دوشنبه، 01 اردیبهشت، 1404

مشکل حمل کلزا در دزفول رفع شد

به گزارش ایرنا، بهروز قمرزاده روز دوشنبه در نشست کارگروه کشاورزی، آب و منابع طبیعی شهرستان دزفول در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان بیان کرد: کشت کلزا در سطح ۱۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان انجام شده که از این میزان، حدود هشت هزار و ۴۰۰ هکتار مربوط به کشت آبی و سه هزار و۳۰۰ هکتار مربوط به کشت دیم است.

وی با بیان اینکه ۱۱ اکیپ بر برداشت کلزا نظارت دارند گفت: ۲ مرکز خرید بنوت و منتظری خرید تضمینی کلزا در دزفول را برعهده دارند و پیش بینی می‌شود ۲۰ هزار تن کلزا تحویل مراکز خرید شود.

حدود سه هزار تن کلزا از کشاورزان دزفول خریداری شد

مدیر جهاد کشاورزی دزفول با بیان اینکه اگر محصول کلزا به موقع برداشت نشود کشاورزان دچار خسارت می‌شوند، گفت: اکنون مشکلات برطرف شده و روند برداشت عادی است و تاکنون حدود سه هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شده است.

وی با اشاره به تاثیر کشت کلزا و چغندرقند در حاصلخیزی خاک افزود: تردد بی‌رویه ماشین آلات باعث ایجاد لایه‌های غیرقابل نفوذ در خاک می‌شود که کشت کلزا باعث بهبود کیفیت آن می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول با تاکید بر ضرورت راه اندازی کارخانه قند شهدای این شهرستان اظهارکرد: دزفول این ظرفیت را دارد با راه اندازی این کارخانه به قطب تولید قند کشور تبدیل شود.

وی از پیگیری نماینده و فرماندار دزفول برای تسریع در ساخت این کارخانه قدردانی کرد و افزود: ساخت این کارخانه با بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است.

قمرزاده درخصوص اقدامات این کارگروه در سال گذشته گفت: سرمازدگی در اواخر بهمن و اوایل اسفند خسارت زیادی به محصولات کشاورزی دزفول وارد کرد که با پیگیری نماینده و فرماندار این شهرستان، اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس وارد دزفول شدند و خسارت‌ها را برآورد کردند.

وی از تعاون روستایی برای تامین نهاده‌های کشاورزی قدردانی کرد و افزود: با وجود کمبودهایی که وجود داشت با تلاش‌های صورت گرفته نهاده‌ها تامین و در اختیار کشاورزان قرار گرفت.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول از اتاق اصناف کشاورزی این شهرستان بابت پیگیری مشکلات کشاورزان قدردانی و اظهارکرد: طبق هماهنگی با کارخانجات قند، برداشت چغندقند در حال انجام است و امیدواریم با کمترین خسارت نسبت به سال گذشته محصول برداشت شود.

وی افزود: بیمه فراگیر گندم و کلزا نیز برقرار شده است و همه کشاورزان محصولات خود را بیمه کرده‌اند.

معاون امور برنامه ریزی فرمانداری ویژه دزفول نیز از تلاش مسوولان برای حل مشکلات کشاورزان قدردانی کرد و گفت: سال گذشته با پیگیری‌های انجام شده و برگزاری نشست‌های مختلف، مشکل سوخت ماشین آلات کشاورزی به صورت جدی بررسی و رفع شد.

سید علی پژمان افزود: امید است امسال سال خوبی برای کشاورزان باشد و کشاورزی در این شهرستان رونق یابد.
وی ادامه داد: تلاش می‌شود نشست کارگروه‌های کشاورزی به صورت تخصصی هر هفته برگزار و نسبت به حل مشکلات اقدام شود.

بارندگی دزفول در سال زراعی جاری ۶۲ درصد کاهش یافته است

رئیس اداره هواشناسی صفی آباد دزفول نیز گفت: ۱۳۷.۷ میلیمتر بارندگی در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ ثبت شده است که این بارندگی نسبت به ۳۷۵ میلیمتر بارندگی در مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۲۳۷.۳ میلیمتری همراه بوده است؛ در واقع میزان بارندگی در این مدت ۶۲ درصد کاهش یافته است.

علیرضا رشنو افزود: میانگین میزان بارندگی بلندمدت در این مدت ۳۳۴ میلیمتر است که نسبت به بلندمدت با ۱۹۶.۳ میلیمتر معادل ۵۶ درصد کاهش داشته است.
وی تصریح کرد: سال گذشته در فروردین و اردیبهشت ماه، ۲۲۱.۳ میلیمتر در دزفول ثبت شده که این میزان در سال جاری ۲۰.۳ میلیمتر بوده است.

رییس اداره هواشناسی صفی آباد دزفول میزان بارندگی امسال را کمتر از نرمال عنوان کرد و گفت: برای اردیبهشت ماه نیز بارندگی زیادی پیش بینی‌ نمی‌شود و احتمال می‌رود با توجه به شرایط خشکی، تا پایان بهار شاهد گردوخاک در منطقه باشیم.

وی با بیان اینکه بارندگی در بالادست نیز براساس پیش بینی هواشناسی زیاد نیست، افزود: دمای هوا ۲ تا چهار درجه بالاتر از میانگین خواهد بود و در روزهای آینده گرمای هوا را تجربه خواهیم کرد.

رشنو میانگین دمای دزفول را در حال حاضر ۳۵ درجه اعلام کرد و گفت: هفته آینده میانگین دمای دزفول به ۴۲ درجه و هفته بعد از آن به ۴۵ درجه خواهد رسید این در حالی است که حداقل دما در دزفول در حال حاضر ۱۵ درجه است که هفته آینده به ۲۵ درجه خواهد رسید.

وجه کشاورزان کلزاکار بر اساس برنامه زمان بندی شرکت‌های خریدار پرداخت می‌شود

رییس اداره تعاون روستایی شهرستان دزفول نیز در این نشست گفت: برداشت و حمل کلزا در جریان است و اکنون نگرانی‌ در خصوص حمل محصول وجود ندارد.

محمد مهرپرور افزود: با توجه به اینکه سه شرکت خرید کلزا را برعهده دارند پیش‌بینی می‌شود پرداخت مبلغ نیز براساس برنامه زمان بندی شرکت انجام شود و احتمال می‌رود وجه با تاخیر چند روزه پرداخت شود.

وی درخصوص خرید محصول پیاز کشاورزان نیز بیان کرد: در نشست روز گذشته در اتاق اصناف مقرر شد مرکز خرید سبیلی آمادگی لازم را داشته باشد تا درصورت لزوم و چنانچه شورای کشاورزی مصوبه‌ای برای خرید تضمینی پیاز بهاره صادر کند اقدامات لازم را برای خرید پیاز با قیمت ۴۷ هزار و ۷۰۰ ریال انجام دهد تا حداقل بتوان هزینه برداشت کشاورزان را تامین کرد.

کارخانه قند شهدای دزفول ۵۱ درصد پیشرفت دارد

مدیرعامل کارخانه قند شهدای دزفول نیز در این نشست اظهارامیدواری کرد دغدغه کشاورزان چغندرکار دزفول به واسطه راه اندازی کارخانه قند محقق شود.

یاسر داوری با بیان اینکه کارخانه قند شهدای دزفول در حال حاضر حدود ۵۱ درصد پیشرفت دارد، افزود: اخیرا کارخانه قندی در کشور احداث نشده و احداث کارخانه‌ای با ظرفیت تعریف شده در دزفول یک اقدام منحصر به فرد است.

وی ادامه داد: تامین مالی این کارخانه در سال گذشته مطرح بود که حل شد و اکنون با همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام بودجه خوبی برای امسال در نظر گرفته شده است و امیدواریم پیشرفت کارخانه تا پایان امسال به ۷۰ تا ۷۵ درصد برسد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست دزفول نیز در این نشست تقاضا کرد: همزمان با پیشرفت ساخت کارخانه قند، موضوع کنترل خروجی‌ها نیز در نظر گرفته شود و تصفیه خانه‌های کارخانه نیز ساخته شوند.

مسعود نوری‌پور بر ضرورت پیشرفت مسایل محیط زیستی همزمان با ساخت این کارخانه تاکید کرد و افزود: موضوع اجرای ۲۵ درصد فضای سبز در ساخت این کارخانه موردتوجه قرار گیرد تا بتوان پروانه بهره برداری صادر کرد.

سال گذشته، ۲ هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی دزفول در آتش سوخت

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دزفول نیز در این نشست گفت: آتش زدن بقایای کشاورزی عمدتا در جنوب شهرستان رخ می‌داد ولی اخیرا این موضوع در همه نقاط دیده می‌شود.
محمد شفیعی زاده ضمن انتقاد از آتش زدن بقایای کلزا توسط کشاورزان افزود: سال گذشته ۲هزار هکتار آتش سوزی در اراضی منابع طبیعی شهرستان رخ داد که ۵۶۰ هکتار در مرتع و بقیه مربوط به دیمزارها بود.

وی با تاکید بر اینکه ۶۰ درصد این آتش سوزی‌ها مربوط به بقایای کلزا است، ادامه داد: هیچ راهکاری برای کشاورزی معرفی نشده تا جایگزین کنند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دزفول تصریح کرد: سال گذشته نزدیک بود چند دامداری به واسطه آتش سوزی بقایای کشاورزی دچار آتش‌سوزی شود.
شفیعی زاده افزود: آتش‌سوزی ها قابل مهار نیست باید فکری برای مدیریت پسماند مزارع دیم شود.

مسعود نوری پور رییس اداره حفاظت محیط زیست دزفول نیز گفت: آتش زدن زمین‌های کشاورزی در نقاط مختلف دزفول شیوع پیدا کرده است، برای مدیریت پسماند مزارع دیم باید توسط مرکز تحقیقات کشاورزی چاره اندیشی شود.

وی افزود: نشست‌های بی‌شماری برای موضوع آتش سوزی بقایای کشاورزی گرفته شده است اکنون باید دید انتقال مفاهیم برای کشاورزان انجام شده و برنامه توجیهی برگزار شده است یا خیر.

ناصر نظرزاده عضو اتاق اصناف کشاورزی دزفول نیز در این نشست گفت: کشاورزان در تلاش هستند هیچگونه آسیبی از جامعه کشاورزان به همشهریان و محیط زیست وارد نشود.

وی افزود: نشست‌های مختلفی برای جلوگیری از آتش زدن بقایای کشاورزی برای کشاورزان برگزار شده و اکنون فقط چند درصد از بقایای زمین‌ها توسط کشاورزان آتش زده می‌شوند.

نظرزاده بر ضرورت جلوگیری از آتش سوزی بقایای مزارع کشاورزی تاکید کرد و خواستار همکاری سایر نهادها برای فرهنگ سازی در این خصوص شد تا آتش سوزی به صفر برسد.

مشکلی برای تامین سوخت ماشین آلات کشاورزی در زمان برداشت محصول وجود ندارد

محمد دادآفرید رییس پخش فرآورده‌های نفتی ناحیه دزفول نیز در این نشست گفت: سوخت چهار هزار تراکتور در مدت ۱۵ روز اخیر و با تلاش فراوان توزیع شد.

وی تقاضا کرد: از یکم هر ماه تایید سوخت ماشین آلات انجام شود تا بتوان به موقع و به تدریج نسبت به توزیع سوخت اقدام کرد.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی دزفول، در سال ۱۴۰۳, افزون بر ۲۶ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر سوخت برای ماشین آلات کشاورزی توزیع شده است.

7 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها