پنج‌شنبه، 04 اردیبهشت، 1404

راوی رازِ روان؛ مستندی درباره غلامعلی افروز چهره ماندگار روانشناسی ایران+ فیلم

به گزارش ایرنا از روابط عمومی پروژه، رضا عباسی با بیان اینکه نام غلامعلی افروز، استاد ممتاز روان‌شناسی دانشگاه تهران، همچون ستاره‌ای پرفروغ در آسمان علم و فرهنگ ایران می‌درخشد، گفت: او نه‌تنها با آثار علمی خود، بلکه با منش اخلاقی، بینش دینی و سبک علمی‌اش، الگویی والا برای نسل‌های مختلف دانش‌پژوه و پژوهشگر بوده است.

کارگردان مستند «راوی رازِ روان» با اشاره به اینکه افروز از جمله اندیشمندانی است که توانست علم روان‌شناسی را با روح فرهنگ ایرانی-اسلامی پیوند بزند، افزود: افروز این علم را از چارچوب صرفا غربی و ابزاری بیرون آورد و آن را به عاملی برای رشد فردی، تحکیم خانواده و ارتقای سلامت روان جامعه تبدیل کرد.

به گفته عباسی، آثار و اندیشه‌های افروز، چه در حوزه‌روان‌شناسی مثبت‌نگر، چه در زمینه‌ خانواده، تعلیم و تربیت، و چه در مباحث میان‌رشته‌ای دین و روان‌شناسی، سرشار از نگاه بومی‌سازی‌شده و متکی به هویت ایرانی-اسلامی است.

او همچنین توضیح داد: افروز در دهه‌های اخیر، سهم بزرگی در توسعه و نهادینه‌سازی روان‌شناسی در کشور داشته است. او با تاسیس و راه‌اندازی رشته‌های روان‌شناسی تربیتی و روان‌شناسی اسلامی در دانشگاه‌های مختلف، زمینه‌ساز تربیت صدها دانشجو، پژوهشگر و استاد برجسته در این رشته‌ها شده و سال‌ها ریاست دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران را برعهده داشته است.

عباسی ادامه داد: از جمله خدمات برجسته‌ افروز، تلاش‌های گسترده‌اش برای تبیین جایگاه خانواده در سلامت روانی جامعه است. افروز با تاکید بر نقش «خانواده‌ سالم» در پرورش نسلی توانمند و اخلاق‌مدار، همواره کوشیده است تا علم روان‌شناسی را در خدمت تقویت نهاد خانواده قرار دهد.

کارگردان مستند « راوی رازِ روان » تصریح کرد: این مستند، هم تاریخچه‌ای زنده از سیر تطور روان‌شناسی در ایران را ارائه می‌دهد و هم الگویی عینی از یک عالم دین‌محور، مردمی، و متعهد را به نسل جوان معرفی می‌کند.

او اضافه کرد: غلامعلی افروز از جمله استادانی است که در کنار دانش تخصصی، همواره بر اهمیت اخلاق علمی و زیست متعهدانه تاکید داشته است. شیوه زندگی و کارنامه حرفه‌ای او می‌تواند الگویی ملموس برای نسل جوان باشد؛ برای کسانی که به دنبال پیوند میان دانش، مسئولیت‌پذیری و اثرگذاری اجتماعی هستند.

به گفته عباسی، ساخت فیلم مستند از زندگی و سلوک علمی افروز، فرصتی است تا بخشی از حافظه علمی و فرهنگی معاصر ایران برای نسل‌های آینده حفظ شود و درک روشن‌تری از مسیر توسعه علوم انسانی در کشور به‌دست‌آید.

فصل دوم مجموعه «آئینه عمر» کاری از گروه ادب و هنر شبکه چهار سیما به تهیه کنندگی صدرا صدوقی است که در قالب آن زندگی، سلوک علمی و فرهنگی و میراث پژوهشی ۱۳ چهرهِ نامدار حوزه علوم انسانی، فرهنگ و هنر ایران به تصویر کشیده شده است.

مجموعه مستند «آئینه عمر» پنجشنبه‌ها ساعت ۱۹:۰۰ پخش می‌شود و تکرار آن جمعه‌ها حوالی ساعت ۱۲:۰۰ از قاب شبکه چهار سیما پیش روی مخاطبان این شبکه تلویزیونی است.

10 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها