به گزارش خبرنگار فرهنگی >>ایرنا، حجت الاسلام علی ملانوری روز دوشنبه در نشست خبری با تشریح برنامههای ایام دهه کرامت و ابراز تسلیت به خانوادههای داغدار حادثه بندر شهید رجایی و آرزوی سلامتی برای مصدومان این حادثه تلخ گفت: با وجود برنامهریزیهای قبلی برای برگزاری آیین جشن دهه کرامت، امشب مراسم دعاخوانی برای سلامتی بازماندگان این حادثه در مساجد، تکایا و دیگر اماکن مذهبی برگزار می شود.
وی بیان کرد: در طول انقلاب اسلامی تاکنون با پشتوانه گرم مردمی مساجد، مراکز دینی و مذهبی و دیگر اماکن مقدس بهترین پایگاه مردمی برای حوادث و اتفاقات بوده و مردم به نحو احسن پای کار بوده اند.
وی با بیان اینکه دهه کرامت فرصت مغتنمی برای فعالیت های مردمی و توسعه کارهای خیراندیش است، گفت: مهم ترین رویکرد ستاد دهه کرامت جنبه مردمی این جشن ها است که باید آن را حفظ و تقویت کنیم و توسعه دهیم.
ملانوری بیان کرد: در این ارتباط بقاع متبرکه، تکایا، مساجد و اماکن مذهبی اصلی ترین مراکز برگزاری این آیین ها به شمار می روند.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه کرامت افزود: برای برگزاری آیین های جشن و شادی به الگوسازی نیازمند هستیم که این دهه یکی از بهترین فرصت ها برای این مهم است زیرا که دهه کرامت در تقویم کشورمان ایام مهمی است.
وی با بیان اینکه اعزام کاروان های نور خورشید به ۲ هزار و ۴۰۰ نقطه کشورمان، برگزاری آیینهای جشن و شادی، اهدای جهیزیه، برگزاری گنگره امام رضا(ع) در مشهد مقدس، اجتماع دختران، آیین های ویژه در حوزه های علمیه سراسر کشور از جمله برنامه های این دهه است.
ملانوری بیان کرد: اهدای بسته های جشن تکلیف به ۱۰ هزار دختر نقاط مختلف کشور، راه اندازی کاروان های ویژه با اجرای برنامه های فرهنگی و تجلیل از مقام امامزادگان و تکریم و تقدیر در متولیان این مهم از دیگر برنامه های دهه کرامت است.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه کرامت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با بیان اینکه در ویژه برنامه ای خاص از دختران کشورمان توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تقدیر خواهد شد، گفت: برگزاری اجتماعی امام رضایی ها در تهران نیز از دیگر برنامه های اجرایی دهه کرامت است.
ملانوری با اشاره به اینکه اجتماع دختران در سالن ورزشی ۱۲ هزار نفری نیز از دیگر برنامه های تدارک دیده شده برای ایام دهه کرامت است، گفت: امسال پس از پایان آیین های دهه کرامت با همکاری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی عملیات ارزیابی نقاط قوت و ضعف این ایام صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه هم اکنون حدود ۵۰ هزار مسجد در سطح کشور وجود دارد، اظهار داشت: ۴۷ دستگاه و نهاد دولتی عضو ستاد بزرگداشت دهه کرامت هستند که ایفای نقش می کنند.
ملانوری با اشاره به اینکه اجلاس امامزادگان نیز در این ایام برگزار می شود، گفت: تجلیل از دختران شهدای کانون های فعال مساجد نیز از دیگر برنامه های در دست اقدام است.
>>برنامه روزهای ایام دهه کرامت
>>به گزارش ایرنا از شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، عناوین و شعار محوری روزهای دهه کرامت به شرح زیر اعلام شد:
سه شنبه ۹ اردیبهشت مصادف با اول ذیقعده، سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) و روز دختران به عنوان «حضرت فاطمه معصومه (س)؛ بهترین دختر دنیا» و چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت، دوم ذیقعده که در تقویم رسمی به عنوان روز ملی خلیج فارس و آغاز عملیات بیت المقدس نیز مطرح است به شعار «اخت الرضا علیهم السلام؛ الهام بخش دختران مقاومت» زینت یافته است.
پنج شنبه ۱۱ اردیبهشت که روز جهانی کار و کارگر است، به عنوان روز «سرمایه گذاری برای تولید با کار و خدمت کریمانه» نامیده شده و جمعه ۱۲ اردیبهشت که سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و روز معلم نامیده می شود، با شعار «معلم امید آفرین؛ پرچمدار اندیشه مطهر، مروّج آرمان مهدوی» مزین شده است.
شنبه ۱۳ اردیبهشت در تقویم رسمی به تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه و بزرگداشت حضرت صالح بن موسی الکاظم (ع) اختصاص دارد و شعار این روز «امامزادگان علیهم السلام؛ منادیان ولایت و محبت اهل بیت علیهم السلام» نام گرفته است.
یکشنبه ۱۴ اردیبهشت نیز که همزمان با روز بزرگداشت حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(ع) است به «حضرت احمدبن موسی شاهچراغ علیهما السلام؛ امین ولایت، الگوی شجاعت» نامیده می شود و شعار دوشنبه ۱۵ اردیبهشت که مصادف با روز بزرگداشت شیخ صدوق(ره) در تقویم است به «اعتاب مقدس، حوزه علیمه؛ پایگاه نشرِ معارفِ قرآن و اهل بیت علیهم السلام» مزین شده است.
شعار سهشنبه ۱۶ اردیبهشت عبارت است از «کرامت انسانی، هویتِ ایرانی، در پرتو مکتب رضوی»، شعار چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت نیز «مسجد محله کرامت؛ محور مواسات و همدلی» است، پنج شنبه ۱۸ اردیبهشت نیز به روز «سلوک انقلابی؛ هم عهدی با شهیدان، همراهی با مظلومان» نامیده شده و جمعه ۱۹ اردیبهشت مصادف با سالروز ولادت امام رضا (ع) به شعار «ایران امام رضا (ع)؛ یک جهان کرامت» مزین شده است.
نهم اردیبهشت مصادف با اول ذیقعده، سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) است و تا جمعه ۱۹ اردیبهشت برابر با یازدهم ذیقعده همزمان با سالروز ولادت علی بن موسی الرضا(ع) در تقویم رسمی کشور به عنوان دهه کرامت نامگذاری شده است.