مصطفی رهگذر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار >>ایرنا اظهار داشت: شاهد بودیم که سال گذشته سال سختی برای صنعتگران کشور بود به خصوص برای واحدهایی که در شهرک های صنعتی مستقر هستند و عملا در تابستان گذشته بحث قطعی های برق فشار زیادی را بر روند تولید و راندمان کاری آنان وارد کرد.
وی افزود: تولیدکنندگان بر این باور بودند که در ۲ فصل بعدی سال با کاهش این ناترازی ها می توانند به جبران تولید و ادامه روند کاری خود در شرایط معمولی بپردازند که متاسفانه در فصل پاییز و زمستان نیز اتفاقات به مراتب بدتر از تابستان را شاهد بودیم به گونه ای که عملا برخی از شهرک های صنعتی درطول هفته با سه روز قطعی برق مواجه بوده و حتی قطعی های ۲۴ ساعته را نیز متحمل شدند که واقعا حجم تولید و نارضایتی تولیدکنندگان درصنایع کوچیک و بزرگ را با چالش و مشکلات متعدد روبروکرد.
عضو هیات رئیسه شورای هماهنگی صنعتگران شهرک های صنعتی ایران خاطرنشان کرد: با شروع سال جدید و انتخاب شعار سال توسط مقام معظم رهبری با محوریت تولید ، بارقه امید در دل تولیدکنندگان ایجاد شده و احساس ما این بود که امسال شرایط گذشته تکرار نشود چون زمانی که مقام معظم رهبری امسال هم به درستی بحث سرمایه گذاری تولید را عنوان کردند و ایشان اعلام داشتند که سال گذشته در بحث تحقق شعار سال انتظارات محقق نشد ما مبنا را بر این گذاشتیم که ان شاالله امسال با حمایتی که از طریق دولت در بخش صنعت به خصوص شهرک های صنعتی می شود شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود.
رهگذر ادامه داد: در تمام دنیا شهرک های صنعتی ایجاد می شود تا یک کلونی های واحدهای صنعتی در یک جا شکل بگیرد و دولت نیز مزایا و محاسنی را برای این واحدهای صنعتی که در داخل شهرک های صنعتی هستند ایجاد می کند تا با این یکپارچگی و در کنار هم بودن بتوانند با استفاده از این مزایا به تولیدات بیشتر در سایه امکانات و شرایط بهتر رسیده و تولید ملی و ارز آوری را برای کشور بیشتر و بیشتر کند.
وی اضافه کرد: ما قوانین متعددی در حوزه مزایای استقرار در شهرک های صنعتی داریم که در آن به صراحت اعلام شده ولی آیا امروز صنعتگری که داخل شهرک های صنعتی فعال است از این مزایا استفاده می کند، بنده به عنوان کسی که حدود ۶ سال مدیرعامل بزرگ ترین شهرک صنعتی غیردولتی کشوره هستم به صراحت اعلام می کنم که نخیر اتفاقا بر اساس تصمیماتی که در چند سال اخیر برای واحدهای صنعتی گرفته می شود تولید کنندگان علاقه مندند از شهرک های صنعتی خارج شده و پیرامون شهرها و روستاها چه به صورت مجاز چه به صورت غیر مجاز به فعالیت بپردازند.
این مسئول گفت: دلیل این امر هم این است که تولید کننده با این تصمیم در تردد و نظارت های موجود در شهرک های صنعتی خلاص شده و ما در سال گذشته هم دیدیم در اولین ناترازی هایی که پیش می آمد چه در حوزه برق چه در حوزه گاز اولین راهکار دولت نگاه به میزان مصرف درشهرک های صنعتی و کنترل و مدیریت بار در این شهرک ها بوده جالب اینکه بسیاری از واحدهایی که حتی به صورت غیرمجازدر حریم شهر یا مناطق خارج از شهرک های صنعتی مستقر بودند هیچ قطعی در برق و گاز نداشتند.
در حوزه اعمال ناترازی ها اطلاع رسانی درست انجام نشده است
مدیرعامل شهرک صنعتی صفادشت گفت: نکته دیگر اینکه در حوزه اعمال این ناترازی ها همیشه شاهد این مسئله بودیم که درست اطلاع رسانی و مراعات نشده است به عنوان مثال ساعت ۱۰ و ۱۰ دقیقه دیشب به ما برنامه قطعی برق امروز ابلاغ شده و تعداد زیادی از واحدهای صنعتی که در شهرک صنعتی صفادشت مستقر هستند برایشان هفت صبح خاموشی و قطعی برق لحاظ شده است.
وی اظهار داشت: اگر ناترازی وجود دارد و متاسفانه راهکاری هم هنوز برای آن عملیاتی و اجرائی نشده حداقل با توجه به تجربیات ناخوشایند این چند سال اخیر در مورد اطلاع رسانی و برنامه ریزی زمان خاموشی ها می توانیم بهترعمل کنیم.
رهگذر افزود: واحد های صنعتی که ۲۰۰ تا ۵۰۰ نیروی انسانی دارند و برنامه ریزی تولید انجام داده اند که امروز چه قطعه ای و کدام یک از خطوط تولیدشان فعال باشد و چقدر مواد اولیه نیاز دارند تا سفارش هایی که در طول امروز و فردا باید آماده کنند چطور امکان دارد بتواند از عهده تعهد و تولید خود برآید ؟ ضمن اینکه به هر حال کارفرما مجبور است که بیمه و حقوق پرسنل را بر مبنای ۳۰ روز حساب و پرداخت کند و همه باعث می شود که قیمت تمام شده محصولات بالا برود به گونه ای که ما سال گذشته شاهد این بودیم که خیلی از تولید کننده ها نتوانستند سفارشاتی که از ماه های قبل گرفته بودند و باید به تعهداتشان عمل می کردند را به خاطر خاموشی های گسترده انجام بدهند و خیلی از این شرکت ها متضرر شده و درگیر مسائل حقوقی و قضائی از بابت بدعهدی به مشتری های خود شدند.
وی خاطرنشان کرد: در جلسات مربوط به مدیریت ناترازی های انرژی هم تنها خواسته ای که ما می توانیم داشته باشیم و انتظار داریم انجام شود این که برنامه زمانی قطعی ها را حداقل از قبل به واحدها اعلام کنند تا بیشتر از این خسارت نبینند و اینکه بابت دستگاه هایی که به خاطر خاموشی و قطعی یکباره و نوسانات برق میلیاردها ریال ضرر و زیان به واحدهای صنعتی متحمل می شوند چه کسی پاسخ گو خواهد شد.
مدیرعامل شهرک صنعتی غیردولتی صفادشت گفت: در ماده ۲۵ قانون بهبود فضای کسب و کار تصریح شده که دستگاه های خدمات رسان فقط در مواقع بسیار اضطرار و در اولویت آخر باید به قطع انشعابات واحدهای صنعتی اقدام کنند ولی امروزه شاهد هستیم به راحتی این اولویت آخر به اولویت اول تبدیل شده و کوچک ترین تنش ناترازی برق از محل شهرک های صنعتی تامین می گردد.
این مسئول به اشاره به اینکه با قطع برق برخی پیامدهای ناخواسته دیگری همچون اتلاف وقت کارگران، خاموشی پمپ های آب، دکل های مخابراتی و دوربین های امنیتی بر مدیریت شهرک صنعتی تحمیل می شود، اعلام کرد: همه این ها دست به دست هم داده که ما این احساس را داشته باشیم که امسال هم همانند سال گذشته در تحقق کامل شعار سال نتوانیم بهتر عمل کرده و مثمر ثمر باشیم و نقش اصلی خود را ایفا کنیم و این درحالیست که همواره این آمادگی از طریق واحدهای صنعتی و شهرک های صنعتی در حوزه سرمایه گذاری تولید بوده وهست.
این عضو هیات رئیسه شورای هماهنگی صنعتگران کشور در بخش دیگری از سخنان خود به برخی سرمایه گذاری ها برای ساخت کارخانه و شروع تولید در سطح شهرک صنعتی اشاره کرد و به خاطر عدم واگذاری انشعاب برق تمامی تجهیزات و سرمایه آنان بلاتکلیف مانده است و اینها با تحقق شعار سال یعنی سرمایه گذاری برای تولید منافات دارد و باید برای آن چاره اندیشی گردد.
وی قرارداد ساخت پست ۶۳ کیلو وات بین برق منطقه ای استان تهران و شهرک صنعتی صفادشت با یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال را یادآور شد و گفت: طرف دولتی در این زمینه نتوانسته وظایف خود را انجام بدهد و واحدهای صنعتی این اعتبار را جمع آوری و پرداخت کردند ولی متاسفانه همچنان این پروژه آغاز نشده و عملا نگرانی واحدهای صنعتی را بیشتر کرده است.
رهگذر امیدواری کرد که با احساس مسئولیت بیشتر متولیان امر این رویکرد تغییر کرده و در موضوع تولید انرژی های خورشیدی هم که واحدهای صنعتی مشارکت و ورود کرده اند متاسفانه حمایتی که باید انجام شود چه در حوزه تخصیص زمین و چه تخصیص اعتبار اقدامی نشده و فقط در مصاحبه ها اعلام می شود که نگاه ویژه ای به این موضوع وجود دارند ولی اقدامی که بتواند بخشی از این ناترازی ها را تامین و برطرف کند مشاهده نمی شود.
شهرک صنعتی غیردولتی صفادشت با بیش از ۶۰۰ شرکت واحد تولیدی فعال و مساحت ۸۰۰ هکتار به عنوان یکی از فعالترین شهرکهای صنعتی استان تهران محسوب می شود.