چهارشنبه، 10 اردیبهشت، 1404

سوء‌استفاده از موقعیت شغلی و اختیارات، تهدیدی علیه اعتماد عمومی است

به گزارش چهارشنبه روابط عمومی این سازمان در استان، غلامحسین دهشیری در کارگاه آموزش و آگاه‌سازی حقوقی در پلیس راه استان که با هدف ارتقای سطح آگاهی‌های حقوقی و تقویت بینش قضایی در میان نیروهای پلیس راه برگزار شد به نقش حساس و تعیین‌کننده افسران پلیس راه در تأمین امنیت جاده‌ای، اشاره و تصریح کرد: افسر پلیس راه تنها مجری قانون نیست، بلکه داوری آگاه، بصیر و متعهد است که باید در شرایط پرشتاب و پرتنشِ وقوع تخلف یا حادثه، میان اجرای قانون، حفظ حقوق مردم و مقتضیات میدانی، توازن ایجاد کند.

وی همچنین به مبحث تعدد اسباب در تصادفات منجر به آسیب جسمانی پرداخت و اظهار داشت: در بسیاری از سوانح رانندگی، علت‌یابی دقیق و تفکیک عوامل انسانی، فنی و محیطی، نیازمند بررسی تخصصی است؛ افسران باید با دقت و هوشمندی در تنظیم گزارش، زمینه تصمیم‌گیری عادلانه را برای مراجع قضایی فراهم کنند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از نکات کلیدی مطرح‌شده، پرهیز جدی از تنظیم گزارش‌های خلاف واقع در حوادث جاده‌ای است، چنین تخلفاتی زمینه‌ساز آسیب به جان، حیثیت افراد و اعتماد عمومی نسبت به نظام قضایی است.

دهشیری افزود: راستی‌نویسی و امانت‌داری، زیربنای اعتماد مردم به پلیس و سنگ‌بنای سرمایه اجتماعی است.

از دیگر محورهای اصلی این کارگاه، بررسی اصول حقوق شهروندی در مواجهه با مأموران انتظامی بود که رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان با اشاره به اهمیت حفظ کرامت انسانی، بر رعایت ادب، احترام به شأن شهروندان و برخورد قانونی همراه با اخلاق‌مداری تأکید کرد.

در ابتدای جلسه نیز سرهنگ رحیم حاجی ده‌آبادی، گزارشی از عملکرد پلیس راه استان در ایام نوروز، آمار حوادث رانندگی، میزان تلفات و علل و عوامل بروز آن‌ها ارائه کرد.

وی با اشاره به چالش‌های موجود، خواستار تشکیل منظم شورای راهبردی تصادفات و حضور فعال دستگاه‌ها و نهادهای مسئول در همکاری با پلیس برای کاهش سوانح جاده‌ای شد.

در پایان نشست، شرکت‌کنندگان با طرح پرسش‌های تخصصی، به تبادل نظر درباره چالش‌های میدانی مأموریت‌های جاده‌ای پرداختند و مقرر شد سلسله نشست‌های آموزشی با محوریت حقوقی و اخلاق حرفه‌ای، به صورت مستمر برگزار شود.


9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها