به گزارش ایرنا از روابط عمومی امور عشایری لرستان فضل الله دریکوند روز سه شنبه بیان کرد: در این مدت ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایر به همراه ۹۰۰ هزار راس دام سبک کوچ میکنند.
وی با بیان اینکه عشایر لرستان از مناطق قشلاقی به سمت ییلاق کوچ میکنند اظهار داشت: توصیه می شود عشایر استان دام خود را با خودروی حمل دام جابجا و از حرکت در مسیر خیابان های شهری و جاده خودداری کنند.
وی ادامه داد: به منظور جلوگیری از خسارت به عرصههای طبیعی، دامها نباید در مزارع و مراتع رها شوند، همچنین در هنگام بارندگی بهاره از قرار گرفتن در مسیر رودخانه خودداری شود.
دریکوند بیان کرد: دستگاههای اجرایی همچون هلالاحمر، منابع طبیعی و آبخیزداری، شبکه بهداشت و درمان و جهاد کشاورزی خدمات مورد نیاز را برای کوچ ایمن خانوارهای عشایر در زمان جابجایی ارائه می دهند و در این راستا خدماتی از قبیل توزیع علوفه دامی، آرد، نفت، گاز و آب قبل از کوچ عشایر تامین شده است تا در این زمینه مشکلی نداشته باشند.
وی افزود: بالغ بر ۱۴ هزار خانوار عشایری با جمعیت ۸۳ هزار نفر پنج درصد جمعیت لرستان را تشکیل می دهند که از این تعداد حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار کوچ رو هستند و ۶ ماه از سال را در مناطق قشلاقی شمال استان های ایلام، خوزستان و جنوب لرستان مستقر می شوند.
دریکوند ادامه داد: عشایر استان حدود یک هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات لرستان را تحت مالکیت و ۱۰ هزار راس دام سنگین را در اختیار دارند و به دامپروری، پرورش زنبور عسل، کشت گیاهان دارویی، تولید محصولات باغی و زراعی و صنایع دستی مشغول هستند.
وی با بیان اینکه جامعه عشایری لرستان در قالب ۱۳ ایل و ۱۵ طایفه دسته بندی می شود عنوان کرد: مهمترین طوایف عشایری استان را ایل های بالاگریوه، بیرانوند، پاپی، حسنوند، سادات، بختیاری و چگنی تشکیل می دهند.