چهارشنبه، 10 اردیبهشت، 1404

قفل بیمارستان مادر و کودک بجنورد؛ کلیدش در دستان چه کسی است؟

>>به گزارش ایرنا، بیمارستان مادر و کودک در خراسان‌شمالی به عنوان وعده‌ای بزرگ که همچنان در دل خاک انتظار می‌کشد؛ یک آرزو که نه تنها در دل مادران، بلکه در دل تمام کسانی که برای سلامت آینده این سرزمین نگران‌اند، روشن است.

بیش از یک دهه است که این آرزو در دل خاک سرد دفن شده و مردم این خطه هنوز چشم به راه روزی‌ هستند که در برابر دردهای مادران و کودکانشان، درمان و آرامش را در خانه خود بیابند.

این بیمارستان نه فقط یک طرح عمرانی است؛ این بیمارستان یک وعده به آینده است، وعده‌ای که برای زایش یک دوران جدید از سلامت و رفاه می‌درخشد.

اما این آرزو، همچنان به بهانه‌های بی‌پایان دست به دامن زمان شده و از دست‌های بی‌اعتنا مانده است. امروز، چشم‌ها به دولت وفاق ملی دوخته شده است، دولتی که می‌تواند این طرح را از دل وعده‌ها بیرون آورد و به واقعیتی ملموس تبدیل کند.

آنچه اکنون بیش از هر زمانی ضروری است، اراده و همت است. اراده‌ای که بر زمین‌هایی که خاک در آن‌ها هنوز از عرق تلاش‌ها خشک نشده است، بنشیند و با منابع و اعتبارات به موقع، به این آرزو جان دهد.

بیمارستان مادر و کودک بجنورد، به‌عنوان یک نماد از خواسته‌های بر حق مردم این استان باید باز شود، باید ساخته شود و این ساختن، تنها با تصمیمات شجاعانه و حمایت‌های واقعی مسوولان ممکن خواهد بود.

>>روند اجرای طرح

دستاوردهای بهداشتی و درمانی خراسان‌شمالی را بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نمی توان، انکار کرد اما هنوز این استان نداشته‌های زیادی در بخش سلامت دارد که در قالب مطالبات گوناگون از سوی مردم مطرح می شود.

همچنان سرانه پزشک متخصص در این استان یک میلیون نفری پایین است و شهروندان برای دریافت خدمات تخصصی درمان به ویژه در بخش مادر و کودک به کلانشهرها مراجعه می‌کنند.

برای جبران این کمبودها سال ۸۹ مجوز ساخت بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی مادر و کودک بجنورد گرفته شد و به دلایل گوناگون همچون اولویت دولت های وقت در تکمیل طرح های نیمه تمام، این طرح تا سال ۹۹ مسکوت ماند.

سال ۱۴۰۰ دوباره ساخت این طرح درمانی پیگیری و ۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای آن در نظر گرفته شد اما وارد کش و قوس های جانمایی زمین شد و بر مدار ساخت قرار نگرفت.

بعد از چالش‌های فراوان در >>تعیین زمین برای ساخت بیمارستان مادر و کودک بجنورد، با ساخت آن در مجاورت بیمارستان امام حسن موافقت شد و یکهزار میلیارد ریال نیز در سال گذشته برای ساخت آن در نظر گرفته شد.

توقف روند ساخت این بیمارستان تخصصی موجب گلایه و نارضایتی کاربران و فعالان اجتماعی استان در شبکه های اجتماعی نیز شد و اکنون چشم امید مردم این منطقه به همت و پشتکار میدانی مسوولان در دولت چهاردهم برای به سرانجام رساندن این بیمارستان دوخته شده است.

پیش از آگاهی از آخرین وضعیت بیمارستان مادر و کودک بد نیست با سرانه تخت بیمارستانی در استان آشنا شویم.

>>عقب‌ماندگی در سرانه تخت بیمارستانی

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی می گوید: >>سرانه تخت بیمارستانی به ازای هر هزار نفر در استان ۱.۴ درصد و این میانگین در کشور ۱.۸ درصد است.

>>یکهزار و ۲۸۳ تخت فعال بیمارستانی زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی وجود دارد

دکتر محمدرضا صفدری می افزاید: اکنون یکهزار و ۲۸۳ تخت فعال بیمارستانی زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی وجود دارد.

وی ادامه می دهد: بی تردید با توسعه و تکمیل بیمارستان پورسینا آشخانه، بیمارستان ۶۴ تختخوابی راز و جرگلان و بیمارستان مادر و کودک بجنورد این شاخص در خراسان شمالی افزایش خواهد یافت.

صفدری با بیان اینکه زایشگاه بنت‌الهدی بجنورد در حال حاضر با ضریب اشغال تخت ۸۰ درصد فعالیت دارد، می گوید: با توجه به اینکه نباید ظرفیت بیمارستان‌ها به صورت ۱۰۰ درصدی تکمیل شود بر این اساس ضرورت به ایجاد تخت اضافه وجود دارد.

وی خاطرنشان می کند: ضرورت ایجاد تخت بیمارستانی به‌خصوص در موضوع مادر و کودک در استان خراسان شمالی وجود دارد.

>>ساخت بیمارستان نیازمند ۴۵۰۰ میلیارد ریال

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان‌شمالی می گوید: مجوز ساخت بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی مادر و کودک بجنورد سال ۱۳۸۹ در زمینی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع گرفته شد و بعد از ۱۰ سال مسکوت ماندن این طرح درمانی مجدد در سال ۱۳۹۹ پیگیری‌ و ۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای آن در نظر گرفته شد.

دکتر سیداحمد هاشمی می افزاید: از این میزان اعتبار ۳۵ میلیارد ریال تخصیص پیدا کرد که برای تحقیقات و نقشه‌کشی هزینه شده است.

>>سال گذشته یکهزار میلیارد ریال اعتبار برای ساخت این طرح درمانی لحاظ شد که از این میزان تنها ۲۷۰ میلیارد ریال تخصیص یافت

وی می گوید: ۱۴۰ میلیارد ریال نیز در سال ۱۴۰۲ به‌صورت اسناد خزانه برای این طرح لحاظ شد که به دلیل چالش‌های پیش آمده در جانمایی زمین این طرح درمانی، این مبلغ با هدف جلوگیری از بازگشت اعتبار برای خرید میلگرد سازه هزینه شد.

وی با بیان اینکه >>ساخت بیمارستان مادر و کودک نیازمند چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار است، بیان می کند: سال گذشته یکهزار میلیارد ریال اعتبار برای ساخت این طرح درمانی لحاظ شد که از این میزان تنها ۲۷۰ میلیارد ریال تخصیص یافت، اکنون فاز نخست ساخت بیمارستان برای ۱۰۰ تختخواب آغاز شده و تکمیل آن نیازمند نگاه ویژه دولت در تخصیص اعتبارات است.

هاشمی می افزاید: پیگیری‌ها برای فاز دوم با ۳۲۰ تختخواب نیز در دستور کار است تا مجوز آن از وزارت بهداشت گرفته شود.

خراسان شمالی دارای ۱۱ بیمارستان و هزار و ۴۴۴ تخت بیمارستانی است و هم اکنون پنج هزار نفر در حوزه سلامت این استان خدمت رسانی می کنند.

در این استان یک میلیون نفری، ۳۶۰ پزشک عمومی و ۲۵۰ پزشک متخصص فعالیت دارند.

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها