سه‌شنبه، 02 اردیبهشت، 1404

۲۲۰ هزار تن نهاده با ارز دولتی در چهارمحال و بختیاری توزیع شد

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین برزگر روز دوشنبه در کمیسیون کشاورزی، صنایع‌تبدیلی، آب و محیط‌زیست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: برای تولید یک کیلوگرم گوشت قرمز افزون‌بر ۱۲ کیلوگرم نهاده مصرف می‌شود.

وی با اشاره به چالش در حوزه کنجاله سویا افزود: با توجه به تولید ۱۵۰ هزار تن تفاله چغندر قند در چهارمحال و بختیاری باید از این ضایعات برای خوراک دام استفاده شود.

برزگر در خصوص دلالی در قیمت‌گذاری گوشت قرمز تصریح کرد: باید فروش دام در میدان و خارج از کاروانسرا انجام تا دلالی حذف شود.

وی گردش مالی صنعت دام در کشور را ۶ هزار میلیارد ریال دانست و یادآور شد: قیمت جهانی هر کیلوگرم گوشت قرمز بین ۶ تا هشت دلار است و ایران رتبه ۸۰‌ در قیمت گوشت قرمز را با هشت دلار دارد و این قیمت باعث شده است تا تولید گوشت در کشور با صرفه نباشد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: سال گذشته افزون‌بر ۱۰ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات نهاده‌های دامی در کشور هزینه شد و اگر به سمت بهره‌وری در حوزه دام حرکت نکنیم، این صنعت در ایران دچار ورشکستگی می‌شود.

برزگر گفت: پس باید به سمت اصلاح نژاد دام، افزایش کیفیت خوراک دام و کوتاه شدن دوره پرورش دام حرکت کنیم.

رییس کمیسیون کشاورزی، صنایع‌تبدیلی، آب و محیط‌زیست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: موضوع آموزش در حوزه دام و طیور باید مورد توجه جدی قرار گیرد.


خلیل شریفی تاکید کرد: واحد آموزش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری آمادگی دارد تا دوره‌های مرتبط با نهاده‌های دامی را برای فعالان این حوزه برگزار کند.

وی افزود: متاسفانه بیشتر واحدهای تولید نهادهای دامی در چهارمحال و بختیاری وضعیت خوبی ندارند و با ظرفیت کامل تولید نمی‌کنند.

شریفی برنامه‌ریزی دقیق در حوزه دام را نیازمند آمار و اطلاعات دقیق اعلام و تصریح کرد: می‌توان مشکلات حوزه دام و طیور را پس از بررسی در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مطرح و برای آن مصوبه ملی دریافت کرد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: دام علاوه بر دانه‌های غلات برای تغذیه به علوفه نیاز دارد.


مهرزاد مطبوع‌ریاحی به چالش در کشت یونجه به‌علت استمرار خشکسالی‌ها و کمبود بارش‌ها اشاره و تاکید کرد: هزینه تولید گوشت قرمز و لبنیات نسبت به استان مجاور به‌علت بالا بودن هزینه ترانزیت بیشتر است و این مساله باعث از دست دادن توان رقابتی محصول تولیدی در چهارمحال و بختیاری می‌شود.

وی خروج دام از چهارمحال و بختیاری را دشوار و صدور مجوز در این بخش را سخت دانست و افزود: همین مساله باعث می‌شود تا دامدار نتواند سود چندانی داشته باشد و از نهاده با قیمت پایین‌تر در استان مجاور استفاده کند.

به گزارش ایرنا، روزانه به‌طور میانگین ۳۳ تن گوشت قرمز در چهارمحال و بختیاری مصرف می‌شود.
مصرف گوشت قرمز مردم ایران در یک‌سال ۲۷ تا ۲۸ هزار تن است و مازاد گوشت قرمز تولیدی در چهارمحال و بختیاری به‌صورت دام زنده به استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، مرکزی و یزد صادر می‌شود.
یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته و از مجموع زمین‌های استان ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمین‌های کشاورزی است.
هم‌اکنون ۷۹ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.
چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.

4 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها