>>به گزارش ایرنا، مهدی اعیانمنش دوشنبه در این باره به خبرنگاران گفت:این عملیات هر ساله از اوایل اسفندماه تا پایان فروردین ماه بسته به میزان رطوبت خاک در باغ های انجیر شهرستان انجام میشود.
اعیانمنش اضافه کرد: بهار کنی یک دانش بومی و میراثی ماندگار از پیشینیان مردم استهبان است که باغداران در فصل بهار با استفاده از تیشه شعاع یک متری درخت را میکنند تا با این کار، خاک اطراف درخت را نرم تر و علف های هرز را از درخت انجیر دور کنند که این امر علاوه بر تهویه خاک، موجب افزایش کیفیت میوه انجیر نیز می شود.
وی افزود: در این عملیات، تیشه زنی برای حذف علف های هرز و کشه کشی برای جمع آوری و خارج کردن علف های هرز توسط انسان انجام می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان یادآور شد: باغدارانی که در سال های اخیر به علت کمبود نیروی کارگری و محدودیت بازه زمانی، این عملیات را با تیلر باغی انجام می دهند، باید ادوات را قبل از ورود به باغ با دقت ضد عفونی نمایند تا از انتقال بیماری بین درختان جلوگیری شود.
در فاصله ۱۷۴ کیلومتری شرق شیراز و در امتداد بزرگراهی که به شهر استهبان ختم میشود، منظرگاه بسیار زیبایی از درختان چند ۱۰۰ ساله انجیر به چشم میخورد که از لب بزرگراه تا ارتفاعات را پوشش داده است.
این درختان کهن که به اعتقاد کارشناسان طرحی بزرگ در آبخیزداری به شمار میروند میراث چندصدسالهای هستند که با دست کاشته شده و آبیاری آنان نیز از نزولات جوی انجام میشود.
انجیرستانهای استهبان عمدتا دیم است و محصول آنها به لحاظ کمی و کیفی، جایگاهی ویژه در کشور، منطقه و حتی جهان دارد.
سال ۱۴۰۲ بود که نظام میراثی باغهای انجیر دیم شهرستان استهبان، در فائو وابسته با سازمان ملل به ثبت جهانی رسید و با اعلام سایت رسمی فائو این نظام میراثی به عنوان چهارمین نظام میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی (جیاس) ایران و هفتاد و پنجمین نظام جیاس است.