان دبیر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت‌های اجتماعی شهرهای آسیایی، جای تبریک دارد.

مهدی فلاحی‌پناه افزود: پیش‌قدم شدن شهرهای ایرانی برای قبول مسئولیت‌های بین‌المللی در عرصه شهری در حال افزایش است.

وی بیان کرد: اراک با این اقدام گامی در مجامع بین‌المللی برداشته و مسیری برای افزایش ارتباطات است.

دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی ادامه داد: سیستم‌های مدیریت شهری امروز خودشان شخصیت جهانی دارند و مستقیم وارد تعاملات بین‌الملی می‌شوند.

فلاحی‌پناه گفت: امروز شهرهای مختلف دنیا در مواجهه با مسایل مختلف مدیریت شهری، اشتراک تجربه دارند و امید است شهر اراک با قبول این مسئولیت با توفیقات خوبی همراه باشد و زمینه ارتباطات بیشتر با مجامع بین‌المللی برای این شهر فراهم شود.

اراک مرکز استان مرکزی است و در این منطقه بیش از ۵۸۰ هزار نفر جمعیت زندگی می‌کند.

11 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها