>>به گزارش ایرنا، علی قیاسی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته کار و کارگر در اراک، افزود: بیشتر افرادی که در حوزه ساختمان دچار حادثه میشوند، آموزش لازم را فرا نگرفتهاند و توجه به این آموزشها نقش موثری در کاهش حوادث دارد.
وی ادامه داد: انجمن کارگران ساختمانی استان مرکزی سال گذشته برای ۹۰۰ کارگر دورههای فشرده آموزشی برگزار کرد که از این تعداد ۴۰۰ نفر در اراک بودند، اما شمار کارگران ساختمانی استان بسیار بیشتر از این آمار است و باید برنامههای آموزشی بیشتری در این خصوص تدوین شود.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان مرکزی اظهار کرد: حدود ۱۳ هزار و ۲۰۰ کارگر ساختمانی در استان مرکزی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند و هماکنون نیز حدود یکهزار و ۶۰۰ نفر از این قشر در نوبت بیمه هستند.
قیاسی افزود: سهمیه جدیدی در راستای پوشش جدید بیمه تامین اجتماعی برای کارگران ساختمانی ابلاغ نشده و تنها افرادی که پس از پالایش حذف شدهاند، افراد در نوبت، جایگزین آنها میشوند.
وی تصریح کرد: متاسفانه در استان مرکزی در زمینه مسکن کارگران اقدام مناسبی صورت نگرفته و تنها در شهرستان دلیجان، ۳۵ واحد آغاز شده و در بقیه شهرستانها هیچ مجوزی صادر نشده است.
بکارگیری اتباع در بخش ساختمانی ممنوع است
دبیر اجرایی خانه کارگر استان مرکزی بیان کرد: بکارگیری اتباع خارجی در مشاغل جمهوری اسلامی تعریف شده است و باید مشاغلی باشد که یا سخت است که از توان کارگر ایرانی برنمیآید، یا در شان کارگر کشور نیست و یا تقاضایی برای انجام آن کار وجود ندارد.
قیاسی با بیان اینکه، ورود اتباع در بخش ساختمانی ممنوع است، گفت: متاسفانه این قشر هماکنون در بخشهای مختلف کشاورزی، مرغداری، صنعت، کارگاههای زیرزمینی و ساختمان ورود پیدا کردهاند.
وی اظهار کرد: کارگاههای زیرزمینی یک آفت جدی حتی برای کارگران ایرانی هستند که از آنها بیگاری میکشند و حداقل حقوق و دستمزد را به آنها پرداخت میکنند و باید برخورد قاطع با آنها صورت گیرد و مزد کارگران نباید کمتر از قانون کار باشد.
برگزاری ۵۵ کلاس آموزش برای کارگران
دبیر اجرایی خانه کارگر استان مرکزی گفت: خانه کارگر استان سال گذشته با رشد چشمگیری در زمینه آموزش این قشر همراه بود و توانست تعداد کلاسهای آموزشی را از ۲۲ کلاس در سال ۱۴۰۲ به ۵۵ کلاس در پایان سال ۱۴۰۳ برساند.
قیاسی بیان کرد: خانه کارگر مختص بخش صنعت نیست و برای همه کارگران در بخشهای مختلف است و سال گذشته از طریق این خانه، ۲ هزار و ۴۰۰ نفر ساعت آموزش ارایه شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۲۰۰ کارگر فعال در جهار واحد صنعتی استان مرکزی تبدیل وضعیت شدند، ادامه داد: ۱۶ تن گوشت و برنج نیز سال گذشته با قیمت مصوب دولتی به کارگران عضو این خانه در استان توزیع شد.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان مرکزی با بیان اینکه، ۳۶ هزار نفر عضو خانه کارگر استان مرکزی است، عنوان کرد: ۱۸ هزار نفر از این افراد فعال هستند و حق عضویت پرداخت میکنند و چهار هزار نفر از این افراد در سال گذشته فعال شدند.
وی اظهار کرد: ارایه مشاوره و خدمات رایگان به چهار هزار نفر از کارگران عضو این خانه از دیگر توفیقات بود.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان مرکزی اضافه کرد: اواخر سال گذشته مطلبی در فضای مجازی مبنی بر پرداخت نکردن معوقات یکی از کارخانههای اراک منتشر شد که این موضوع بلافاصله رسیدگی شد و برابر مدارک و مستندات، هیچ موردی در این راستا وجود نداشت.
قیاسی گفت: انتشار این مطالب در فضای مجازی که سندیت و صحتی ندارد جای تاسف دارد و باعث بدبینی به یک مجموعه در حال تلاش و تولید میشود و باید با این افراد برخورد شود.
ورود مدیران سیاسی در صنایع استان مرکزی ممنوع شود
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ورود مدیران سیاسی در صنایع استان مرکزی باید ممنوع باشد زیرا به یک آفت جدی تبدیل شده است.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان مرکزی ادامه داد: متاسفانه در سالهای گذشته برخی افراد وارد صنایع این استان شدهاند که حتی کوچکترین شناختی از آن واحد تولیدی نداشتهاند.
قیاسی تصریح کرد: داشتن مدرک دلیل کار در صنعت نیست و ورود افراد بیتخصص و ناتوان باعث نابودی تولید میشود و حق افراد توانمند را ضایع میکند.
وی اظهار کرد: برخی از مدیران واحدهای تولیدی به دلیل نداشتن تخصص لازم، استفاده از تشکلهای کارگری در امور مختلف را جدی نمیگیرند که توجه به این مهم امری ضروری است.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان مرکزی افزود: شرکتهایی در این استان وجود دارد که اجازه تشکیل تشکلهای کارگری را نمیدهند که جای تاسف دارد، کارگر و کارفرما باید همیشه در کنار هم باشند تا مسایل مربوط به هر ۲ قشر با خوبی انجام شود.
استان مرکزی با وجود حدود سه هزار واحد صنعتی و تولیدی بزرگ، متوسط و کوچک، استانی کارگری در کشور محسوب میشود.