دوشنبه، 08 اردیبهشت، 1404

حقوق بشر منشا غربی ندارد /اسلام پیشگام در رعایت حقوق انسانی است

به گزارش خبرنگار بین‌الملل >>ایرنا؛ «باسیروا آسومان» روز دوشنبه در مراسم افتتاحیه اجلاس بین المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی، این رویداد را بسیار مهم توصیف کرد و افزود که این اجلاس چشم‌انداز زیبایی را از حقوق بشر ترسیم می‌کند.

وی درباره نقش دین در موضوع حقوق بشر اظهار داشت: در شرق باورها و ادیان مختلفی ظهور و بروز پیدا کرده‌اند، اسلام، هندوییسم، بودیسم تنها بخشی از ادیان در شرق هستند که برای مدت‌های طولانی وجود داشتند. برای مثال دین اسلام بیش از ۱۴۰۰ سال قبل در شرق ظهور کرد.

آسومان با بیان اینکه در شرق ۶ دین بزرگ وجود داشته است، افزود: ادیان خیلی قبل‌تر از آنچه امروز به عنوان نظام حقوق بشر شناخته می‌شود، به این موضوع پرداخته‌اند.

رئیس فراکسیون مسلمانان اوگاندا ادامه داد: اصول مربوط به حقوق بشر را می‌توانیم از قران و احادیث استخراج کنیم و اسلام مقدم‌تر از سایر ادیان در این حوزه است؛ اینکه گفته می‌شود حقوق بشر از غرب شروع شده، یک تعبیر غلط است.

وی گفت: چیزی که به آن حقوق بشر مدرن می‌گویند، در سال ۱۹۴۸ میلادی یا ۱۹۵۱ و ۱۹۶۶ به وجود نیامده بلکه در ادیان ما از خیلی وقت پیش وجود داشته است، اسلام از ۱۴۰۰ سال قبل به مواد حقوق بشر با موضوع کرامت انسانی و حقوق زندگی و امنیت اشاره کرده است.

رئیس فراکسیون مسلمانان اوگاندا با بیان اینکه مفهوم حقوق بشر مربوط به غربی‌ها نیست، تاکید کرد: ما نباید دنباله‌روی آنها در زمینه حقوق بشر باشیم؛ به خصوص اینکه ما از جهان شرق هستیم، حتی ما که از آفریقا هستیم نیز باید چنین قاعده‌ای را رعایت کنیم. در منطقه آفریقا سنت‌ها همیشه در حوزه حقوق بشر فعال بوده‌اند.

وی ادامه داد: حقوق بشر اصولی جهان شمول دارد، اما شامل جنبه‌هایی نیز می‌شود که در هیچ‌جا مشابه آن نیست، بنابراین باید به تفاوت‌ها احترام گذاشته شود.

آسومان اضافه کرد: می‌توانیم در این خصوص یک کنوانسیون داشته باشیم و مواردی که با آنها موافق نیستیم و یا ملاحظات‌مان را نسبت به آنها یادداشت کنیم؛ برای مثال غرب از فرهنگ همجنس گرایی حمایت می‌کند، اما این مساله حقوق بشری نیست بلکه برخلاف آن است ولی آنها چنین موضوعی را ترویج می‌کنند.

وی اظهار کرد: خیلی از کشورها به دلیل مخالفتم با همجنس گرایی که مساله‌ای حقوق بشری نیست، به من اجازه ورود نمی‌دهند، هم جنس گرایی را در اوگاندا به رسمیت نشناختنم و با آن مخالف هستم. برای همین دیدگاه نمی‌توانم به آمریکا، اروپا و بسیاری از کشورها حتی به عنوان عضو پارلمان کشور اوگاندا سفر کنم.

رئیس فراکسیون مسلمانان اوگاندا گفت: حقوق بشر هم یکسری محدودیت‌هایی دارد که نیازمند بررسی آن به صورت ویژه است، برای همین برگزاری اجلاس حقوق بشر در رهیافت شرقی بسیار مهم است.

>>به گزارش ایرنا، نخستین دوره اجلاس بین‌المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی از روز دوشنبه به مدت سه روز با حضور جمعی از اندیشمندان، حقوقدانان و نمایندگان دولتی داخلی و خارجی آغاز به کار کرد.

این اجلاس با مشارکت چهره‌های برجسته علمی، حقوقی و سیاسی از کشورهای مختلف قصد دارد به برنامه ریزی، بازخوانی و تبیین مفهوم حقوق بشر از منظر فرهنگ‌ها و تمدن‌های شرقی بپردازد.

از جمله اهداف عملی این اجلاس در صحنه بین‌الملل، مواجهه فرهنگی با چالش‌های حقوق بشر غربی و تأکید بر ارزش‌های مشترک دینی، فرهنگی و تمدنی شرق فرهنگی است و در این رویداد اندیشمندان و کارشناسان حاضر فرصت دارند به تبادل نظر و آرای خود پیرامون مساله حقوق بشر مطلوب و نقد وضعیت موجود بپردازند.

7 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها