به گزارش ایرنا، "فرهاد شیخی" روز دوشنبه در آستانه هفته کار و کارگر ( پنجم تا ۱۲ اردیبهشت ماه ) در جمع خبرنگاران افزود: نیروی انسانی یکی از ارکان مهم و اثرگذار در تولید است و یکی از ابعاد سرمایهگذاری در تولید باید افزایش مهارت و توانمندی نیروی انسانی کشور باشد که در این زمینه باید برنامهریزی صورت گیرد.
وی با اشاره به فاصله زیاد آموزشهای ارائه شده در مراکز آموزش عالی با نیازهای تولید و بازار اظهار کرد: مدرک تحصیلی دانش آموختگان با نیاز بازار همخوانی ندارد.
شیخی شعار امسال هفته کارگر را «ایران ماهر» بیان کرد و گفت: تلاش است در مسیر تقویت مشارکتها، آموزش و مهارتافزایی، اشتغال پایدار و تکریم کارگران، گامهای برداشته شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد اظهار کرد: اعتقاد داریم مسیر آینده استان اشتغال ، تولید و رشد اقتصادی از دل مهارت ، نوآوری و کارآفرینی گذر کند.
وی با بیان اینکه سال جدید به عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده است افزود: کارگران برای تحقق این شعار و تولید و رونق اقتصادی نقش موثری دارند.
برگزاری ۵۰ برنامه به مناسبت هفته کار و کارگر
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد با بیان اینکه در هفته کار و کارگر ۵۰ برنامه مختلف برنامه ریزی شده است گفت:برگزاری جشنواره ورزشی شهدای کارگر ، المپیاد ورزشی کارگران استان، عطرافشانی گلزار شهدای کارگر، افتتاح طرحهای کارگری، برپایی نشستهای سه جانبه با حضور نمایندگان دولت، کارفرمایان و کارگران، تجلیل از کارگران نمونه استان و برپایی نشستهای تخصصی و میزهای خدمت از جمله برنامه های این هفته است.
وی ادامه داد: هفته کارگر یک تقویم مناسبتی نیست بلکه نماد یادآوری مسولیت جمعی ما در قبال قشر زحمتکش و پرتلاش که زیر بنای تولید کشور در دست پرتوان این قشر است .
شیخی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: براساس نتایج طرح آمارگیری نیروی کار که توسط مرکز آمار ایران انجام شد این استان در زمستان سال ۱۴۰۳ با نرخ بیکاری ۴.۳ درصدی، پس از استان تهران، دومین استان کشور از نظر کمترین نرخ بیکاری بوده است.
وی تصریح کرد: این کاهش نشاندهنده روند مثبت و مؤثر برنامهها و اقدامات حوزه اشتغال در استان بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد سهم شاغلان بخش صنعت استان را ۴۶.۷ درصد، خدمات ۴۵.۸ درصد و بخش کشاورزی ۷.۵ درصد ذکر کرد و گفت: براساس آخرین آمارها بیمهشدگان تامین اجتماعی استان در مجموع ۲۶۴ هزار و ۱۱۳ نفر هستند که از این تعداد حدود ۱۵۰ هزار نفر معادل ۵۷ درصد بومی و حدود ۱۱۳ هزار نفر معادل ۴۳ درصد غیربومی می باشند.
شناسایی یکهزار و ۲۶۶ اتباع خارجی غیرمجاز در کارگاههای تولیدی استان
شیخی تعداد اتباع بیگانه در استان براساس آخرین آمار ۱۳۴ هزار و ۲۰۶ نفر بیان کرد افزود: طبق آخرین نتایج سرشماری استان به نسبت جمعیت رتبه سوم کشور به لحاظ بیشترین اتباع خارجی بعد از قم و سمنان را دارد.
وی اظهار کرد: در سال گذشته ۲۹۲ گشت مشترک با دستگاههای متولی از کارگاههای تولیدی استان صورت گرفت که در این زمینه یک هزار و ۲۶۶ اتباع خارجی غیرمجاز و ۶۱۷ کارفرمای متخلف شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدند.
۱۰۰ هزار نفر در سه هزار واحد تولیدی استان یزد مشغول به کار هستند.