به گزارش خبرنگار >>ایرنا، حمیدرضا صارمی شامگاه سهشنبه اظهار کرد: در این کلانشهر ساختمان ۱۵۰ متر ارتفاع فقط چند مورد داریم در حالی که در ترکیه، چین، مالزی و دیگر کشورها حداقل ۲۰۰ تا ۳۰۰ ساختمان بالای ۱۵۰ متر وجود دارد.
به گفته وی، در این کلانشهر یک هزار و ۵۰۰ مورد ساختمان بالای ۱۱ طبقه وجود دارد و در واقع مصوبه فقط اجازه ساخت ۱۱ طبقه را میدهد.
وی ادامه داد: این دیدگاه که برخی معتقدند که شهر باید افقی پیش برود، دیدگاه خوبی نیست زیرا اگر توسعه تهران به صورت افقی باشد، از یک طرف یک به قزوین و از طرفی دیگر به سمنان میرسد.
صارمی تاکید کرد: در دهههای مختلف ساختمانهای بلندمرتبه ساخته شده مثلا در منطقه ۲۲ تهران که بلندمرتبهسازی داریم معتقدیم اگر این جمعیت در چنین منطقهای اسکان داده نمیشد باید در دیگر مناطق وسیع تری جای داده میشدند، البته باید گفت در مجموع سیاست این نیست که همه شهر تهران بلندمرتبهسازی شود و نمیتوان اینگونه قضاوت کرد که شهرداری دنبال بلندمرتبهسازی است.
وی یادآور شد: از حدود ۸۰ میلیون نفر جمعیت کشور براساس آمارهای سرشماری سال ۱۳۹۵ بیش از ۲۲ میلیون نفر در کلانشهرها ساکن هستند.
به گفته وی، اکنون تغییرات جمعیتی در ایران متغیر است، در مسایل نوظهور و نوبنیاد باید بذر تغییر کاشته شود مثلا جمعیت تهران ظرف ۱۰۰ سال از حدود ۵۰۰ هزار نفر به ۱۰ میلیون نفر رسیده و اتفاقاتی که در این مدت رخ داده قابل توجه است.
وی افزود: اما باید به این موضوع توجه کرد که رویکردهای متفاوتی در زمینه موضوع بلندمرتبهسازی در تهران وجود دارد که یک دیدگاه سنتی است و مخالف بلندمرتبهسازی هستند، به این دیدگاه سنتگرا گفته میشود در مقابل آن برخی یک دیدگاه خردگرا دارند.
>>هزینه ساخت یک مترمکعب مسکن ۱۱۰ میلیون تومان است
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران به هزینههای سنگین ساخت مسکن اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۰ متوسط هزینه ساخت یک مترمربع مسکن در تهران ۳۰ میلیون تومان بوده اما اکنون به ۱۱۰ میلیون تومان رسیده است، همچنین از ۱۴۰۰ شهر و ۶۰ هزار روستا در کشور حدود ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تنها در ۹ شهر زندگی میکنند.
وی ادامه داد: بلندمرتبهسازی سیاه و سفید نیست بلکه فرایندی است که جمعیت زیادی در تهران زندگی کنند، در این زمینه ۲ دیدگاه متفاوت وجود داشته که گفته شد باید تهران را گران کرد که مردم نتوانند در آن زندگی کنند ضمن اینکه از سال ۱۳۹۰ نیز ایجاد محدودیتها مطرح شد که در تهران بلندمرتبهسازی نشود.
>>ارتباطی بین ساخت و ساز و جمعیتپذیری وجود ندارد
صارمی اظهار کرد: ارتباطی بین ساخت و ساز و جمعیتپذیری وجود ندارد از سال ۱۳۸۵ جمعیت تهران هفت میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بوده در حالیکه در سال ۱۳۹۵ جمعیت این استان به هشت میلیون و ۷۰۰ نفر رسیده است، در این سالها ۹۰۰ هزار نفر به جمعیت تهران اضافه شده و در حالیکه یک میلیون و ۳۵۰ هزار واحد آپارتمانی در بازه ۱۰ ساله پروانه واحد مسکونی صادر شده و ساخته شده است.
وی افزود: اگر بُعد خانوارها سه نفر در نظر گرفته شود باید چهار میلیون و ۵۰ هزار نفر در این ۱۰ سال به جمعیت تهران اضافه میشد اما آمارها نشان میدهد که فقط ۹۰۰ هزار نفر اضافه شده که ۶ درصد این جمعیت مهاجر و ۹۴ درصد حاصل زاد و ولد بوده است.
به گفته صارمی، تهران یک فشار تقاضای جمعیت طبیعی دارد در حالیکه برخی معتقدند که اگر ساخت و ساز زیاد شود جمعیت هم افزایش مییابد.
صارمی اضافه کرد: تغییر جمعیت تابعی از ساخت و ساز نیست، با توجه به اینکه بُعد خانوار در سالهای اخیر نیز روند کاهشی داشته و اکنون بُعد خانوار از حدود پنج نفر به ۲.۷ نفر رسیده است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: تجردنشینی در تهران بالا رفته به گونهای که براساس آمارها سال ۸۵ آمار تجرد پنج درصد، سال ۹۵ به هشت تا ۹ درصد و اکنون به ۱۳ درصد افزایش یافته است، فشار تقاضا، کاهش بُعد خانوار، تجردگرایی، طلاق و مهاجران در تهران موضوعات مهم در این زمینه به شمار میرود.
وی یادآور شد: در همین راستا برای موضوعات مختلف شهرسازی بستهای به شورای عالی شهرسازی و معماری در راستای بلندمرتبهسازی مطرح شده که مسائلی همچون حریم راهها، معابر و بزرگراهها در آن آورده شده که در دو هفته آینده این موضوع بررسی خواهد شد.