به گزارش ایرنا «هادی خرسندی» روز شنبه در گفتوگو با خبرنگاران افزود: این طرح با عقد قرارداد خرید توافقی بین مدیریت جهاد کشاورزی مراغه و صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی آذربایجانشرقی، با مشارکت ۱۵ نفر از تولیدکنندگان سیب اجرا میشود.
به گفته وی این طرح پس از برگزاری سه جلسه کارشناسی و توجیهی در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و امضای قرارداد نهایی با حضور سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی استان وارد مرحله اجرایی شد.
«خرسندی» با بیان اینکه باغات تحت پوشش این قرارداد، قطعات بالای پنج هکتار و مکانیزه است، ادامه داد: بر اساس این قرارداد، صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی استان متعهد است تا در راستای کنترل آفتها و بیماریها و همچنین تغذیه مناسب محصول سیب، نهادهها و کودهای مورد نیاز را مطابق با آزمونهای لازم، و به موقع در اختیار باغداران قرار دهد.
وی تصریح کرد: هزینه این خدمات در پایان قرارداد از مبلغ نهایی پرداختی به باغداران کسر شده و درصدی از وجه قرارداد به عنوان پیشپرداخت به باغداران پرداخت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی مراغه ابراز امیدواری کرد که اجرای این طرح، گامی مهم در راستای بهبود کیفیت و افزایش بهرهوری تولید سیب در این شهرستان باشد و با ایجاد ارزش افزوده، به جهانی شدن برند سیب مراغه کمک کند.
جهاد کشاورزی به دنبال جهانی شدن برند سیب مراغه
«خرسندی» تاکید کرد: مدیریت جهاد کشاورزی مراغه از تمام ظرفیتهای خود برای حمایت از باغداران در شهرستان استفاده میکند.
صادرات سیب مراغه در سال گذشته سه برابر شد
مدیر جهاد کشاورزی مراغه همچنین با اشاره به پیگیریها و تشکیل جلسات مربوط به صادرات سیب این شهرستان در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: همت وزیر و دیگر دستاندرکاران جهاد کشاورزی در دولت چهاردهم موجب شد تا صادرات این محصول مرغوب طی سال گذشته و در مقایسه با سال قبل از آن سه برابر شود و به ۹۰۰ تن برسد.
«خرسندی» حجم صادرات سیب مراغه در سال گذشته را ۳۰۰ تن اعلام کرد و افزود: سیب این شهرستان در سال جاری به کشورهای هندوستان، پاکستان، ونزوئلا، قزاقستان و اندونزی صادر شد.
وی با بیان اینکه تنها بخشی از این محصول از گمرک مراغه صادر شد، اضافه کرد: آگاهی تجار از وجود گمرک و خدمات قرنطینه در شهرستان میتواند در توسعه فعالیتهای گمرکی مراغه طی سالهای آینده موثر باشد.
به گفته وی کیفیت بالا، عطر و طعم خاص و قیمت مناسب سیب مراغه در مقایسه با محصولات مشابه در سایر نقاط جهان، ظرفیت صادراتی مناسبی برای آن ایجاد کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی مراغه به برگزاری جشنواره سیب مراغه در سال جاری هم اشاره، و بیان کرد: دعوت از سرمایهگذاران و تجار داخلی و خارجی جهت معرفی برند سیب از طرف مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان هم در صادرات سیب این شهرستان اثرگذار بوده است.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چه چالشهایی در مسیر تولید سیب صادراتی وجود دارد و راهکار پیشنهادی برای حل آن چیست؟ افزود: باغات سیب شهرستان به سرکشی و نظارت منظم توسط کارشناسان نیاز دارد و باید ارقام رویشی و کم آببر زودبازده در برخی از باغات جایگزین شود.
به گزارش ایرنا آذربایجانشرقی از لحاظ سطح زیرکشت و حجم تولید سیب در رتبه دوم کشور و مراغه در رده نخست این استان قرار دارد، اما سهم شهرستان از صنایع تبدیلی نظیر تولید، آب میوه، پوره، پکتین، کمپوت ناچیز است و بخش قابل توجهی از سیب صنعتی به سودآوری مطلوب نمیرسد.
بر همین اساس مدیران بخش کشاورزی معتقدند که ایجاد صنایع تبدیلی در این شهرستان گستره صادرات محصولات کشاورزی را افزایش میدهد و برای زنجیره تولید سیب ارزش افزوده ایجاد میکند.
ضمن توجه به اینکه در برخی از سالها از جمله سال گذشته خسارت جبرانناپذیری به محصول سیب مراغه وارد شد و در چنین شرایطی نیاز به واحدهای صنایع تبدیلی بیش از پیش احساس میشود.
گفتنی است مساحت شهر سیب مراغه ۱۶ هزار هکتار است و سالانه به طور متوسط ۳۵۰ هزار تن سیب درختی در آن تولید میشود که بخش متغیری از آن صادراتی است.