به گزارش >>>>ایرنا، سیستان و بلوچستان، استانی که سالها با خشکسالی دست و پنجه نرم کرده و توفانهای بیرحمانه، امانش را بریده است. در این میان در حالی که مردم بیشتر مناطق کشور روزهای پیش از نوروز را با امید و شوق سپری میکنند، مردم سیستان و بلوچستان، همچنان در بند گرد و غبار گرفتارند.
آسمان این دیار به جای آنکه نشانی از شکوفههای بهاری داشته باشد، در پردهای از غبار و خاک فرو رفته به طوریکه نفسها سنگین و دیدگان خسته است.
در میان غبار و خشکیِ جانکاه سیستان و بلوچستان، بارقهای از امید جوانه زده، پس از سالها خشکسالی و توفانهای بیامان، ورود آب "دشتمال" به تالاب هامون، نفسی تازه به این منطقه رنجدیده بخشیده و موجی از خوشحالی را در دل مردمی که سالها با سختی زیستهاند، جاری ساخته است.
پیرو بارشهای اخیر در غرب کشور افغانستان و افزایش جریان ورودی آب به رودخانههای فراه رود و هاروت، از بامداد روز جمعه دهم اسفند ماه ۱۴۰۳، آب دشتمالی، از مرز شمالی منطقه سیستان وارد ایران و پهنه خشکیده تالاب بینالمللی هامون (هامون سابوری) شد.
این تالاب، هفتمین تالاب بین المللی، دوازدهمین ذخیره گاه زیست کره و پناهگاه حیات وحش بوده و شامل سه گودال اصلی به نامهای پوزک، سابوری و هیرمند است.
>>سیستان و بلوچستان در محاصره توفان
توفانهای گرد و خاک نه تنها بر زندگی روزمره مردم تأثیر میگذارند، بلکه میتوانند اختلالات جدی در ترددهای جادهای و ریلی و همچنین لغو یا تأخیر پروازها ایجاد کنند، در سیستان و بلوچستان، عواملی نظیر خشکسالیهای مداوم، کاهش منابع آب و تغییرات اقلیمی به افزایش شدت این توفانها دامن میزنند، بادهای ۱۲۰ روزه، که به بادهای سیستان معروف هستند، در این استان به طور مکرر وزیدن میگیرند و میتوانند به سرعت گرد و خاک را در فضا پخش کنند.
توفانهای گرد و خاک میتوانند دید رانندگان را به شدت کاهش دهند، که این امر منجر به بروز تصادفات و حوادث جادهای میشود، در بسیاری از موارد، این توفانها باعث بسته شدن جادهها و ایجاد ترافیکهای سنگین میشوند که مسوولان محلی تدابیری را برای ایمنی مسافران و کاهش تلفات جادهای اتخاذ میکنند.
همچنین، توفانهای گرد و خاک بر سیستم حمل و نقل ریلی نیز تأثیر میگذارند، کاهش دید و وجود گرد و خاک بر روی ریلها میتواند منجر به تأخیر در حرکت قطارها و حتی لغو سفرهای ریلی شود، این موضوع نه تنها بر مسافران بلکه بر بارهای تجاری نیز تأثیر منفی میگذارد.
توفانهای گرد و خاک بویژه در فرودگاهها مشکلاتی ایجاد میکنند، کاهش دید و شرایط جوی نامساعد میتواند منجر به لغو یا تأخیر پروازها شود، این موضوع برای مسافرانی که به سفرهای کاری یا تفریحی میروند، بسیار ناگوار است؛ همچنین، لغو پروازها میتواند بر روی اقتصاد محلی و صنعت گردشگری تأثیرات منفی بگذارد.
>>خسارت باد و باران به ۸۴ اصله پایه شبکه توزیع برق سیستان و بلوچستان
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان گفت: ۸۴ اصله پایه شبکه توزیع برق به دنبال شرایط بد جوی چند روز اخیر در استان دچار خسارت شد.
محمد رئیسی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: به دنبال شرایط بد جوی چند روز اخیر در سیستان و بلوچستان ۵۶ اصله پایه فشار متوسط و ۲۸ اصله پایه فشار ضعیف شبکه برق دچار خسارت شد.
وی افزود: همچنین در این شرایط جوی، چهار دستگاه ترانسفورماتور و حجم زیادی از تاسیسات شبکه برق دچار خسارت شد.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان با بیان اینکه به محض اعلام این شرایط جوی تمامی تیم های عملیاتی شرکت توزیع نیروی برق استان به حالت آماده باش کامل قرار گرفتند، گفت: با تلاش کارکنان عملیاتی این شرکت حدود ۹۳۴ مورد خاموشی ناشی از تخریب شبکه برق در سطح استان برطرف شد.
>>۸۴ اصله پایه شبکه توزیع برق به دنبال شرایط بد جوی چند روز اخیر در سیستان و بلوچستان دچار خسارت شد
وی اظهار کرد: شرایط بد جوی از جمله چالشهای این شرکت در سطح استان است که همواره خسارت بسیاری به شبکه توزیع برق وارد میکند.
رئیسی خاطر نشان کرد: طغیان رودخانه های فصلی، نبود راه دسترسی، باد و توفان، کوهستانی و سخت گذر بودن مسیر از جمله چالشهای کارکنان این شرکت در شرایط بد جوی است.
وی تصریح کرد: شهروندان ضمن صبر و شکیبایی، در این شرایط، همکاری لازم را با کارکنان شرکت توزیع نیروی برق، جهت تسریع پایداری شبکه برق داشته باشند.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان افزود: شهروندان در زمان ناپایداری شرایط جوی (بارندگی، آبگرفتگی معابر و توفان شدید) از نزدیک شدن به تاسیسات برق جدا خودداری کرده و در صورت مشاهده هرگونه مشکل یا خسارت به شبکه برق مراتب را از طریق سامانه ۱۲۱ یا اپلیکیشن برق من ثبت و پیگیری کنند.