پنج‌شنبه، 01 خرداد، 1404

حفاظت مشارکتی از غارها در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست است

>>به گزارش ایرنا، محمدرضا اشرف زاده روز دوشنبه در سی و چهارمین جلسه ملی غارشناسی ایران در مشهد افزود: با مشارکت دستگاه های دولتی، خصوصی و ظرفیت های محلی، می توان مدیریت، حفاظت و بهره برداری از غارها را به بهترین نحو اجرایی کرد.

وی تاکید کرد: غارها دارایی های زیست محیطی کشور هستند و باید این سرمایه حفظ شود.

اشرف زاده اضافه کرد: طبق آیین نامه مدیریت، حفاظت و بهره برداری از غارها، مصوب هیات وزیران در سال ۱۳۸۹، کارگروه ملی غارشناسی ایران شکل گرفت.

مدیرکل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست ادامه داد: خراسان رضوی در حوزه غارها، مجموعه ای غنی است و باید اطلاعات خود را از این غارها افزایش دهیم.

اشرف زاده افزود: دارایی های زیادی در کشور وجود دارد، اما شیوه استفاده کردن از این دارایی ها را نمی دانیم، در خصوص غارها نیز اینگونه است.

وی گفت: بسیاری از گونه های منحصر به فرد و خاص جانداری در غارها وجود دارد و حفاظت از غارها ضروروی است.

مدیرکل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست افزود: در گردشگری نیز باید به این موضوع توجه کرد، متاسفانه گاهی گردشگری بدون ضابطه آسیب های جدی به غارها وارد کرده است و بهره برداری جای خود را به بهره کشی داده است.

پیوند دیرینه غارها با انسان شناسی

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز اظهار کرد: در استان گنجینه هایی از تحولات دوره های مختلف کره زمین وجود دارد و خراسان رضوی از تنوع زیستی و اتفاقات طبیعی بی نظیری در حوزه زمین شناسی برخوردار است.

سعید محمودی اضافه کرد: غارها نیز بهترین فسیل ها را در خود جای داده اند و از نظر زیستی بسیار حائز اهمیت است.

وی گفت: غارها پیوند دیرینه ای با انسان شناسی دارد و با گذشته انسانها پیوند دارند، غارها پیشینه ما را از نظر ژنتیکی و فرهنگ انسانی مشخص می کنند و دیوارنگاره هایی از فرهنگ انسانها هستند.

تعداد غارهای موجود در خراسان رضوی را بیش از ۲۰۰ دهنه و تعداد غارهای حائز اهمیت و شاخص استان ۳۰ دهنه است.

3 هفته پیش

دسته‌بندی‌ها