یکشنبه، 07 اردیبهشت، 1404

کارگران، سربازان گمنام جبهه اقتصاد

به گزارش ایرنا، قشر کارگر در بخش های مختلف تولید و اقتصاد یکی از تاثیرگذارترین مولفه های اقتصادی کشور محسوب می شوند که در ایران با وجود مشکلات خاص خود از جمله حقوق و دستمزد پایین، معضلات ایمنی کار، وجود کارگران غیرمجاز اتباع خارجی و مسائل بیمه ای، همچنان پای کار تولید تولید و رشد کشور ایستاده و هر از گاهی با وجود وضعیت طوفان زده درآمد و معیشت خود، اما باز هم موتور توسعه کشور را فعال نگه داشته اند.

از کارگران معدن که طی سال های اخیر اخبار مرگ مظلومانه آنها را در کشور شنیدیم، تا قشر زحمتکش حوزه کشاورزی، اقتصاد، خدمات و تولید همچنان در جبهه اقتصادی کشور تلاش می کنند و با وجود تمام کاستی و نبودن ها، همچنان چرخ تولید کشور را به گردش در می آورند.

کارگران نه تنها در ایران که در هر جای دنیا قشری قابل احترام و تکریم هستند، چراکه با بیشترین زحمات، نقش عمده ای در توسعه کشورها دارند و البته هرچه مهارت آنها بیشتر باشد، ضریب موفقیت معادلات اقتصادی یک جامعه نیز افزایش می یابد.

بی شک حمایت از کارگران زحمتکش و فداکار کشور، حمایت از کار و سرمایه ایرانی و توانمندی‌های بالقوه ایران اسلامی است، چراکه جامعه کارگری همواره با ایثار و مجاهدت، چرخه اقتصاد کشور را به تحرک و جنبش واداشته است.

۱۱ اردیبهشت که با عنوان روز جهانی کارگر نیز در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود، تنها قدردانی کوچکی بابت فداکاری سربازان گمنام جبهه تولید و توسعه است تا زحمات هزاران مرد و زن فداکار و کم توقع پاس داشته و تلنگری در خصوص مشکلات و کاستی های زندگیشان به مسوولان زده شود.

یکی از برنامه های هفته کارگر در ایران نواختن زنگ کار و تولید است تا این حرکت نمادین نشان دهد موفقیت سالانه اقتصادی در گرو آماده باش و تلاش شبانه روزی کارگرانی است که خود را برای کلاس فداکاری، ایثار و از خودگذشتگی مهیا کرده اند.

جامعه کارگری لرستان نیز در این میان نقش ممتازی در فعال نگه داشتن چرخ واحدهای تولیدی و صنعتی دارند و بر اساس آخرین برآوردها حدود ۳۰ هزار کارگر بیمه شده در حوزه های مختلف مشغول بکار هستند.

به همین منظور آیینی در واحد نیروگاه سیکل ترکیبی خرم آباد برگزار تا زنگ کار و تولید نواخته شود و بهانه ای برای تقدیر از کارگران افتخارآفرین و زحمتکش این واحد اقتصادی باشد.

بقای تولید و اشتغال در گرو کارکرد کارگران

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان در این آیین ضمن تبریک هفته کار و کارگر اظهار داشت: کار و کارگر به عنوان مهمترین رکن توسعه و تولید هستند و قوام و دوام تولید و اشتغال بستگی به کارگران دارد.

احمد توصیفیان افزود: کارگران پرچم داران عرصه توسعه اقتصادی و سفیران رشد و رونق تولید کشور هستند که در این راستا هزاران اندیشه خلاق و نو در عرصه تولید و خدمات وجود دارد که رشد و کیفیت تولید و توسعه کشور شاهدی بر این ادعا است.

وی عنوان کرد: حمایت از کار و کارگر ماهر، لازمه سرمایه گذاری در تولید است، چراکه رکن اصلی تولید کارگر است و می تواند با کار و تلاش منجر به پایداری اقتصاد شود، بنابراین باید با حمایت همه جانبه از مصرف کالای داخلی، از تولید ملی پشتیبانی نماییم، چراکه این امر به‌ منزله حمایت از اشتغال، سرمایه، کار و کارگر ایرانی است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان با بیان اینکه جامعه کارگر مهمترین رکن برای تحقق شعار سال، امنیت اقتصادی و اجتماعی است، تصریح کرد: اهمیت دادن به کار و تکریم کارگر ایرانی، یک ارزش و وظیفه عمومی است که هفته جاری فرصتی برای یادآوری این ارزش‌هاست.

