دوشنبه، 08 اردیبهشت، 1404

نگرانی مالکان زمین‌های چهار هکتاری کنگان و پاسخ معاون وزیر راه و شهرسازی

>>به گزارش ایرنا، جمعی از مالکان این زمین‌ها روز یکشنبه به بوشهر سفر و مقابل اداره کل راه و شهرسازی بوشهر تجمع کرده بودند با ابراز نگرانی و گله‌مندی از آینده نامعلوم سرمایه‌شان خواستار حل این مشکل توسط مسئولان استان بوشهر شدند.

در میان این جمعیت زنان و مادرانی با فرزندان خردسال خود حضور داشتند که خسته از دوندگی‌های امروز، مقابل این اداره کل راه و شهرسازی بوشهر نشسته بودند و با برگه‌هایی که شعارهایی روی آنها نوشته بود، سایه‌بانی کوچک روی صورت فرزندشان ایجاد کرده بودند، می‌گفتند: پس از هفت سال دوندگی و چشیدن ناملایمات، ثمره سال‌ها کار کردنمان در حال از دست رفتن است.

عمده افراد حاضر در این تجمع، کارمند، معلم یا کارگر بودند که به امید خانه‌دار شدن، اقدام به خرید این زمین‌ها کرده بودند.

یکی از این افراد از انتهای جمعیت فریاد می‌زد: مگر این اداره، وظیفه‌اش ساختن مسکن برای مردم نیست؟ آیا این درست است که طبق دستور اداره راه و شهرسازی ما دوباره این زمین‌ها را که یک بار بابت خرید آن پول به قیمت روز پرداخت کرده و اسناد قانونی آن را داریم به آن اداره بدهیم و باز با قیمت گزاف آنها را از این اداره بخریم؟

فرد دیگری که شغل خود را ملوانی معرفی کرد، گفت: سال‌ها روی دریا و زیر آفتاب کار کردم تا توانستم مبلغ خرید این زمین از را تهیه و سرمایه‌ای برای فرزندانم فراهم کنم. آیا انصاف است که اکنون در این سن و سال، برای احقاق حق خود، در این اداره و آن اداره دولتی بنر به دست گرفته و فریاد بزنم؟

شهروند دیگری گفت: اگر سال ۱۳۹۸ با این پول ماشینی خریده بودم، اکنون چند برابر سود کرده بودم.

عسکری یکی از نمایندگان مالکان زمین‌های چهارهکتاری کنگان با بیان ماجرای پیچیده‌ خرید و مصادره‌ زمین‌هایشان گفت: در سال ۱۳۹۸ این زمین ها با استعلام‌های رسمی از اداره مسکن و شهرسازی و سایر ادارات مربوطه، توسط شخصی با هویت معلوم به مردم فروخته شد. وی ادامه داد: این زمین‌ها طبق استعلام‌ها هیچ مشکلی نداشتند و فروش آنها به طور رسمی و قانونی صورت گرفت. اما ناگهان در سال ۱۴۰۰، پس از تحویل زمین به مالکان، اداره ثبت اسناد اعلام کرد که این زمین‌ها متعلق به دولت و در اختیار مسکن و شهرسازی است.

وی توضیح داد: در واقع از سال ۱۳۹۸ حکم دیوان علیه فروشنده‌ زمین‌ها که اکنون در زندان خرموج به سر می‌برد صادر شده بود، اما مسئولان مربوطه تا سال ۱۴۰۰ این موضوع را از خریداران پنهان کردند. این در حالی است که اداره مسکن و شهرسازی در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ همچنان استعلام مثبت صادر می‌کرد و خریداران، بی‌اطلاع از پشت پرده‌ ماجرا، بر مبنای اعتماد به نهادهای رسمی زمین‌ها را خریداری کردند.

این شهروند با اشاره به ابعاد این موضوع گفت: حدود ۴۰۰ خانواده درگیر این ماجرا هستند که بیش از یکهزار نفر جمعیت دارند.

وی افزود: قیمت هر قطعه مسکونی از این زمین‌ها در سال ۹۸ حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلیون تومان بود، اما امروز ارزش آنها به بیش از یک میلیارد تومان رسیده است.

تجمع کنندگان اظهارکردند: بیش از پنج ماه از تصویب و صدور مصوبه‌ شورای سیاست گذاری برای حل این مشکل و ابلاغ آن به اداره کل مسکن و شهرسازی بوشهر، گذشته اما هیچ اقدام عملی صورت نگرفته است؛ این در حالی است که طبق قانون، این مصوبه باید ظرف شش ماه اجرایی می‌شد.

وی گفت: مراجعات مکرر مردم به اداره مسکن و شهرسازی کنگان نه تنها بی‌نتیجه بوده، بلکه با بی‌احترامی، امروز و فردا کردن و سنگ‌اندازی نیز همراه شده است.

این تجمع کننده بیان کرد: تنها با پیگیری‌های مداوم، تهدید به تجمع و فشار رسانه‌ای موفق شدیم کمیسیونی برای بررسی موضوع تشکیل شود که آن هم با اکراه انجام شد.

یکی دیگر از حاضران در این تجمع گفت: اداره را و شهرسازی کنگان به ما گفته‌ هر قطعه از این زمین‌ها ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان به ما می‌فروشد.

وی ضمن قدردانی از پیگیری‌های رئیس کل دادگستری استان بوشهر تاکید کرد: مردم دیگر به وعده‌های مسئولان اعتمادی ندارند و خواستار اقدام عملی فوری برای بازگرداندن حقوق از دست رفته‌شان هستند.

معاون املاک و حقوقی اداره کل راه و شهرسازی استان بوشهر نیز در این ارتباط گفت: مکاتباتی را با سازمان مرکزی انجام داده‌ایم و به دنبال این هستیم که این مشکل حل شود.

صائب یزدان‌پناه‌فرد افزود: رأی قضایی که برای آقای فروشنده این زمین‌ها صادر شد، مالکیت دولت را زائل کرد و او زمین‌ها را فروخت و افراد نیز سند مالکیت دریافت کردند.

وی اظهارکرد: سیستم قضایی پیگیری و دارایی اراضی و عکس‌های هوایی را بررسی کرد و به این نتیجه رسید که این اراضی نباید دولتی شود؛ اما در دادگاه بعدی که اعاده رسیدگی از جانب اداره کل راه و شهرسازی صورت گرفت، موضوع دقیق‌تر بررسی شد و اعلام کردند زمین‌ها دولتی بوده و رأی قبلی لغو شد.

یزدان‌پناه‌فرد گفت: مردم سند در دست دارند اما قابلیت نقل و انتقال برایشان میسر نیست و به نوعی مالکیتشان از بین رفته است.

وی افزود: سازمان مرکزی راه و شهرسازی و سازمان ملی زمین و مسکن به عنوان مالک همه اراضی کشور، باید یک سازوکار قانونی برای حل این مشکل پیدا کنند و ما نیز پیگیر آن هستیم.

صائب یزدان‌پناه‌فرد یادآور شد: خرید همان زمین‌ها توسط مردم از راه و شهرسازی تنها یک پیشنهاد برای رفع مشکل بود و مطرح کردن آن به معنای عملیاتی کردن این موضوع نبوده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان ملی زمین و مسکن که برای بازدید از طرح های نهضت ملی مسکن در بوشهر به این استان سفر کرده بود با حضور در میان تجمع کنندگان گفت: این مساله نیازمند راهکار اصولی است، قول می دهیم آن را تا حل شدن مشکل پیگیری کنیم.

علی نبییان اظهار کرد: این موضوع را بررسی کرده و در نهایت به آن رسیدگی می‌شود.

1 روز پیش

دسته‌بندی‌ها