صالح محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پیش از این زمان خزانهگیری برنج در قالب تقویم زراعی به کشاورزان اطلاعرسانی شد و ضروری است تا شالیکاران با توجه به تقویم زراعی کشت و کار برنج را انجام دهند.
وی بیان کرد: شخم اولیه نیز در بیش از ۷۵ درصد از شالیزارهای استان معادل ۱۷۹ هزار هکتار انجام شدهاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ادامه با اشاره به ضرورت توجه کشاورزان به کشت و کار برنج به روش مکانیزه اضافه کرد: صرفهجویی در وقت، کاهش سختی کار، انجام به موقع عملیات کشاورزی و کاهش هزینههای تولید از جمله مزایای کشت مکانیزه برنج است.
وی پیشبینی کرد: امسال ۲۰۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان با استفاده از دستگاههای نشاء کشت شده و برداشت هم در ۲۱۰ هزار هکتار به روش مکانیزه انجام شود.
وی بیان کرد: هماینک بیش از ۸۷ هزار دستگاه ادوات کشاورزی شامل؛ تراکتور شالیزار، تیلر، نشاءکار، وجینکن و کمباین ویژه برنج (تامین شده از طریق تسهیلات دولتی و شخصی کشاورزان) در گیلان وجود دارد.
گیلان دارای ۴۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده ترین محصولات کشاورزی گیلان هستند. گیلان همچنین یکی از تولید کنندگان مهم طیور در کشور است.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است؛ ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.