پنج‌شنبه، 04 اردیبهشت، 1404

پرواز موفق سوپرجت کاملاً روسی با امکان صادرات به کشورهای تحت تحریم

به گزارش ایرنا، روزنامه گازیه‌تا چاپ مسکو به نقل از اولگ پانتلیف نوشت: به عنوان نمونه، این هواپیما ممکن است در ایران که قبلا علاقه زیادی به هواپیماهای روسی نشان می‌داد، متقاضی داشته باشد.
وی با اشاره به ساخت ۱۰۰ درصد روسی موتور این هواپیما با عنوان PD-۸ گفت:‌ این موتور، یک موتور کاملاً جدید است که به معنای واقعی کلمه،‌ از ابتدا در قرن کنونی ساخته شده است و البته باید آزمایش‌های زیادی را پشت سر بگذارد.
این کارشناس روس گفت: نمی‌توان این ایده را رد کرد که این موتور هواپیما در سایر هواپیماهای تولید روسیه نیز کاربرد داشته باشد، بنابراین، این موتور در داخل این کشور نیز بازار نسبتاً بزرگی دارد.

این اظهارنظر در پی آن مطرح شد که شرکت "روس تخ" گزارش داد که هواپیمای مسافربری سوپرجت ـ ۱۰۰ دارای صد در صد قطعات ساخت روسیه نخستین پرواز خود را در شهر کومسولسک بر آمور انجام داد.
بنا بر اعلام این شرکت، این هواپیما در پرواز خود به مدت ۴۰ دقیقه به ارتفاع سه هزار متری از سطح زمین و سرعت ۵۰۰ کیلومتر بر ساعت رسید و در این مدت، کنترل و پایداری خوبی در هوا از خود نشان داد.
این شرکت روسی، جایگزین شدن موتور هواپیمای سوپرجت ۱۰۰ با موتور روسی را یک رویداد تاریخی خواند و اعلام کرد که قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۵، آزمایش‌های صدور گواهینامه پروازی برای این هواپیما را تکمیل کند تا در سال ۲۰۲۶، تحویل این محصول خود به خطوط هوایی را آغاز کند.
این شرکت اعلام کرد که قصد دارد سالانه حداکثر ۳۰ فروند این هواپیمای کاملا روسی را از سال ۲۰۲۶ میلادی آغاز کند.
دنیس مانتوروف معاون اول نخست وزیر فدراسیون روسیه نیز ضمن تبریک ساخت این هواپیما به سازندگان آن یادآور شد: این هواپیمای مسافربری برای دریافت گواهی‌های مورد نیاز باید حدود ۱۳۰ پرواز از جمله در شرایط دمای بسیار بالا و پایین انجام دهد.

روسیه در حالی از جایگزین نمونه وارداتی موتور هواپیما رونمایی کرد که صنعت هوایی این کشور تحت تحریم قراردارد.
ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۳ در کنگره اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان این کشور گفت: بنا بر اعلام وزارت دارایی این کشور، غرب از فوریه ۲۰۲۲ ( اسفند ۱۴۰۰ همزمان با زمان آغاز عملیات ویژه نظامی در اوکراین) تاکنون ۲۸ هزار و ۵۹۵ تحریم علیه اشخاص حقیقی و حقوقی روسیه اعمال کرده است.
آنتون علیخانوف وزیر صنعت و تجارت روسیه اعلام کرد: آمریکا از ارسال قطعات یدکی هواپیما خریداری شده توسط روسیه به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار جلوگیری می‌کند و مسکو علاقه‌مند است که مانع فراروی ارسال آنها را برطرف کند.
این سخنان پس از آن مطرح شد که وزارت بازرگانی آمریکا صادرات و صادرات مجدد کالا برای شرکتهای هواپیمایی «آئروفلوت»، Azur Air و Utair روسیه را تحریم کرد.
آمریکا امتیازهای صادراتی شرکت‌های نوردویند (Nordwind Airlines)، «پابدا» و S۷ را در ژوئن سال ۲۰۲۲ و در اواخر ماه مه امتیازهای شرکت هواپیمایی «روسیه» را لغو کرد.
در ماه مه سال ۲۰۲۳ تحریم های مشابهی علیه شرکت هوایی Smartavia وضع شد.
پیش از این، دیمیتری یادروف رئیس آژانس حمل و نقل هوایی فدرال روسیه با اشاره به تعمیر و نگهداری تعدادی از هواپیماهای مسافربری این کشور در ایران به ایرنا گفت: کیفیت کار شرکت‌های ایرانی در این زمینه عالی است و همکاری شرکت‌های روس با همکاران ایرانی خود ادامه خواهد یافت.

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها