چهارشنبه، 10 اردیبهشت، 1404

اُفت کیفیت و تعدد مراکز دانشگاهی چالش‌های اساسی آموزش عالی است

به گزارش خبرنگار علمی >>ایرنا، ابوالفضل واحدی روز چهارشنبه در نشست خبری اظهار داشت: آموزش عالی کشور بعد از انقلاب با ۱۰۰ هزار دانشجو شروع شد و بعد از انقلاب، گسترش این بخش سرلوحه کارها قرار گرفت تا جایی که اکنون مجموع دانشجویان ما ۳ میلیون و ۱۱۸ هزار نفر و تعداد اعضای هیات علمی نیز بیش از ۶۰ هزار نفر است.

وی افزود: فعالیت بیش از ۱۷۰ مرکز شتاب‌دهنده، ۱۵۰ مرکز نوآوری، ۲۳ پارک فناوری پیشرفته، ۹۶ مرکز کارآفرینی و ۲۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان بخشی از دستاوردهای آموزش عالی کشور است.

واحدی در تشریح چالش‌های فعلی آموزش عالی گفت: اولین چالش این است که تعداد داوطلبانی که پتانسیل ورود به دانشگاه دارند، کاهش یافته است و مورد دیگر، این که افراد انگیزه و علاقه گذشته را برای ورود به دانشگاه ندارند و فقط بر تعدادی از رشته‌ها متمرکز شده‌اند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، مجموعا ۲۳۱۲ مرکز دانشگاهی فعال در کشور داریم که هر کدام واحدهای دانشگاهی خود را دارند و این در شرایطی است که شمار داوطلبان رو به کاهش است و تعدادی از صندلی‌ها خالی مانده است و افرادی که وارد دانشگاه می‌شوند کیفیت لازم را ندارند.

معاون وزیر علوم با اشاره به اینکه امروزه فناوری‌های جدید همچون هوش مصنوعی به عنوان رقیبی جدی برای آموزش عالی سنتی، وارد عمل شده‌اند، خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج یکی از تحقیقاتی که در اروپا انجام شده، ۸۵ درصد دانشجویان از پلتفرم‌های هوش مصنوعی استفاده می‌کنند. وجود این پلتفرم‌ها به شخصی‌سازی آموزش کمک می‌کند، مفهوم یادگیری به جای آموزش شکل می‌گیرد و اینکه دانشجویان به سرعت به منابع و محتوای آموزشی دسترسی دارند که اینها از مزایای هوش مصنوعی است و البته این فناوری نوین، مضراتی نیز دارد.

وی ادامه داد: نخستین ضرر هوش مصنوعی این است که قدرت تفکر را از دانشجو می‌گیرد، دیگر اینکه به رفتارهای غیر ارادی منجر می‌شود. ما با مقوله‌ای روبه‌رو هستیم که باید از مزایای آن استفاده کنیم و از معایب آن فاصله بگیریم.

به گقته واحدی، سند آموزش هوش مصنوعی در آموزش عالی تدوین شده و در مرحله ابلاغ است.

ادامه دارد..

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها