شنبه، 06 اردیبهشت، 1404

آموزش، کلید پیشگیری از تب کریمه کنگو در فصل گرما

غلامرضا سرگزی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با شروع فصل گرما و با توجه به اهمیت این بیماری، اداره‌کل دامپزشکی استان اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزشی جهت ارتقای آگاهی بهره‌برداران، دامداران و عموم مردم درباره پیشگیری و کنترل آن کرده است.

وی بیان کرد: این کلاس‌ها شامل آموزش‌های عملی و اطلاع‌رسانی دقیق درباره علائم، نحوه انتقال، روش‌های پیشگیری و اقدامات ضروری در مواجهه با بیماری تب کریمه کنگو است و با هدف آگاه‌سازی و پیشگیری از شیوع این بیماری در مناطق روستایی و عشایری سیستان و بلوچستان برگزار می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان ادامه داد: تب کریمه کنگو از جمله بیماری‌هایی است که به‌راحتی از طریق گزش کنه‌ و تماس با خون یا ترشحات دام‌ آلوده به انسان منتقل می‌شود و می‌تواند تهدیدی جدی برای سلامت عمومی جامعه به‌شمار آید بنابراین آگاهی از روش‌های پیشگیری و رعایت اصول بهداشتی برای جلوگیری از شیوع آن اهمیت ویژه‌ای دارد.

سرگزی تصریح کرد: اداره‌کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان ضمن برگزاری این کلاس‌ها، تأکید دارد که همه بهره‌برداران و دامداران در استان برای ارتقای سطح بهداشت و سلامت عمومی جامعه با تیم‌های آموزشی همکاری لازم را داشته باشند.

وی اضافه کرد: این برنامه آموزشی تا پایان فصل گرما ادامه خواهد داشت و امیدواریم با مشارکت فعال همه گروه‌ها، شاهد کاهش خطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو در استان باشیم.

وی خاطرنشان کرد: اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان پارسال با برگزاری ۱۰۳ کلاس آموزشی، موفق به آموزش ۲ هزار و ۶۳۳ نفر از کارکنان کشتارگاه‌ها و دامداری‌های صنعتی شد، همچنین ۶ هزار و ۵۱۰ نفر از روستاییان، عشایر و بهره‌برداران از آموزش‌های چهره به چهره بهره‌مند شدند.

سرگزی گفت: از ابتدای سال جاری نیز اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان با برگزاری ۱۱ کلاس آموزشی، ۲۰۷ نفر از کارکنان خود را در این باره آموزش داده و به‌صورت چهره به چهره ۴۹۳ نفر دیگر نیز تحت آموزش قرار گرفته‌اند.

به گزارش ایرنا، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF ) بیماری خونریزی دهنده تب دار حادی است که می تواند از طریق گزش کنه آلوده یا تماس مستقیم با خون، ترشحات یا لاشه گوشت دام آلوده یا خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ فرد مبتلا به بیماری انتقال یابد؛ این بیماری در دام هیچ گونه علایم مشخصی ندارد و خطر انتقال آن به انسان در ذبح حیوان یا یک دوره کوتاه پس از ذبح وجود دارد.

چهار بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو سال گذشته در در زاهدان شناسایی شدند که یکی از آنها به‌دلیل مراجعه دیر هنگام جان باخت.

11 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها