سیروس شهریاری روز سهشنبه به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س) و در آستانه برگزاری آیین اختتامیه نخستین دوره جشنواره ملی قلم وکیل در نشست با خبرنگاران اظهارکرد: پیشنهاد میزبانی دائمی این رویداد به اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران ارائه و با استقبال و موافقت آن مواجه شد و این تصمیم برگرفته از پیشینه خردورزی و اندیشهمحوری مردم بوشهر است.
وی افزود: نخستین دوره این جشنواره با محوریت مقالات علمی-اجتماعی در حوزه حقوق برگزار و مورد استقبال بینظیری از سراسر کشور قرار گرفت حتی پیشنهادهایی از ایرانیان خارج از کشور، از جمله آمریکا نیز برای مشارکت در این جشنواره ارسال شد که بهدلیل تأخیر در دریافت آثار، امکان داوری آنها وجود نداشت.
شهریاری ادامه داد: ۱۳۴ مقاله به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که توسط ۳۰ داور از میان استادان برجسته دانشگاهی و متخصصان حقوق مورد بررسی قرار گرفت و از میان این آثار، سه مقاله و سه یادداشت بهعنوان برگزیده انتخاب و ۱۰ اثر از استان بوشهر نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.
رئیس کانون وکلای دادگستری بوشهر با بیان اینکه سطح علمی مقالات بسیار بالا بود، گفت: یکی از آثار برگزیده از استادان دانشگاه تهران بود و بیش از ۸۵ درصد مقالهها به موضوعهای حقوق اجتماعی از جمله فیلترینگ، محیط زیست، حقوق زنان و نقش رسانهها در آگاهی بخشی حقوقی اختصاص داشت.
وی اضافه کرد: جشنواره قلم وکیل مختص وکلا نیست و همه علاقهمندان به مسائل حقوقی میتوانند در آن مشارکت کنند، هدف این رویداد توسعه علم حقوق نیست بلکه ایجاد پل ارتباطی میان حقوق و مردم با تکیه بر آزادیهای اساسی و بنیادی از طریق قلم فاخر وکلاست.
شهریاری ادامه داد: تندیس جشنواره قلم وکیل برای نخستین بار در ایران طراحی شده و مزین به تصویر زندهیاد بهمن کشاورز است که با ترکیبی از چوب و کریستال ساخته شدهاست.
وی با اشاره به برگزاری آیین اختتامیه جشنواره در تاریخ ۱۱ اردیبهشت در سالن لیان بوشهر گفت: قرار است ویژهنامهای از آثار منتخب منتشر شود که با توجه به حجم آن، احتمال دارد در قالب کتاب عرضه شود.
شهریاری یادآور شد: حدود ۶۰ مهمان ملی در این رویداد حضور خواهند داشت و دبیرخانه این جشنواره با ساختاری مستقل از کانون وکلا، با مشارکت علاقهمندان خارج از این نهاد فعالیت خود را ادامه خواهد داد.
وی تأکید کرد: علم حقوق و حرفه وکالت دو بعد مهم دارند؛ اجرای عدالت و آگاهیبخشی عمومی، وکلا باید پیامآوران حقوق شهروندی باشند و قلم مهمترین ابزار آنان برای ایفای این نقش اجتماعی است.
شهریاری گفت: نهاد وکالت تنها یک نهاد صنفی نیست، بلکه باید به پایگاهی برای آگاهیبخشی عمومی تبدیل شود؛ ما حقوقدانان مدیون جامعهای هستیم که در آن بالیدهایم و ایفای این دین، از طریق قلم، ممکن است زیرا قلم رساتر از صداست.