به گزارش چهارشنبه شب ایرنا از استانداری کرمانشاه در کارگروه ملی مدیریت پسماند معاون اجرایی رییس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت: اقدامات انجام شده در مدیریت پسماند استان کرمانشاه و تلاش در راه اندازی استفاده از سوخت RDF (سوخت مشتق شده از پسماند) در این استان شایسته تقدیر است.
محمد جعفر قائم پناه افزود: مسوولیت پذیری استاندار کرمانشاه و مجموعه محیط زیست استان در راستای مدیریت صحیح پسماند میتواند گام مهمی در حفظ زمین و محیط زیست باشد.
وی با بیان اینکه پسماند یکی از معضلات کشور است، اظهار کرد: باید در زمینه مدیریت پسماند فرهنگ سازی کنیم و در درجه اول باید پسماند را کاهش دهیم چراکه فرهنگ تولید زباله همچنان مشکل زا است.
معاون اجرایی رییس جمهور و رییس کارگروه ملی مدیریت پسماند کشور با اشاره به نیاز به بازسازی و دفن بهداشتی پسماند ادامه داد: موضوع پسماند را باید در دولت چهاردهم حل و فصل کنیم چراکه دولت ما دولت محیط زیستی است؛ امروز یک خبر خوب درباره میانکاله داشتیم؛ خانم شینا انصاری در جلسه هیات دولت گزارشی از پتروشیمی میانکاله ارائه دادند و دکتر پزشکیان بیان کردند که به هر قیمتی شده است باید جلوی این کار گرفته شود؛ با استاندار تماس گرفتیم و رییس جمهور دستور توقف داد.
قائم پناه افزود: عزم دولت چهاردهم حفظ محیط زیست، جنگل، خاک، هوای پاک و محیط پاک است و پسماند آن را زشت میکند.
وی با بیان اینکه پسماند ثروت نهفته است و باید از این ثروت استفاده کنیم، گفت: اینها به درآمد شهرداریها و سازمان محیط زیست نیز کمک میکند، حتی اگر نیاز است میتوان در خصوص داشتن یک دستورالعمل در این زمینه از خارجی ها هم کمک گرفت تا زباله ها را دفن نکنیم بلکه از آنها تولید ثروت کنیم.
وی ادامه داد: برای ایجاد فرهنگ کاهش زباله باید وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست اقدام کنند تا مردم زباله تر تولید نکنند، این کار از نظر دینی هم توجیه ندارد، نباید زباله تولید کنیم و اگر تولید کردیم باید آن را تبدیل به ثروت کنیم نه اینکه در زمین دفن کنیم.
همچنین شینا انصاری معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در این نشست ضمن قدردانی از حمایت محیط زیستی استاندار کرمانشاه، اقدامات صورت گرفته در زمینه مدیریت پسماند استان کرمانشاه را شروع خوبی توصیف کرد و افزود: سوخت RDF به علت دسترسی آسان و ارزان بودن یکی از به صرفهترین راههای تولید انرژی محسوب میشود و امیدواریم با اجرای این پروژه در چارچوب رعایت استانداردها و ضوابط محیط زیستی در شرکت صنایع سیمان غرب، بتوانیم در صرفه جویی انرژی در استان و با توسعه آن در سطح کشور گام مهمی برداریم.
استاندار کرمانشاه نیز گفت: اقدامات مؤثری در حوزه مدیریت پسماند استان آغاز شده است و کرمانشاه در زمینه استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و تبدیل پسماند به کود آلی جزو استانهای پیشرو کشور است.
حبیبی افزود: طرح جامع مدیریت پسماند استان کرمانشاه در جلسه بررسی پروژههای سفر ریاست جمهوری مطرح شد و مورد موافقت مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت.
وی با بیان اینکه استان کرمانشاه در خصوص مدیریت پسماند تجارب خوبی دارد و در این راستا از ظرفیت بخش خصوصی نیز استفاده کرده است، اظهار کرد: ۵۰ درصد از یک هزار و ۴۰۰ تن پسماند تولیدی استان مربوط به کلان شهر کرمانشاه و بقیه مربوط به سایر شهرستانهای استان میشود.
وی توضیح داد: در فرآیند مدیریت، پردازش و بازیافت مواد تولید کود آلی حدود ۷۰ درصد پسماند کرمانشاه کمپوست، ۱۰ درصد پسماند بازیافت و ۲۰ درصد آن آر دی اف (سوختهای مشتق شده از پسماند) میشود؛ ما ۷۰ درصد کود کمپوست داریم اما در کشور این رقم به صورت دفنی انجام میشود بنابراین کرمانشاه در این امر پیشرو است اما نیاز به حمایت دارد.
وی تصریح کرد: در بحث مدیریت پسماند اتفاقات خوبی رخ داده است اما این اتفاقات نیازمند همراهی است. طرح جامع مدیریت پسماند استان کرمانشاه، توجه به تسهیلات لازم برای ارتقا در سرعت و حجم خط تولید آر دی اف (بهره برداری و استفاده از سوختهای مشتق شده از پسماند)، صدور مجوز فروش صادرات کمپوست از طریق وزارت جهاد کشاورزی نیاز به اهتمام بیشتری دارد.
استاندار ابراز امیدواری کرد که مدیریت جامع پسماند استان کرمانشاه به الگویی برای سایر استانها تبدیل شود.
دیدار استاندار کرمانشاه با رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور
گفتنی است استاندار کرمانشاه نشستی جداگانه با رییس سازمان محیط زیست داشت و ضمن تبادل نظر در خصوص موضوعات مختلف از وی برای بازدید از برنامهها و طرحهای زیست محیطی استان دعوت به عمل آورد.