شنبه، 06 اردیبهشت، 1404

تداوم اختلاف اروپا و آمریکا بر سر مسئله تعرفه‌ها

به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز، «والدیس دامبروسکیس» گفت که واشنگتن و بروکسل هنوز برای رسیدن به توافقی که مانع از اعمال تعرفه بر کالاهای یکدیگر شود، به تلاش زیادی نیاز دارند.

رویترز یادآوری کرده است که آمریکا در ماه مارس (اسفند) بر واردات خودرو، فولاد و آلومینیوم از اتحادیه اروپا ۲۵ درصد و در ماه آوریل (فروردین) نیز بر سایر کالاهای دیگر ۲۰ درصد تعرفه وضع کرد. هرچند واشنگتن اندکی بعد نرخ ۲۰ درصد را تا ۸ ژوئیه به نصف کاهش داد و یک بازه ۹۰ روزه را برای مذاکرات جهت دستیابی به یک توافق جامع‌تر تعیین کرد. اتحادیه اروپا نیز در واکنش به این اقدام ترامپ تعرفه‌های خود بر برخی از کالاهای آمریکایی را به حالت تعلیق درآورد و تعرفه صفر را برای همه کالاهای صنعتی از سوی دو طرف پیشنهاد داد.

دامبروسکیس در همین زمینه گفت که پیشنهاد تعرفه صفر با استقبال چندانی از سوی آمریکا روبرو نشد.

وی که در حاشیه نشست صندوق بین‌المللی پول در واشنگتن سخنرانی می کرد، افزود: «کار زیادی باید انجام شود تا به پارامترها، عناصر و زمینه‌های همکاری ملموس‌تری برسیم تا از اجرای تعرفه ها دست برداشته شود».

رویترز خاطرنشان کرده است که آمریکا مالیات بر ارزش افزوده اتحادیه اروپا را یکی از موانع تجاری غیرتعرفه‌ای می‌داند، اما دامبروسکیس تاکید کرد که بروکسل این مولفه را به هیچ عنوان بر تجارت اثرگذار ندانسته و آمادگی گنجاندن آن در مذاکرات تجاری را ندارد.

کمیسر اتحادیه اروپا با اشاره به این نکته که مالیات بر ارزش افزوده، مالیات برای مصرف کننده است، اضافه کرد: «این موضوع منبع اصلی درآمد دولت‌های اروپایی و همچنین بودجه اتحادیه اروپا است. بنابراین مالیات بر ارزش افزوده به این مذاکرات مربوط نمی‌شود.»

این مقام اروپایی در ادامه با تاکید بر این نکته که به دنبال اعمال تعرفه ۱۴۵ درصدی واشنگتن بر تمام کالاهای چینی، بازار آمریکا به روی پکن عملا بسته شده، تاکید کرد که در نشست ها در واشنگتن با همتایان چینی از آنها خواسته شد تا بازارهای اتحادیه اروپا را با کالاهای خود پر نکنند.

او سپس در گفت‌وگو با رویترز با بیان اینکه در صورت تبدیل کالاهای چینی به تهدید، اتحادیه اروپا اقدام خواهد کرد، استدلال نمود: «اگر شاهد برخی اختلالات در بازار اتحادیه اروپا باشیم، باید اقدامات متقابل خاصی برای محافظت از بازار، شرکت‌ها و مشاغل خود انجام دهیم».

به گفته این مقام اروپایی، چنین وضعیتی باعث ایجاد یک اثر دومینووار تعطیلی بازارها و تکه‌تکه شدن اقتصاد جهانی خواهد شد. او افزود: این وضعیت به طور قطع به نفع ما نیست، این به نفع چین نیست، بنابراین چین باید از این سناریو اجتناب کند و در مقطع کنونی خویشتن‌داری نشان دهد.»

12 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها