به گزارش ایرنا، اسکات بسنت وزیر خزانه داری آمریکا در رویدادی که روز چهارشنبه به وقت محلی توسط مؤسسه مالی بینالمللی در واشنگتن دی سی برگزار شد، افزود: «فرصتی برای دستیابی به یک توافق بزرگ وجود دارد.»
او همچنین از آنچه «موانع تجاری غیرتعرفهای» چین خواند، از جمله دستکاری در ارزش ارز، انتقاد کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفته است که یکی از دلایل اصلی اعمال تعرفههای «متقابل» علیه چین، اصلاح اینگونه نابرابریهای ادعایی است. در حال حاضر، بیشتر کالاهای وارداتی از چین با تعرفهای ۱۴۵ درصدی مواجه هستند و اغلب کالاهای آمریکایی صادرشده به چین نیز مشمول حداقل ۱۲۵ درصد تعرفه هستند.
ترامپ همچنین اعلام کرد که اعضای دولت او در حال گفتوگو با مقامات دولت چین هستند، اما از اظهار نظر درباره اینکه آیا شخصاً با شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین، گفتگو کرده است یا نه، خودداری کرد.
سیاست اقتصادی جهانی آمریکا به معنای «آمریکای تنها» نیست
وزیر خزانهداری، همچنین درباره سیاست اقتصادی جهانی آمریکا گفت که سیاست اقتصادی «اول آمریکا» به معنای «آمریکای تنها» نیست.
بسنت افزود که هدف امروز ترسیم طرحی برای بازگرداندن «تعادل به سیستم مالی جهانی و مؤسساتی است که برای حفظ آن طراحی شدهاند.»
او اضافه کرد که برای دستیابی به این هدف، آنها باید صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی را به «ماموریتهای بنیانگذاری» خود «دوباره متصل» کنند.
وزیر خزانه داری آمریکا از همتایان بینالمللی خود دعوت کرد تا در جهت دستیابی به اهداف مشخص شده در سخنرانی وی کمک کنند.
بسنت گفت: «در این مورد میخواهم صریح بگویم: اول آمریکا به معنای آمریکای تنها نیست. برعکس، این فراخوانی برای همکاری عمیقتر و احترام متقابل بین شرکای تجاری است. اول آمریکا به جای عقبنشینی، به دنبال گسترش رهبری آمریکا در مؤسسات بینالمللی مانند صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی است، اول آمریکا به دنبال بازگرداندن انصاف به سیستم اقتصادی بینالمللی است.»
وزیر خزانه داری آمریکا سخنان خود را با این جمله به پایان رساند: «اول آمریکا به این معنی است که ما تعامل خود را با نظام اقتصادی بینالمللی، از جمله در صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی، دو برابر میکنیم. یک نظام اقتصادی بینالمللی پایدارتر، نظامی خواهد بود که منافع آمریکا و سایر شرکتکنندگان در این نظام را بهتر تأمین کند.»