جمعه، 05 اردیبهشت، 1404

طبیعت بکر سمیرم در انتظار حمایت دولت و حضور سرمایه‌گذاران

طبیعت بکر و چشمنواز سمیرم سال‌هاست در صدر مقاصد محبوب گردشگری استان اصفهان قرار دارد، دیاری با باغ‌های سیبش در دامنه کوه دنا، چشمه‌سارها و آبشارهایی «آب‌ ملخ»، «چشمه ناز» و «بی‌بی سیدان»، روستای «خفر»، منطقه عشایری «چالقفا» و غار شگفت‌انگیز «دنگزلو»، که تنها گوشه‌ایی از جاذبه‌های سحرآمیز این خطه محسوب می‌شود، روح طبیعت‌گران را تر و تازه می‌کند.

شهرستان سمیرم با آب و هوای کوهستانی، زمستان‌های سرد و برفی و تابستان‌های معتدل و خشک، طبیعت زیبایش را از ارتفاعات دنا گرفته است.

این خطه به‌دلیل فراوانی چشمه‌هایش به نام شهر «هزار چشمه» نیز شناخته می‌شود.

باغداری و دامداری، شغل اصلی مردم این منطقه است و سیب سرخش، شهرت جهانی دارد.

گفته می‌شود نخستین باغ سیب این خطه سردسیر و کوهستانی در سال ۱۳۳۸ ایجاد شده و با توجه به بازدهی اقتصادی و کیفیت بالای محصولش، سطح زیر کشت آن بسرعت افزایش یافته اما با وجود درختان زیبا و باغ‌های وسیعش هنوز نیازمند توجه دولت و بخش خصوصی است تا زیرساخت‌های گردشگری‌ آن توسعه یابد، نیازی که هر گردشگری با ورودش به شهر، آن را احساس می‌کند.

علاوه بر جاه و جلال طبیعت بکر سمیرم صنایع دستی رایج در این شهرستان شامل بافته‌های داری و نمدی است.

این منطقه عشایری در فصل‌های بهار و تابستان پذیرای بیش از ۲۵ هزار نفر از عشایر استان‌های جنوبی کشور است و فرهنگ عشایر و کوچ ایل قشقایی جزو میراث ناملموس این خطه ییلاقی محسوب می‌شود که باید ماندگار بماند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان سمیرم گفت: آنچه در پرتو این همه زیبایی‌، هیچگاه دیده نشده، زیرساخت‌های ضعیف گردشگری سمیرم است.

سعید سلیمانیان روز جمعه در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به استقبال گسترده مسافران از این خطه افزود: امسال با آغاز فصل بهار حدود ۴۶ هزار نفر از جاذبه‌های گردشگری سمیرم بازدید کردند که این میزان نسبت به سال گذشته ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد داشته است.

وی در باره ظرفیت اقامتی این شهرستان نیز گفت: در مجموع ۱۶ اقامتگاه بوم‌گردی، یک هتل،۲ مهمانپذیر و ۶۰ خانه اقامت مسافر در این شهرستان فعال هستند اما با این وجود، بسیاری از گردشگران ناچار به استفاده از خانه‌های استیجاری و مراکز غیررسمی شدند.

سلیمانیان، کمبود زیرساخت‌ را چالشی مهم در مسیر رونق گردشگری این خطه کوهستانی دانست و گفت: با توجه به شعار سال مبنی بر حمایت از سرمایه‌گذاری، امیدواریم شاهد ورود بخش خصوصی و پشتیبانی بیشتر دولت برای توسعه گردشگری این منطقه باشیم.

وی بر لزوم همکاری دهیاران و شهرداری‌ها برای ارائه خدمات بهتر به گردشگران تأکید کرد و افزود: در کنار خدمات اقامتی، برنامه‌هایی در حوزه فرهنگ‌سازی زیست‌ محیطی مانند توزیع نایلون برای جمع‌آوری زباله و مشخص کردن محل‌های روشن کردن آتش را در این شهرستان اجرا کردیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی سمیرم همچنین از ضرورت بازسازی بافت تاریخی محله «قلعه» با خانه‌هایی سنتی سخن گفت و تاکید کرد: مشارکت مردم در راه‌اندازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی و احیای مشاغل خانگی مانند بافته‌های داری و بازارچه‌های عشایری می‌تواند به اقتصاد گردشگری منطقه کمک کند.

وی افزود: در ایام نوروز امسال، سه بازارچه موقت، ۱۵ کارگاه صنایع‌ دستی، موزه تنوع زیستی و گنجینه تاریخ و فرهنگ شهرستان فعال بودند اما این ظرفیت‌ها بدون صدور مجوزهای بیشتر و فرهنگ‌سازی، نمی‌توانند ظرفیت کامل خود را شکوفا کنند.

طبیعت سمیرم سال‌هاست که آغوش افسونگرش را بر روی گردشگران گشوده است اما اکنون نوبت مسوولان و سرمایه‌گذاران است که برای توسعه زیرساخت‌های این خطه زیبا و دلفریب طبیعی گامی جدی بردارند تا این مقصد گردشگری نه تنها حفظ، بلکه توسعه یابد.

شهرستان کوهستانی و سردسیر سمیرم در ۱۶۴ کیلومتری شمال یاسوج و ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان و در جوار رشته‌ کوه‌های «دنا» واقع شده است.

14 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها