پنج‌شنبه، 01 خرداد، 1404

فرزندآوری و مسائل فرهنگی اولویت کانون های فرهنگی کشور است

حجت الاسلام مهدی تیموری روز شنبه در گفت و گو با >>ایرنا با بیان اینکه این کانون‌ها مجموعه‌ هایی هستند که در حوزه‌های مختلف در سطح کشور فعالند، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از پنج هزار کانون فرهنگی، تبلیغی جهادی در ۳۴ استان کشور فعالیت می کنند در حالی به‌صورت مردمی اداره می‌شوند و برخی از آن‌ها در منطقه خود اثرگذاری بیشتری نسبت به یک نهاد فرهنگی دارند.

وی افزود: چشم‌انداز ما آن است که همه این کانون‌ها را به میدان بیاوریم به‌عنوان‌مثال در بحث جهاد تبیین کانون‌هایی که ظرفیت فعالیت در این حوزه را دارند شناسایی کرده و باهم افزایی آنها که در بخش‌های «رسانه، کودک و نوجوان، خانواده، تربیتی، ورزشی و غیره» فعالیت دارند به نقطه‌ای برسیم که شاهد دستاوردهای فرهنگی و اجتماعی برجسته باشیم.

وی ادامه داد: برای ثمربخشی، سازمان‌دهی و ساماندهی فعالیت‌های این کانون‌ها؛ کشور را به چند منطقه تقسیم کردیم با این رویکرد که نسخه فرهنگی هر منطقه طبق زیست‌بوم و نیازهای آن باید تعریف شود و نمی‌توان برای تمام کشور یک نسخه فرهنگی نوشت.

حجت الاسلام تیموری تصریح کرد: همچنین برای هر منطقه یک دبیر تعیین شد که این دبیران با شناسایی، رصد، ایجاد تعامل، هماهنگی، هم‌دلی، انسجام و توانمندسازی؛ زمینه عملیات مشترک بین کانون‌های فرهنگی، تبلیغی جهادی را مهیا کرده و به‌نوعی نقش رئیس این کانون‌ها را ایفا می‌کنند.

دبیر مجمع ملی کانون های فرهنگی، تبلیغی و جهادی کشور بیان کرد: این کانون‌ها باید در نظام فرهنگی جمهوری اسلامی موثر و کمک‌حال باشند و هزینه فعالیت‌های فرهنگی را برای نظام جمهوری اسلامی کاهش دهند.

وی با تأکید اینکه در مرحله دوم برنامه‌ریزی هریک از این کانون های استانی باید کانون منطقه خود را ارتقا داده و آن‌ها را در گروه کانون‌های اثرگذار قرار دهد، تصریح کرد: با اجرای این برنامه بعد از مدتی حداقل کانون های فرهنگی، تبلیغی، جهادی با افزایش تعداد و جریان سازی در کل کشور فعالیت می‌کنند.

حجت الاسلام تیموری گفت: اگر عشق به ائمه اطهار (ع) پیوست فعالیت کانون‌های فرهنگی، تبلیغی و جهادی نباشد؛ فعالیت آنها بی‌برکت و بی‌ثمر خواهد بود ضمن آنکه فعالیت آنها با هیات‌های مذهبی بسیار تفاوت دارد این کانون‌ها توسط سازمان تبلیغات اسلامی شکل گرفته اند و ساختاری علمی، اجرایی و زیربنایی دارند؛ زودبازده نیستند؛ اما ماندگاری و تأثیر فعالیت شان بیش‌ازحد تصور است.

دبیر مجمع ملی کانون های فرهنگی، تبلیغی و جهادی کشور اظهار کرد:: باید آن کانونی که در نقطه صفر مرزی مانند شهرستان آستارا بدون هیچ کمک و تخصیص مالی فعالیت می‌کند را شناسایی و تقویت کرد، تا اثربخشی آن دوچندان شود، این در حالی است که چنین مجموعه هایی که با دست‌خالی و در سخت‌ترین شرایط فعالیت می‌کنند اگر کمک حداقلی داشته باشند تأثیرگذاری و خروجی حداکثری خواهند داشت.

وی ادامه داد: با اینکه کمبودهایی وجود دارد ولی شاهد فعالیت‌های خوب کانون‌های فرهنگی، تبلیغی هستیم از سویی طبق برنامه ریزی‌های انجام شده مشکل مالی کانون ها حل خواهد شد.

3 هفته پیش

دسته‌بندی‌ها