به گزارش روز سه شنبه ایرنا از فایننشال تایمز، «کی یر استارمر» نخست وزیر انگلیس میزبان این نشست دو روزه خواهد بود. در این نشست «اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا و همچنین وزیران ایالات متحده، ژاپن، فرانسه، آلمان و هند و روسای دهها شرکت انرژی حضور خواهند داشت.
آژانس بین المللی انرژی تصریح کرد که قرار است در این نشست در ارتباط با امنیت انرژی و چگونگی اطمینان از عرضه انرژی در یک بازار جهانی بی ثبات، گفت و گو شود.
«فاتح بیرول» رئیس آژانس بینالمللی انرژی، با اشاره به بحرانی که در نتیجه قطع گاز خط لوله روسیه به اروپا به وجود آمده، گفت: «هنوز به خوبی از شرایط اوکراین درس نگرفته ایم.»
بیرول که به طور مشترک با دولت انگلیس وظیفه سازماندهی و برگزاری این نشست را بر عهده دارد، افزود که تنوع منابع انرژی، پیشبینی سیاسی کافی برای سرمایهگذاریهای بلندمدت و عظیم و همکاری های جهانی «سه قانون طلایی» برای تامین امنیت انرژی هستند.
این در حالی است که اروپا همچنان به گاز وارداتی وابسته است. از سویی دیگر نیز تغییرات گسترده ای در مقررات انرژی هم در اروپا و هم در ایالات متحده ایجاد شده است. کارشناسان معتقدند که جنگ تجاری آغاز شده توسط «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نیز موجب خواهد شد که همکاری ها در زمینه انرژی کاهش یابد.
بیرول در همین ارتباط خاطرنشان کرد که جنگ تجاری باعث ایجاد ابهاماتی شده است که برای مدتی بر بازار تقاضای نفت و گاز تاثیر می گذارد.
فایننشال تایمز در گزارش خود افزود که جنگ در اروپا و خاورمیانه، تغییرات آب و هوایی شدید، حملات به کابل های زیر دریایی و حملات سایبری از جمله دیگر خطراتی هستند که امنیت انرژی در عرصه بین المللی را تهدید می کنند.
رئیس آژانس بینالمللی انرژی اظهار داشت: «ما به خطرات سنتی امنیت انرژی مانند از دست دادن نفت و گاز و همچنین خطرات نوظهور مانند اختلال در زنجیره تامین و از بین رفتن مواد معدنی حیاتی توجه ویژه ای خواهیم کرد.»
لازم به ذکر است که چین یکی از غایبین در این اجلاس خواهد بود.
بیرول گفت: «ما از چین دعوت کردیم، اما متأسفانه آن ها نتوانستند در این تاریخ حضور یابند. ما دوست داشتیم که همه پشت میز مذاکره باشند، اما اکنون نیز کشورهای شرکت کننده در این نشست سه چهارم تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می دهند که بسیار قابل توجه است.»