دوشنبه، 08 اردیبهشت، 1404

دیپلماسی علمی باید پیشرو سیاست باشد

به گزارش خبرنگار علمی >>ایرنا، مصطفی آیدین روز یکشنبه در نشست توسعه همکاری‌های اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا با دانشگاه‌های پیشتاز ایران که به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، جان باختن و مجروحیت شماری از هم‌وطنان ایرانی در حادثه انفجار دیروز (ششم اردیبهشت‌ماه) در بندر شهید رجایی را تسلیت گفت و افزود: مسائل و مشکلات جهانی هر روز بیشتر می‌شود و جنگ‌ها، بیماری‌ها و بحران‌های زیست‌محیطی و مهاجرت، تمام بشریت را تهدید می‌کند.

رئیس دانشگاه آیدین تصریح کرد: دانشگاه‌ها و کشورها به تنهایی نمی‌توانند در مقابل تمامی بحران‌ها مقابله کنند و تمامی این مسائل، اهمیت همکاری دانشگاه‌ها و کشورها را نمایان می‌کند چون شعار قرن بیست و یکم «حرکت با هم» است. البته ما نمی‌توانیم همه مشکلات را حل کنیم اما در جغرافیای خود می‌توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم اراده جمعی برای این مسیر همکاری است و خداوند هم کمک می‌کند.

وی ادامه داد: با نگاهی به اطراف، می‌بینیم برخی کشورها نمی‌خواهند میان ایران و ترکیه رابطه عمیق به وجود بیاید زیرا این رابطه، مناسب کسی نیست ولی ما باید همکاری را با دانشگاه‌ها و جوانان آغاز کنیم و برای نسل آینده در کنار هم باشیم و این وظیفه همه ما است.

آیدین گفت: طبق داده‌ها تا سال ۲۰۳۰ نزدیک به ۹۰ شغل از بین می‌رود و ۱۷۰ شغل ایجاد می‌شود و باید ببینیم ما کجا هستیم. هوش مصنوعی، روابط گذار، همکاری، مدیریت استعدادها، خواندن و فهمیدن تکنولوژی مسیر انسان‌ها را در آینده مشخص می‌کند و تنها راه تحقق آنها کنار هم بودن است.

رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اورآسیا در پایان به جنگ در غزه اشاره و ابراز امیدواری کرد: خداوند به تمام فلسطینیان کمک کند، دنیا در برابر ظالم و مظلوم چه کار می‌کند و در مورد همه این موضوعات کنار هم بودن خیلی مهم است و ایران و ترکیه می‌توانند در همه زمینه‌ها همکاری کنند.

>>اعلام آمادگی دانشگاه امیرکبیر برای همکاری با دانشگاه‌های ترکیه

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در این نشست به آمادگی این دانشگاه و برخی دیگر از دانشگاه‌های ایران برای توسعه همکاری با دانشگاه‌های ترکیه در حوزه‌هایی همچون اجرای پروژه‌های پژوهشی با سرمایه‌گذاری مشترک، توسعه پارک‌های علم و فناوری و فناوری‌های منجر به تولید محصول، اشاره کرد.

علیرضا رهایی افزود: جلسه امروز شروع همکاری دانشگاه آیدین و پنج دانشگاه برتر کشور از جمله امیرکبیر در زمینه‌های مختلف است که هماهنگی‌های لازم در این زمینه، انجام گرفته است.

وی افزود: دانشگاه امیرکبیر یکی لز دانشگاه‌های صنعتی و قدیمی است و بیش از ۷۰ سال آموزش و پژوهش و فنی مهندسی و علوم پایه دارد، دانشگاه در قالب ۱۸ دانشکده و ۲۲ پژوهشکده و در چهار زمینه مطالعات دریامحور، هوافضا، انرژی و فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی فعالیت می‌کند.

رهایی گفت: یکی از اهداف دانشگاه ارتباط با صنایع و انجام تحقیقات بخش‌های مختلف صنعت و خدمات است و هم اکنون اغلب دانشکده‌ها درگیر انجام پروژه‌های صنعتی در کشور هستند.

وی اظهار داشت: علاقه‌مند هستیم از تجربیات دانشگاه آیدین در امر انجام دوره‌های آموزشی مشترک و تبادل استاد و دانشجو استفاده کنیم و در زمینه انجام پروژه‌های پژوهشی با سرمایه‌گذاری مشترک، توسعه پارک‌های علم و فناوری و فناوری‌هایی که تبدیل به محصول می‌شود همکاری کنیم، این شروع خوبی برای همکاری بین دانشگاه ترکیه و ایران است.

>>به گزارش ایرنا، اتحادیه دانشگاه‌های اورآسیا (EURAS) یک سازمان غیرانتفاعی است که در سال ۲۰۰۸ توسط دانشگاه آیدین استانبول پایه‌گذاری شده است.

این سازمان با هدف تقویت ارتباطات علمی دانشگاه‌ها در منطقه اورآسیا تأسیس شده است در حال حاضر بیش از ۱۲۰ دانشگاه از آسیا و اروپا عضو این اتحادیه هستند.

روش‌های فعالیت این اتحادیه، برگزاری نمایشگاه‌های سالیانه، شناسایی آکادمی Academy و همچنین نشر الکترونیک بولتن هفتگی است که در این نشریات دانشگاه‌های عضو فرصت این را دارند تا آخرین اخبار علم و فناوری خود را نشر دهند و این نشریات برای تمام اعضا ارسال می‌شود.

همچنین از طریق شبکه ارتباطی این اتحادیه، اعضا فرصت دارند تا از فرصت‌های علمی و پژوهشی همدیگر مطلع شوند.

1 روز پیش

دسته‌بندی‌ها