جعفر مُطلبزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار >>ایرنا افزود: بیست و دومین نشست بینالمللی توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات(APT)، روزهای ۲۱ تا ۲۳ مهر سالجاری در شهر زیبا و تاریخی اصفهان برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: این نشست بعنوان یکی از جلسههای مهم جامعه ارتباطات راه دور آسیا و اقیانوسیه است که همه ساله با حضور نمایندگان این کشورها برگزار میشود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات اصفهان اظهار داشت: دستیابی به دیپلماسی فناوری و افزایش تعاملات بینالمللی بهعنوان یکی از مهمترین برنامههای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت چهاردهم است که مستلزم انجام اقدامات متعددی همچون برگزاری رویدادهای بینالمللی در کشور و میزبانی از هیاتها و مقامات خارجی است.
وی با بیاناینکه نشست اصفهان با تمرکز بر مسائل توسعه، شکاف دیجیتال ایجاد شده را مرتفع خواهد کرد، اضافه کرد: برگزاری این نشست علاوه بر تمرکز بر مسائل حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، کمک شایانی در شناساندن ظرفیتهای کشورمان در حوزههای مختلف و همچنین توسعه دیپلماسی شهری اصفهان میکند.
مُطلبزاده با اشاره به محورهای مورد نظر برای طرح در این نشست بینالمللی خاطرنشان کرد: ارائه آخرین طرحهای زیرساخت دیجیتال ملی پرسرعت برای ارائه اتصالات مقرون به صرفه و قابل اعتماد با هدف کاهش شکاف دیجیتال برای اعضای(APT) با استفاده از نسل پنجم ارتباطات، ارتباطات ماهوارهای و سایر فناوریهای نوظهور از مهمترین این موارد است.
وی بیان کرد: همچنین موارد موفقیتآمیز کاربرد هوش مصنوعی در زمینههای مختلف در منطقه آسیا و اقیانوسیه، موارد موفق تحول دیجیتال با تاکید بر توسعه منابع انسانی و سواد دیجیتال و موارد موفق بهکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات برای کاهش بلایای طبیعی از دیگر موضوعهای قابل طرح در این نشست خواهد بود.
>>به گزارش ایرنا، جامعه مخابراتی آسیا و اقیانوسیه در سال ۱۹۷۹ با همکاری مشترک کمیسیون اقتصادی و اجتماعی منطقه آسیا و اقیانوسیه سازمان ملل متحد(UNESCAP) و اتحادیه بینالمللی مخابرات(ITU) در بانکوک تایلند تاسیس شد.
APT، یک سازمان بینالمللی است که در منطقه یک سازمان مرکزی و مهم در زمینه«ICT» است که در حوزه ارتباطات، اطلاعات و نوآوری و همراه با سرویس دهندگان مخابراتی، تولیدکنندگان تجهیزات ارتباطی و سازمانهای پژوهشی و توسعهای فعال فعالیت میکند.
منطقه آسیا و اقیانوسیه با داشتن ۳۸کشور، چهار عضو پیوسته(Associate) و ۱۳۱ موسسه وابسته(Affiliate) عضو APT هستند و کمکهای شایانی به افزایش توسعه بخشهای ICT کرده است.
جامعه مخابراتی آسیا و اقیانوسیه(APT) از طریق برنامهها و اقدامات مختلف به کشورهای عضو برای کسب آمادگی برای شرکت در کنفرانسهای جهانی مانند کنفرانس سران مختارITU (PP)، کنفرانس جهانی توسعه مخابراتی(WTDC)، کنفرانس جهانی ارتباطات رادیویی(WRC)، اجلاس جهانی در زمینه جامعه اطلاعاتی(WSIS)، مجمع جهانی استاندارد مخابرات(WTSA) و سایر جلسات ITU، کمکهای زیادی ارائه کرده است.