به گزارش روز دوشنبه >>>>ایرنا، «واله ایدان» روز یکشنبه این مطلب را ضمن تشریح نتایج سفر اخیرش به واشنگتن اعلام کرد. وزیر اقتصاد نیجریه بتازگی برای شرکت در نشست بهاره «صندوق بینالمللی پول» و «بانک جهانی» به پایتخت آمریکا سفر کرده بود. وی خاطرنشان کرد که در این ارتباط، نشست عالیرتبهای با «اوپایمی کاردوسو» رئیس بانک مرکزی نیجریه و نمایندگانی از وزارت امور خارجه آمریکا برگزار کرده است.
وزیر اقتصاد نیجریه گفت که طرف آمریکایی بر اهمیت ادامه همکاریها برای تقویت اصلاحات اقتصادی جاری در نیجریه و جلب اعتماد سرمایهگذاران تاکید کرده و آمریکا بطور خاص به سرمایهگذاری در بخش گاز طبیعی نیجریه و خط لوله گاز نیجریه - مراکش ابراز علاقهمندی کرده است.
>>به گزارش ایرنا، خط لوله گاز نیجریه - مراکش که در دسامبر ۲۰۱۶ (آذر ماه ۱۳۹۵) مطرح شده در نهایت قرار است گاز نیجریه را تمام کشورهای ساحلی غرب آفریقا - بنین، توگو، غنا، ساحل عاج، لیبریا، سیرالئون، گینه، گینه بیسائو، گامبیا، سنگال و موریتانی - منتقل کند. این خط لوله در انتهای مسیر به مراکش (مغرب) و جنوب اسپانیا خواهد رسید. این پروژه امتداد خط لوله گاز غرب آفریقا خواهد بود که هم اکنون کشور نیجریه را به بنین، توگو و غنا متصل میکند.
دولت مراکش قصد دارد در سال جاری میلادی مناقصههایی برای مراحل اولیه اجرایی پروژه برگزار کند. مرحله اول این طرح شامل کشورهای مراکش، موریتانی و سنگال خواهد بود. انتظار میرود موافقتنامههای بیشتری برای انتقال گاز در سال ۲۰۲۵ به امضا برسند. قرار است یک شرکت خصوصی به منظور نظارت بر احداث و بهرهبرداری از این خط لوله ۵ هزار و ۶۰۰ کیلومتری تاسیس شود.
خط لوله نیجریه - مراکش همچنین به خط لوله گاز مراکش - اروپا و شبکه گاز اروپا متصل خواهد شد و هدف از آن بهرهبرداری از منابع گاز نیجریه، متنوعسازی مسیرهای صادرات گاز، جلوگیری از مشعلسوزی گاز (فلر) در نیجریه و انتقال گاز به کشورهای «اکوواس» (جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا)، مراکش و اروپا است. «محمد ششم» پادشاه مراکش خط لوله گاز نیجریه - مراکش را «پروژهای برای صلح، یکپارچگی اقتصادی آفریقا و توسعه اقتصادی مشترک» توصیف کرده است.