شنبه، 06 اردیبهشت، 1404

آلیش بانوان در همدان جان گرفت

به گزارش ایرنا، کشتی آلیش که به آن کشتی با شال هم گفته می‌شود از سال‌های بسیار دور به صورت یک کشتی سنتی در کشورهایی از جمله قرقیزستان، ازبکستان، لیتوانی و قزاقستان برگزار می‌شده و در ایران هم در مناطقی از جمله استان‌های خراسان، گلستان و مازندران سابقه دارد.

فعالیت‌های بین‌المللی این رشته ورزشی از سال ۱۹۹۰ آغاز شده است و در سال ۱۹۹۵ نخستین دوره مسابقات بین‌المللی آلیش با قوانین متحدالشکل در کشور قرقیزستان در بخش مردان و زنان برگزار شد.

هم اینک ۳۹ کشور جهان دارای فدراسیون و انجمن رسمی در این رشته هستند و ۵۸ کشور جهان هم به صورت غیر رسمی در این رشته ورزشی فعالیت دارند.

این ورزش هم اکنون در بخش بانوان کشتی استان همدان با جدیت دنبال می شود و مسوولان در تلاش برای احیا و رونق این ورزش در بین بانوان در رده های سنی مختلف هستند.

اسفند ۹۹، سیاهی کشتی آلیش بانوان

کشتی آلیش بانوان همدان آخرین بار در اسفندماه سال ۹۹ گام به مسابقات کشوری گذاشت و نتایج ضعیفی را به ارمغان آورد.

با وجود اینکه بارها کارشناسان و صاحب نظران عرصه کشتی به ویژه حوزه بانوان نسبت به وضعیت این رشته ورزشی هشدار داده بودند، اما در نتیجه شاهد ناکامی تلخ کشتی گیران آلیش بانوان در آوردگاه ملی بودیم.

در آن سال شیدا کیانی در ۷۵ کیلوگرم و فاطمه کولیوند در وزن به اضافه ۷۵ کیلوگرم فقط ۲ مقام پنجمی را به دست آوردند که در مجموع نتایج بسیار ضعیف برای تیم منتخب استان همدان بود و نتوانست در قامت یک مدعی ظاهر شود.

نتایج کسب شده نشان داد کشتی بانوان همدان در دوره ریاست وقت کاری از پیش نبرد و برنامه ریزی مناسبی در رشد و پیشرفت این ورزش نداشت.

آلیش در بانوان جان گرفت

نایب رییس هیات کشتی همدان از احیای این ورزش سنتی در سطح استان همدان خبر داد و افزود: تصمیم بر شروع دوباره این رشته ورزشی در سطح بانوان همدان گرفتیم و امسال با جدیت برنامه ها را دنبال می کنیم.

مهسا شیرزاد اظهار کرد: به همت هیات کشتی همدان، کشتی آلیش بانوان در سه شهرستان همدان، ملایر و نهاوند شکل گرفته است و تا پایان سال طبق رایزنی های صورت گرفته در تمامی شهرستان ها فعال هستیم.

به همت هیات کشتی همدان، کشتی آلیش بانوان در سه شهرستان همدان، ملایر و نهاوند شکل گرفته است

وی اضافه کرد: این رشته ورزشی هیچ محدودیتی برای رده های سنی مختلف بانوان ندارد و اینکه برخی تصور می کنند گوش ورزشکار همانند کشتی آقایان شکسته می شود، به هیچ وجه صحت ندارد.

این مربی باتجربه آلیش بانوان افزود: کشتی آلیش با شال انجام می شود و مشابه ورزش جودو است و هیچ ضرری برای بانوان ندارد و امروزه از محبوبیت خاصی بین خانواده ها در سطح کشور برخوردار است.

شیرزاد بیان کرد: کشتی در بانوان استان همدان سرشار از استعداد است و می خواهیم در سطح ملی به موفقیت های ارزنده دست یابیم.

برگزاری دوره های آموزشی در اولویت

نایب رییس هیات کشتی همدان با اشاره به اینکه فقط یک مربی دارای مدرک معتبر کشتی آلیش بانوان در استان داریم، افزود: سیاست هیات کشتی استان در سال جاری برگزاری دوره های مربیگری، داوری و بازآموزی است.

سیاست هیات کشتی استان در سال جاری برگزاری دوره های مربیگری، داوری و بازآموزی است.

شیرزاد ادامه داد: برای اینکه بتوانیم در استعدادیابی و پرروش استعدادها موفق باشیم، نیاز به دانش روز و نوین این ورزش داریم بنابراین برگزاری دوره های ارتقا سطح و دانش افزایی بسیار حایز اهمیت است.

وی اضافه کرد: با فدراسیون برای برگزاری دوره های آموزشی طی سال جاری رایزنی کرده ایم و بزودی طبق برنامه ریزی مدون، این دوره ها را برگزار خواهیم کرد.

شیرزاد خاطرنشان کرد: از همه بانوان مستعد خواسته ایم تا در این دوره های مربیگری و داوری شرکت کنند و اطمینان دارم استقبال خوبی خواهیم داشت.

بازگشت به مسابقات کشوری

شیرزاد با اشاره به برگزاری مسابقات کشتی آلیش قهرمانی کشور طی دهم و یازدهم ماه جاری گفت: در این دوره از مسابقات تیمی از منتخبان را اعزام می کنیم.

وی افزود: تمام تلاش ما احیای این رشته ورزشی است و یکی از مهمترین برنامه هایی که می تواند ما را به این هدف برساند حضور در مسابقات کشوری است که طبق برنامه عمل می کنیم.

شیرزاد از همه علاقه مندان و استعدادهای برتر خواست تا در این رشته تجربه فعالیت داشته باشند و سپس نسبت به آینده ورزشی خود تصمیم گیری کنند.

نایب رییس هیات کشتی همدان یادآور شد: تنها مربی فعال و دارای مدرک معتبر در این ورزش هستم و باتوجه به استعدادهایی که در بانوان مشاهده کرده ایم، آینده کشتی آلیش را بسیار درخشان می دانم.

وی هرگونه فعالیت در ورزش کشتی آلیش را منوط به اخذ مجوزهای قانونی از هیات کشتی دانست و افزود: برگزاری هرگونه دوره آموزشی و جذب ورزشکار بدون تاییدیه هیات کشتی استان ممنوع و تخلف به شمار می رود.

آلیش در زبان فارسی به معنی مبایعه و در زبان ترکی به معنای شروع کردن و گرفتن است که به عنوان یک نام بر روی یک نوع کشتی محلی نهاده شده که به آن کشتی با شال هم می‌گویند.

11 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها