سه‌شنبه، 02 اردیبهشت، 1404

معاون حفاظت محیط‌زیست: در همه حوزه‌های محیط زیستی دچار چالش و مشکل هستیم

به گزارش ایرنا، هادی کیادلیری روز سه‌شنبه در دیدار کارکنان با معاون آموزش و مشارکت های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در مشهد افزود: الزام آور شدن «سند ارتقای فرهنگ عمومی محیط زیستی» برای دستگاههای مسوول در این قالب، لازمه اثرگذاری آن برای حفاظت از محیط زیست است.

وی ادامه داد: این سند در سازمان حفاظت محیط زیست تهیه شد که در قالب آن برای ۲۰ دستگاه ، وظیفه‌مندی تعیین شده است اما متاسفانه الزام‌آور نبودن آن،این سند را به نتیجه نمی‌رساند.

وی با اشاره به اینکه با معاونت رییس جمهوری پیگیر اقدامات لازم برای الزام‌آور شدن اجرای این سند هستیم، گفت: تنها در این صورت است که حرکت در مسیر سند میتواند ما را به نتیجه ملموس برساند.

کیا دلیری با بیان اینکه در سازمان محیط‌زیست اثر عملکرد در گذر زمان و با عوض کردن سبک زندگی انسانها محقق می‌شود، بیان کرد: هم اکنون در جهان شاخص تعالی هر جامعه را به میزان توجه به مسائل زیست محیطی سنجیده می‌شود زیرا توجه فراوان به مسائل زیست محیطی نشان از حل شدن مشکلات معمول جامعه و مردم دارد .

وی با بیان اینکه توجه به حفاظ و صیانت از محیط‌زیست باید در فرهنگ خاموش جامعه نهادینه شود، گفت: یکی از بخش‌های در حال برنامه‌ریزی در سازمان حفاظت محیط‌زیست، «محتواسازی» است.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: باید به چندین زبان بتوانیم با مخاطبان طرح موضوع داشته باشیم که مهمترین آن زبان علمی است و باید به لحاظ علمی و زبان علمی حتما خود را قوی کنیم.

وی تاکید کرد: دومین زبان، زبان اقتصاد است که باید با آن بتوانیم مسائل زیست محیطی را بیان و اهمیت آن را نمایان کنیم و در این قالب هزینه های زیست محیطی اجرای هر طرح را به خوبی میتوان بیان کرد.

وی ادامه داد: زبان دیگری که باید با آن با مهمترین بخش جامعه سخن گفت، زبان مذهب و نشانه‌های مذهبی است علاوه براینکه از زبان اخلاق نیز میتوان به عنوان چهارمین زبان نسبت به ترویج اصول حفاظت محیط زیست بهره گرفت.

وی گفت: در این راستا گفتمان پردیسان را در سازمان محیطزیست راه انداختیم، تا کنون در قالب این گفتمان با

او با تاکید بر اینکه فکر و دیدگاه است که میتواند منجر به تخریب طبیعت و محیط زیست شود، بیان کرد: از بزرگترین مشکلات ما در کشور این است که اطلاعات در جایی که باید باشد، نیست زیرا آگاهی، مسوولیت اجتماعی در بر دارد و باید آگاهی لازم را به مردم برسانیم.

وی تصریح کرد: برخی افراد قطع درختان را ، آبادانی و کشتار حیوانات وحشی را حفاظت از حیوانات اهلی می‌دانند که علت آن عدم آگاهی است .

وی تاکید کرد: وظیفه ما رساندن آگاهی به سطح جامعه است که برای این کار نیازمند شبکه‌سازی هستیم و در این مسیر صرفا با کمک مردم و اقشار مختلف در این زمینه شاهد موفقیت خواهیم بود.

حفاظت محیط زیست تنها با مشارکت مردم محقق می‌شود

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: حفاظت و صیانت واقعی از محیط زیست صرفا با مشارکت مردم در این مسیر محقق می‌شود.

سعید محمودی در این دیدار بیان کرد: اگر می‌خواهیم حفاظت را به معنای امروزی یعنی مشارکت مردم محقق کنیم باید تغییر رویه بدهیم.

وی نخستین کار در جهت حفاظت موثر از محیط زیست را «تغییر فکر» دانست و اظهار کرد: مسئله حفاظت وصیانت از محیط زیست یکصد سال است که در دنیا مطرح و مورد پیگیری است که تحولات و پیشرفت فراوانی را به خود دیده است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با بیان اینکه محور توسعه انسانها هستند اما انسان آموزش دیده است که میتواند موثر عمل کند، گفت: امسال محور اصلی کار در خراسان رضوی بر اساس «آموزش» هماهنگ شده است.

بازدید از موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط‌زیست خراسان رضوی و دیدار با کودکان پیش دبستانی بازدید کننده از دیر برنامه‌های حاشیه این دیدار بود.

4 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها