به گزارش ایرنا، حسین فتحی روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: اکنون نرخ بیکاری در استان ۷.۵ درصد و پایینتر از متوسط کشوری است.
وی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب افزود: تولید یعنی کاهش وابستگی، تقویت استقلال کشور، اقتدار بینالمللی و توسعه است از این نظر همواره مورد توجه رهبری بوده است.
فتحی ادامه داد: سرمایهگذاری در تولید بدون سرمایهگذاری در منابع انسانی و توجه به کارگران بیمعنی و بی مفهوم است و اثرگذاری کمی دارد از این رو منابع انسانی و کارگر باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین بر مهارت آموزی کارگران تاکید کرد و گفت: در عصر جدید برخی از شغلها از بین میروند و شغلهای جدید ایجاد میشود و این شغلها نیاز به مهارتهای خاصی دارد که باید مد نظر باشد.
وی به افزایش ۴۵ درصدی حقوق کارگران در سال جدید اشاره کرد و افزود: این افزایش به نوعی عدالت محوری دولت در موضوع کارگری بود و دولت وفاق فرصت مناسبی است تا عقب ماندگیهای گذشته در این زمینه برطرف شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی ادامه داد: همه تلاش این اداره کل با هدف کاهش قراردادهای غیر مستقیم و مستقیم به حذف پیمانکاران است زیرا اعتقاد بر این است که اگر کارگری امنیت شغلی نداشته باشد کارایی آن کمتر خواهد بود.
فتحی ادامه داد: اگر نگرانی کارگر و کارفرما از یک نوع باشد به طور یقین هم افزایی ایجاد میشود و این به توسعه و رونق کارخانه و افزایش درآمد کمک میکند.
وی به طبقهبندی مشاغل در ۱۰۳ واحد تولیدی در استان اشاره کرد و گفت: در گام اول واحدهای بالای ۱۰۰ نفر و در گام دوم واحدهای بالای ۵۰ نفر طبقهبندی خواهند شد و این موضوع به عدالت در دستمزد نیز کمک خواهد کرد.
فتحی همچنین از پایین بودن تعداد مقرری بیکاری در استان خبر داد و اظهار کرد: این رقم از ۱۰ هزار و ۶۴۶ نفر به هفت هزار و ۴۵۱ نفر کاهش یافته که نشان دهنده کاهش اختلافات کارفرما و کارگر و پایین بردن تعدیل نیرو در این استان است.
وی افزود: از ۲۵ واحدی که بالای ۲ و سه ماه حقوق معوقه داشتند ۹۲ درصد مشکلاتشان رفع شده و این نشان دهنده تعامل بین کارگر و کارفرما در این استان است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی در مورد تجمع اعتراضی کارگران ایران خودرو اظهار کرد: این تجمع به دلیل مشکل یا مطالبه کارگری نبود و بیشتر به دلیل تبعیضات اعمال شده از سوی هلدینگ ایران خودرو در مورد کارگران بود.
فتحی ادامه داد: در این ارتباط استاندار آذربایجان شرقی نیز نامه مکتوب به مدیران این هلدینگ و وزارت صمت ارسال کرده و خواستار حذف اینگونه تبعیضها شده است.
وی در مورد طرح اصلاح ساختاری و نوسازی ماشین سازی نیز گفت: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به این جمعبندی رسیده که این واحد صنعتی به همراه ریختگری ظرف چهار تا ۶ ماه آینده اصلاح ساختاری و نوسازی شود.
فتحی در مورد دستاوردهای سفر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان نیز گفت: بازتوانی نیروگاه تبریز، سرمایهگذاری در زمینه دامداری و تولید لبنیات و برونسپاری شرکت عالمآرا مرند از جمله مهمرین دستاوردهای این سفر بود.
وی همچنین از تحقق ۸۰ درصدی پرداخت وام مشاغل خانگی در استان در سال گذشته خبر داد و گفت: سهم استان از این محل ۲هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال بود و برای هر فرد مستقل حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و برای افرادی که برای ۴۰ نفر ایجاد کنند ۴۰۰ میلیارد ریال وام پرداخت شد.