پنج‌شنبه، 04 اردیبهشت، 1404

گام مشترک دانشگاه امام حسین(ع) و شهرداری شیراز برای محرومیت‌زدایی

به گزارش خبرنگار ایرنا، رئیس دانشگاه امام حسین(ع)، پنجشنبه در نشست هم اندیشی با شهرداری شیراز به تشریح ماموریت‌ها و ظرفیت‌های علمی دانشگاه پرداخت.

محمدرضا حسنی آهنگر اعلام کرد: دانشگاه امام حسین(ع) با الگوبرداری از عرصه‌های ماموریتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دارای ۹۳ مرکز علمی و فناوری و ۲۵ دانشکده و پژوهشکده در حوزه‌های مختلف از جمله «قدرت نرم» (اجتماعی و فرهنگی)، «قدرت نیمه‌سخت» (اطلاعاتی و امنیتی)، «قدرت نظامی سخت»، «سازندگی و عمق‌بخشی داخلی» و «عرصه بین‌الملل انقلاب اسلامی» است.

وی با اشاره به نقش این دانشگاه در کادرسازی و تربیت نیروی انسانی متخصص، افزود: ماموریت اصلی دانشگاه، سازماندهی برنامه‌ها و پشتیبانی همه‌ جانبه از سپاه پاسداران برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی است. ما در الگوی علمی خود، چالش‌های سپاه را به مسایل پژوهشی تبدیل و راه‌حل‌های عملی برای آن‌ها ارایه می‌کنیم.

وی همچنین به آمارهای آموزشی دانشگاه اشاره کرد: هم اینک ۴۳۰ عضو هیات علمی، چهار هزار ۶۵۰ دانشجو و ۵۵۰ دانشجوی دکتری در رشته‌های مورد نیاز سپاه و انقلاب اسلامی در این دانشگاه مشغول تحصیل و پژوهش هستند.

رئیس دانشگاه امام حسین(ع) با توصیف مراکز علمی و فناوری این دانشگاه، گفت: این مراکز رویکردی کلینیکال دارند؛ به این معنا که صرفا به شناسایی مشکلات بسنده نمی‌کنند، بلکه ریشه‌یابی کرده و برای درمان آن‌ها راهکارهای عملیاتی تجویز می‌کنند.

همکاری با شهرداری شیراز در حوزه‌های فناورانه

حسنی آهنگر به ظرفیت‌های همکاری دانشگاه با شهرداری شیراز پرداخت و تاکید کرد: اقدامات جهادی شهرداری شیراز اثربخش بوده و دانشگاه آمادگی دارد تا در حوزههایی مانند ژئوماتیک، پدافند غیرعامل و زیباسازی شهری، تجربیات خود را به اشتراک بگذارد.

وی با اشاره به دستاوردهای دانشکده اطلاعات و امنیت دانشگاه، پیشنهاد کرد: استفاده از فناوری‌های نوین مانند عکسبرداری هوایی می‌تواند در مدیریت حریم شهری، جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و حفظ اراضی ملی موثر باشد. همچنین دانشکده معماری ما با تمرکز بر هویت بصری تمدن اسلامی، قادر است در طراحی المان‌های شهری شیراز به‌ عنوان «سومین حرم اهل بیت(ع)» مشارکت کند.

رئیس دانشگاه امام حسین(ع) از دستیابی محققان این دانشگاه به فناوری «بتن پارچه‌ای» خبر داد و گفت: این فناوری سبک و سریع‌النصب، در پروژه‌های ملی و بین‌المللی با حجم ۱۰ هزار میلیارد ریال به کار گرفته شده است. استفاده از آن در پوشش کانال‌های انتقال آب و زیباسازی فضای شهری شیراز، به ویژه با توجه به موقعیت جغرافیایی این کلانشهر و عبور رودخانه از میان آن، بسیار مفید خواهد بود.

حسنی آهنگر همچنین بر لطف به کارگیری علوم شناختی و هوش مصنوعی در برنامه‌های محرومیت زدایی شهرداری شیراز تاکید و بخشی از بودجه محرومیت‌زدایی شهرداری شیراز باید به ایجاد پیوست فرهنگی اختصاص یابد.

۸۰ درصد بودجه شیراز؛ عمرانی/ رشد ۷۰۰ درصدی بودجه در سه سال

شهردار شیراز نیز در این نشست با اشاره به رشد قابل توجه بودجه شهرداری گفت: بودجه شهرداری از سه سال پیش تاکنون ۷۰۰ درصد افزایش یافته و به ۴۲۰ هزار میلیارد ریال رسیده است. ۸۰ درصد این بودجه صرف پروژه‌های عمرانی می‌شود.

محمدحسین اسدی افزود: سال گذشته ۵۱۰ هزار میلیارد ریال قرارداد سرمایه‌گذاری با بخش خصوصی امضا شد و برای نخستین بار در کشور، درآمد ناشی از خلق ثروت این قراردادها در بودجه شهرداری درج شده است.

چالش شهرنشینی بی‌ضابطه و اتباع خارجی

وی به چالش‌های مدیریت شهری اشاره کرد و هشدار داد: ۷۳ درصد جمعیت کشور شهرنشین هستند که بسیاری از آنها «شهروند» نیستند و تنها از خدمات شهری استفاده می‌کنند. سهم قابل توجهی از این جمعیت را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند که هیچ هزینه‌ای برای خدمات پرداخت نمی‌کنند.

برنامه پنج‌ساله شهرداری؛ محرومیت‌زدایی و محله‌محوری

شهردار شیراز از برنامه‌های آتی شهرداری خبر داد و گفت: طبق برنامه پنج‌ساله، سه درصد بودجه عمرانی به محرومیت‌زدایی و سه درصد دیگر به محله‌محوری و مسجدمحوری اختصاص خواهد یافت.

وی با تاکید بر لزوم امیدآفرینی عملی، افزود: مردم زمانی امیدوار می‌شوند که اقدامات ما را در خیابان‌ها ببینند، نه در شعارها.

قطار شهری شیراز؛ دستاوردی کاملاً داخلی

اسدی با بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی تصریح کرد: امروز در پروژه قطار شهری شیراز حتی یک مشاور خارجی حضور ندارد و این موفقیت مرهون تجربیات داخلی است.

سند سومین حرم اهل بیت(ع) در شیراز

شهردار شیراز از تدوین سند «سومین حرم اهل بیت(ع)» در این شهر خبر داد و گفت: وظایف همه دستگاه‌ها در این سند تبیین شده است تا هویت تاریخی، تمدنی و دینی شیراز تقویت شود.

8 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها