علی صفری روز دوشنبه در گفتوگو با >>ایرنا، با اشاره به اینکه استان مرکزی رتبه پنجم کشت گلخانهای در کشور را دارد، افزود: یکی از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی توسعه گلخانهها با هدف افزایش بهرهوری، مبارزه با خشکسالی و افزایش راندمان با آب در دسترس است که این سیاست در استان مرکزی پیگیری و اقدامات موثری برای توسعه فضای گلخانهای انجام شده است.
وی ادامه داد: طبق برنامه هفتم میزان مساحت فضای گلخانهای مشخص شده که برش استانی این برنامه تهیه و طبق برش استانی اقدامات در دست اجرا است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: بخشی از توسعه فضای گلخانهای مربوط به زمینهای خصوصی است که مردم به صورت شخصی در زمینشان این فضا را ایجاد میکنند که برای تشویق و ترغیب جامعه در کنار ارائه مشاوره و اطلاع رسانی در خصوص فواید این اقدام، تسهیلات و مشاورههای فنی نیز در نظر گرفته شده است.
صفری تصریح کرد: شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی که در سازمان جهاد کشاورزی استان مستقر است و در کنار بخش خصوصی یا همان شخصی، زمینه توسعه فضای گلخانهای را فراهم میکند.
وی افزود: زمینهای تحت مالکیت سازمان جهاد کشاورزی استان، شناسایی، زیرساختهای انرژی و قطعه بندی زمین انجام و آماده واگذاری به بخش خصوصی برای ایجاد فضای گلخانهای میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ضمن اشاره به اینکه در بخشهای مختلف کشاورزی، دامداری، ماهیان زینتی و سبزی و صیفی امکان ایجاد شهرک وجود دارد، عنوان کرد: شهرک گلخانهای خمین در ۱۰۰ هکتار، خنداب ۱۲ هکتار و مجتمع ماهیان زینتی محلات سه موردی هستند که در استان به عنوان شهرک آمادهسازی که یا در مرحله تحویل یا آخرین مراحل واگذاری هستند.
>>بیشتر بخوانید:
>>>>کِشت گلخانهای راهبرد عبور از تنش کم آبی خمین
صفری ادامه داد: در اراک نیز یک زمین تحت مالکیت این سازمان برای ایجاد شهرک گلخانهای در نظر گرفته شده است که در مرحله ارزیابی قرار دارد و در مجموع توسعه شهرکهای استان به تعداد پنج شهرک در برنامه قرار دارد.
وی خاطر نشان کرد: در راستای حمایت از فضای گلخانهای استان، پرداخت تسهیلات ویژه به متقاضیان برای ایجاد گلخانه در زمینهای شخصی برنامهریزی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تاکید کرد: ایجاد فضای گلخانهای به استفاده از آب به نحو مطلوب کمک میکند به عنوان نمونه شاید آب در دسترس برای ۲۰ هکتار زمین کشاورزی کافی نباشد، اما همین میزان آب برای فضای گلخانه در زمین مذکور کافی است.
استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهند.