زهرا غلامرضایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار >>ایرنا، اظهار کرد: ۶۴ کودک و نوجوان بیسرپرست و بدسرپرست در شیرخوارگاه و خانههای کودکان و نوجوانان بهزیستی استان نگهداری میشوند و این اداره کل تلاش دارد تا به بهترین نحو ممکن از این کودکان نگهداری شود.
وی ادامه داد: همچنین ۳۲۶ فرزند نیز تحت مراقبت و حمایت بهزیستی در خانواده قرار دارند که در زمینه مادی و معنوی، ساماندهی اوقات فراغت فرزندان با نظرسنجی از آنها و با توجه به علایق و نیاز و توانمندسازی فرهنگی، آموزشی و ورزشی حمایت میشوند.
غلامرضایی تصریح کرد: طبق اصول ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی، ماده واحده قانون تشکیل سازمان بهزیستی کشور در سال ۵۹، قانون حمایت از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست معرفی شده از سوی مراجع قضایی برعهده سازمان بهزیستی است که بر همین اساس از کودکان صفر تا ۱۸ سال در مراکز شبانهروزی نگهداری میشوند.
به گفته این مسوول، ۶ مرکز شبانه روزی برای نگهداری از فرزندان بیسرپرست و بدسرپرست در قزوین فعال هستند که شامل شیرخوارگاه مهر مینودری، خانه نوباوگان، خانه کودکان و نوجوانان گلبرگ، خانه کودکان و نوجوانان ارغوان، خانه کودکان و نوجوانان منعم و خانه کودکان و نوجوانان امام حسن مجتبی (ع) است.
وی، هدف از فعالیت این مراکز را تامین شرایط زندگی سالم و با کرامت کودکان و نوجوانان براساس الگوی ایرانی - اسلامی دانست و افزود: تربیت و پرورش کودکان و نوجوانان موفق از طریق ارتقا سطح توانمندیهای آنان در ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی با تاکید بر محورهای رشد از اهداف عالیه این مراکز محسوب میشود.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین خاطرنشان کرد: حمایت و نگهداری از فرزندان بیسرپرست و بدسرپرست در شیرخوارگاه و خانههای کودکان و نوجوانان، پرداخت شهریه کامل دانشجویان تحت سرپرست و همچنین کمک هزینه دانشجویی، بررسی فرزندان در خصوص بیماریهای پرخطر نظیر ایدز و هپاتیت، فعالیت در زمینه ترخیص فرزند به صورت زندگی مستقل شامل ازدواج، اشتغال و پرداخت کمک هزینه ترخیص، تهیه جهیزیه برای فرزندانی که شرایط ازدواج برای آنان مهیا شده و تحت پوشش قرار دادن فرزندان تحت سرپرستی در قالب بیمه عمر و پسانداز را از جمله اقدامات دفتر مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان این سازمان برشمرد.