چهارشنبه، 10 اردیبهشت، 1404

عملیات مقابله با گرد و غبار در ۵۲ هزار هکتار از مناطق بیابانی قم انجام می‌شود

بهزاد شیرزادی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار >>ایرنا افزود: در حوزه منابع طبیعی اجرای طرح مطالعات جامع گردوغبار در منطقه سراجه با وسعت ۵۲ هزار هکتار توسط پژوهشگران مرکز انجام گرفت و بر اساس نتایج آن مقرر شد در مدت ۶ سال و با اعتبار ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت نفت عملیات احیا و مقابله با گرد و غبار در عرصه مذکور انجام شود که این موضوع به تصویب شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان نیز رسیده‌است.

وی ادامه داد: همکاری با اداره کل منابع طبیعی استان در قالب کمیته نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت بخش دیگری از فعالیت‌های پژوهشگران مرکز در بخش تحقیقات جنگل و مرتع برای احیا عرصه‌های طبیعی و مقابله با پدیده گرد و خاک در قم بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحقیقات پیشرو در حوزه کشاورزی مقاوم به خشکی، به تولید بذر گواهی شده گندم و جو سازگار با شرایط کم‌آبی استان قم خبر داد و افزود: این موضوع افزایش ۲۰ درصدی عملکرد محصولات را در آزمایش‌های میدانی به همراه داشته‌است.

شیرزادی گفت: در همین رابطه ۱۵ دوره آموزشی - ترویجی با یک‌هزار و ۲۰۰ کشاورز و بهره‌بردار محلی در قم برگزار که در آن‌ها موضوعاتی همچون «کشاورزی هوشمند»، «استفاده از فناوری‌های کم‌آبی» و «تولید محصولات ارگانیک» برای شرکت کنندگان ارائه شد.

وی افزود: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم در سال ۱۴۰۳ میزبان نخستین همایش گیاهان دارویی با همکاری دانشگاه قم و رویداد کشاورزی فناورانه و دانش‌بنیان با همکاری پارک ملی علم و فناوری و همچنین همایش ملی "راهبردهای تبیین پایداری اکوسیستم دریاچه نمک و کنترل گردو غبار " با همکاری مرکز تحقیقات و آموزش استان اصفهان و بخش خصوصی نیز بود که با پذیرش ۱۳۰ مقاله و ارائه پیشنهادهایی برای کاهش اثرات خشکسالی و کنترل گردوغبار در فلات مرکزی ایران به کار خود پایان داد.

وی ادامه داد: پارسال محققان و پژوهشگران این مرکز ۳۸ عنوان طرح پژوهشی را اجرا کردند که از مهم‌ترین عناوین می‌توان به طرح‌های پژوهشی باهدف توسعه و کشت گیاهان کم آب بر، کنترل شوری و خشکی و استفاده بهینه از پسماندهای کشاورزی در تغذیه دام و طیور، اشاره نمود.

شیرزادی همچنین گفت: در این مدت، تفاهم‌نامه همکاری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم با سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری در زمینه فناوری‌های نوین آبیاری، انعقاد قرارداد با سازمان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان برای توسعه پژوهش‌های کاربردی و عقد تفاهم‌نامه همکاری در زمینه کشاورزی هوشمند با دانشگاه قم امضا و انجام شد.

وی افزود: این مرکز سال گذشته موفق شد تا تعداد شرکت‌های فناور عضو مرکز رشد در بخش کشاورزی و مناطبیعی استان را از ۱۹ شرکت به ۲۸ شرکت افزایش و حمایت از شرکت‌های مذکور را در دستور کار قرار دهد.

وی در پایان تاکید کرد: مأموریت ما، تبدیل چالش‌های محیطی به فرصت‌های اقتصادی باتکیه‌ بر دانش روز و مشارکت مردمی است؛ استان قم با محدودیت منابع آب‌وخاک روبه‌روست، اما با اجرای طرح‌های نوآورانه و آموزش مستمر، به دنبال الگوسازی از طرح‌ها جدید در فعالیت‌های کشاورزی برای سایر مناطق کشور هستیم.

5 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها