به گزارش ایرنا دکتر حسینعلی امیری افزود: تاسیس کنسولگری چین در شیراز نیز از جمله اقداماتی است که میتواند زمینه همکاریهای مشترک و تحکیم هرچه بیشتر روابط کشور چین با استان فارس را فراهم کند.
وی، گردشگری را از مهمترین محورهای توسعه فارس برشمرد و ادامه داد: استان فارس محل تلاقی چند دوره تمدنی و واجد آثار متعدد تاریخی از دورههای گوناگون از هخامنشیان و ساسانیان گرفته تا دورههای اسلامی شامل زندیه و قاجاریه است.
او اظهار کرد: بیشترین آثار تاریخی ثبت جهانی متعلق به ایران در استان فارس قرار دارد که این آثار ارزشمند تاریخی از جمله تختجمشید، پاسارگاد، نقش رستم و آثار تاریخی مربوط به دوره زندیه در شیراز میتوانند میزبان گردشگران کشور چین باشند.
استاندار فارس گفت: پیشینه فرهنگی شیراز با وجود حافظ و سعدی که شاعرانی تراز اول هستند، شایسته افتخار است که در سطح جهانی ادبیات و فرهنگ ایران را نمایندگی میکنند.
امیری، گردشگری سلامت را از دیگر زمینههای همکاری میان ایران و چین دانست و افزود: مراکز پزشکی تخصصی در شیراز از جمله بیمارستانهای مجهز و به ویژه مرکز پیوند اعضای بوعلیسینا، زمینههای مساعدی در جهت گسترش گردشگری سلامت ایجاد کرده و سالیانه میزبان متقاضیانی از کشورهای متعدد هستند.
وی، وجود دانشگاههای شیراز و علوم پزشکی شیراز را نیز از دیگر ظرفیتهای گسترش همکاری ۲ کشور ایران و چین از طریق تبادل دانشجو دانست.
استاندار فارس، با اشاره به همکاری میان تاجران فارس و چین گفت: روابط تجاری از گذشته میان تجار و بازرگانان این منطقه با چین برقرار بوده و تجار فارس به خوبی با ظرفیتهای تجاری کشور چین آشنا هستند.
امیری افزود: مدیریت ارشد استان فارس برای تقویت روابط ۲ جانبه با کشور چین و ارسال هیاتهای تجاری از سوی اتاق بازرگانی و اتاق اصناف فارس به منظور توسعه روابط تجاری و بازرگانی عزم جدی دارد.
وی ادامه داد: امیدواریم در آیندهای نزدیک شاهد تردد هیاتهایی از جانب ۲ کشور برای گسترش روابط و همکاری ها باشیم.