چهارشنبه، 10 اردیبهشت، 1404

توسعه سواحل مکران و باغ‌های موز؛ پیشران‌های اقتصادی سیستان و بلوچستان

مهرداد عرب‌اول روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار >>ایرنا، اضافه کرد: طرح توسعه باغ‌های موز در پایین‌دست سه سد «پیشین»، «کهیر» و «زیردان» سال گذشته با دستور رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، طراحی و تصویب شد.

به گفته وی، این طرح با هدف تأمین نیاز داخلی کشور به موز و کاهش وابستگی ارزی تدوین و مقرر شد در سال ۱۴۰۴ به مرحله اجرا برسد.

وی با اشاره به تولید سالانه ۲۶۵ هزار تن موز در این استان، افزود: نیاز کشور به این محصول حدود ۶۶۰ هزار تن در سال است که بیش از ۳۵۰ میلیون دلار ارز برای واردات آن هزینه می‌شود بنابراین با توسعه اراضی مستعد کشت موز در این منطقه می‌توانیم نقش مهمی در تأمین نیاز داخل و صرفه‌جویی ارزی ایفا کنیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: طرح مذکور پس از بررسی‌ فنی شامل نیازهای اعتباری، تخصیص منابع آب و زیرساخت‌های لازم، نهایی و تصویب شد و در آستانه عملیاتی شدن قرار دارد.

>>تخصیص ۴۰ هزار میلیارد ریال برای توسعه سواحل مکران

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سیستان و بلوچستان، توسعه سواحل مکران را نیز یکی دیگر از پیشران های اقتصادی این استان برشمرد و گفت: توسعه اقتصاد دریا از جمله مباحث مورد تأکید رییس‌جمهور و مصوبه‌های مهم مجلس در قانون بودجه سال‌جاری است که بر اساس آن، بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای توسعه سواحل مکران اختصاص یافته است.

عرب‌اول ادامه داد: سند توسعه سواحل مکران که در سال ۱۳۹۹ در شورای‌ عالی آمایش به تصویب رسید، نقشه راه ما برای رشد و پیشرفت این منطقه است و در سال ۱۴۰۴ با جدیت و جذب سرمایه‌گذاری‌های دولتی و خصوصی اجرایی خواهد شد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: هدف اصلی، ارتقای سهم اقتصاد دریامحور در تولید ناخالص داخلی استان، ایجاد اشتغال پایدار و فراهم‌سازی زیرساخت‌های اقتصادی و تجاری در سواحل مکران است که تحقق آن نیازمند هماهنگی بین دستگاهی و مشارکت بخش خصوصی است.

عرب‌اول همچنین با اشاره به برنامه‌های سال ۱۴۰۴، اضافه کرد: عملیاتی‌ کردن بند (پ) ماده ۱۷ قانون برنامه در راستای نظام نوین درآمد - هزینه از جمله برنامه‌های اصلی استان در سال‌جاری است که در قالب ستاد درآمد استان و با ریاست استاندار، برنامه‌ریزی دقیق و هدفمندی برای تحقق درآمدهای مالیاتی انجام می‌شود.

به گفته وی، اجرای این برنامه می‌تواند زمینه تحقق پایدار درآمدها را فراهم کند و از سوی دیگر، اعتبارات هزینه‌ای و عمرانی سیستان و بلوچستان متناسب با تحقق درآمدها به‌درستی تخصیص می‌یابد.

عرب‌اول از تصویب و عملیاتی‌ شدن سند آمایش سیستان و بلوچستان به‌عنوان یک دستاورد مهم یاد کرد و گفت: برای اطمینان از انطباق پروژه‌ها با این سند بالادستی، کارگروهی با عنوان «تطبیق» در سازمان مدیریت تشکیل شد که مصوبات کارگروه زیربنایی را بررسی و در صورت تطابق با سند آمایش به شورای برنامه‌ریزی استان ارائه می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: این اقدام در واقع پیش‌زمینه‌ای برای سامانه‌های پنجره واحد مدیریت زمین و آمایش بود که امروز به‌صورت متمرکز در حال اجراست و ما در سیستان و بلوچستان از مدت‌ها قبل فرآیند آن را آغاز کردیم.

>>به گزارش ایرنا، سیستان و بلوچستان به‌عنوان دومین استان پهناور کشور با بیش از سه میلیون و ۳۷۵ هزار نفر جمعیت دارای ۲۶ شهرستان است.

سواحل مکران به طول حدود یک‌هزار کیلومتر از ساحل گواتر و پسابندر شهرستان دشتیاری در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان آغاز می شود و تا چابهار، کنارک و زرآباد ادامه دارد.

5 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها