>>به گزارش ایرنا، احسان بختیاری، رئیس پردیس موزهای شهدای رامسر (کاخ موزه مرمر) روز شنبه، در مراسم افتتاح این موزه اظهار کرد: راهاندازی موزه شکار به عنوان یکی از موزههای تخصصی گروه موزههای دفینه، در شهریور ۱۴۰۳ کلید خورد و پس از انجام عملیات مرمت در بنای انبار قدیم واقع در ضلع جنوبی عمارت مرمر، با مساحتی حدود ۸۵ متر مربع در مرحله بهرهبرداری قرار گرفت.
وی افزود: آثار این موزه بر اساس جنس و تکنیک به سه دسته آثار تاکسیدرمی، سلاح گرم و سلاح سرد طبقهبندی میشوند. این مجموعه شامل ۵۳ اثر از جمله تندیسهای برنزی، آثار تاکسیدرمی، اسلحه، سرنیزه، خنجر، پیکان و دیگر ابزارهای شکار است که قدمت آنها از هزارههای اول پیش از میلاد تا دوره معاصر را در بر میگیرد.
بختیاری همچنین خاطرنشان کرد: همزمان با اجرای عملیات عمرانی فضای فیزیکی موزه، فرآیند اصالتسنجی، مرمت و انتخاب آثار تاریخی در تهران انجام شد و با افتتاح این موزه، هفت فضای نمایشگاهی جدید به پردیس موزهای شهدای رامسر اضافه شده است.
وی افتتاح این موزه و نمایش سلاحها و حیوانات در معرض انقراض را فرصتی برای نکوهش شکار توصیف کرد و گفت: در گذشته شکار برای بقای انسان ضروری بود، اما به مرور زمان به یک لذت تبدیل شد و این مسئله باعث انقراض بسیاری از گونههای شاخص جانوری شده است.
به گفته او این موزه با هدف آگاهیبخشی درباره پیامدهای شکار بیرویه و حفظ گونههای جانوری در معرض خطر، به روی عموم بازگشایی شده است و در آن آثار شاخصی چون خنجر گوزنگیر، سرنیزه مفرغی (گونه کمیاب از هزاره اول پیش از میلاد) و اسلحه شکار مگنوم۳۰۰ به نمایش گذاشته شده است.
به گزارش >>ایرنا، افتتاح موزه شکار در رامسر، موزه خودورهای کلاسیک و موزه تاروپود استان یزد به صورت همزمان و با حضور ارتباط تصویری حسین دهقان رئیس بنیاد مستضعفان افتتاح شد.
پردیس فرهنگی موزه ای شهدای رامسر در سال ۱۳۷۹ با راه اندازی موزه عمارت مرمر، فعالیت خود را آغاز کرد. این پردیس در ادامه فعالیت خود و در راستای اقدامات توسعه موزه ای و گسترش بخشهای مختلف نمایشی، چندین فضای جدید را راه اندازی کرد، به طوری که از یک فضای موزه ای به بیش از هفت فضای موزهای جذاب تبدیل شده است.
در حال حاضر این مجموعه شامل موزه عمارت مرمر، موزه تخصصی عاج ایران، موزه حمام قدیم، موزه مردم شناسی شمال ایران، موزه آوندهای تاریخی و نمایشگاه موزه ای و باغ موزه گیاه شناسی با بیش از ۱۸۰۰ گونه گیاهی منحصر بهفرد که شامل ۲ بخش اصلیِ باغ بامبو و تالاب بوارین، موزه شکار و ظروف تاریخی است.