افزایش دستمزد کارگران، امتداد عدالت طلبی دولت وفاق

توصیفیان ادامه داد: حمایت از جامعه کار و تلاش با افزایش حقوق و دستمزد در راستای تقویت رویکرد عدالت‌ محور دولت وفاق، نشانه‌ای از اراده سیاسی برای بهبود معیشت کارگران و حمایت از سرمایه گذاری و تولید بود.

وی افزود: شورای عالی کار در اواخر اسفندماه گذشته با توافق همه اعضا، افزایش ۴۵ درصدی حداقل دستمزد کارگران را در سال ۱۴۰۴ به تصویب رساند که این میزان افزایش، بالاتر از نرخ تورم سالانه بود و رضایت جامعه کارگری را به دنبال داشت.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان ادامه داد: از سوی دیگر کارفرمایان نیز امیدوار شدند با افزایش نسبی دستمزد، در آینده فرصت های شغلی در واحدهای تولیدی که به دلیل دستمزدهای پایین خالی مانده است، پر و شاهد رشد نسبی اشتغال باشیم.

وی تاکید کرد: افزایش حداقل دستمزد کارگران به معنای حمایت از کارگر، معیشت و سلامت آنها بود و گام مهمی در جهت بهبود معیشت خانوار مبنی بر اجرای سیاست دولت چهاردهم برای پر کردن شکاف دستمزد و تورم به شمار می رود.

مهارت، برگ برنده کارگران

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان همچنین گفت: عصر امروزی عصر مهارت است و تحصیلات دانشگاه زمانی به کار می آید که فرد مهارت داشته باشد، بنابراین فن آموزی و مهارت، برگ برنده کارگران است.

توصیفیان اضافه کرد: برنامه های دولت در افزایش مهارت های فنی و توجه ویژه به بازار کار و مشاغل نوین، قابل توجه است و این مهم در افق برنامه توسعه پنج ساله، با عنوان "ایران ماهر" دنبال می شود.

وی تصریح کرد: تحقق "ایران ماهر"، نیازمند نگاه بلندمدت به مهارت‌ آموزی، سرمایه‌گذاری در منابع انسانی و ایجاد فضای اعتماد و همدلی بین بخش‌ های مختلف در راستای مهارت جوانان جویای کار و مهارت های فنی کاگران شاغل در واحدهای اقتصادی کشور است.

وی به ترویج فرهنگ کار و کارآفرینی بین آحاد جامعه تاکید کرد و گفت: گسترش فرهنگ کار و تلاش بین جوانان جویای کار، بر عهده مدیران و مسوولان است که در این زمینه تلاش کنند و قشر مولد را با آموزش های مهارتی، به کسب و کارهای فنی و خود اشتغالی تشویق نمایند.

مساله گو نباشیم، مشکل را حل کنیم

فرماندار خرم آباد نیز در این آیین گفت: سرافرازی مملکت در گرو زحمات و تلاش قشر عزیز کارگر است، بنابراین تجلیل و احترام نسبت به زحمات کارگران، به معنای تکریم توانمندی مملکت و احترام به آبادانی کشور می باشد.

نورالدین درمنان با تاکید بر اینکه تحقق شعار سال (سرمایه گذاری برای تولید) در گرو دستان توانمند قشر کارگر است، اظهار کرد: باید در کنار کارگران باشیم که اولین اقدام در این خصوص، توجه به خانواده آنها است، چراکه خانواده های فداکار در کنار کارگران موفق و زحمتکش هستند.

وی همچنین حمایت از سلامت، محیط کار، ایمنی، مطالبات، بیمه و بهداشت روحی کارگران را ضروری دانست و افزود: هر مملکتی که ایستاد و قدرتمند بود به دلیل کارگران است پس برای تقویت جامعه کارگر باید خانواده آنها را حمایت و دلگرم کنیم.

فرماندار خرم آباد تاکید کرد: نباید مساله گو، بلکه به دنبال حل مشکل کارگران باشیم تا وضع معیشت و رضایتمندی آنان بهتر و فضا برای مطالبه گری منطقی آنان فراهم شود.

13 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها